Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arboretka píše:
vždyť to píšu, jsi nenormálně agresivní, jakmile dojde argument, začneš vyšilovat, já úplně zírám.
Ale tak jak bys to tedy udelala jinak? ![]()
@Arboretka píše:
no jistěže nejsem antivax, máme všichni tři dávky a očkované je i dítě 12+. A nebavíme se o hoaxech a dezinformacích nebo zoo, bavíme se o reálných problémech a starostech, které prostě jsou. A ani o těch se nevyplatí mluvit.
Samozrejme, ze s tim budou a jsou spojeny problemy a ne malo. Jenze za to, ze tohle se deje nemuzou Ukrajinci, ale Putin no. Takze by mozna nekdo tu zlost mel nasmerovat proti nemu. Cimz nerikam, ze se jedna o tebe.
Ale co se tyce teto aktualni situace, tak snad vsem musi byt jasne, te jednoduche to neni a nebude. Ale verim, ze se to zvladne a ze potom treba budeme i na to pysni.
@Uslava píše:
Agresivita všeho ukrajinského graduje jen v očích těch, co jim vadila např. agresivita očkovaných. A ono je to úplně naopak.![]()
![]()
Z agresivních antivax jsou agresivní prorusáci.
jo, takže nic mezi tím, že? To je přesně ono, nejsi ukrajinsky sluníčkový, musíš být agresivní prorusák. Co na tom, že děláš víc než většina ve tvém okolí, dokonce i než většina zdejších přispivatelů, nejsi dostatečný sluníčkář, budeš agresivní prosusák a ještě určitě i antivax. Já tady mám antivax sousedku, ta byla opravdu brutální antivax, kupodivu i ona má doma ukrajinskou mámu se dvěma dětma. Tohle prostě nemá význa, to je přesně to, o čem píšu, jen to prostě asi ve své zaslepené honbě na každého, c ve vašich očích není dost sluníčkový, nevidíte.
@jkra píše:
Ne, vyznělo to, že se lidé řídí tv. V mém okolí ne. Je krátkozraké se řídit jen tv. A zbytek. Neexistuje nárok na blahobyt. Neexistuje nárok na 2O děti ve třídě. Bohužel. Tohle odneseme všichni. Jenže my to odneseme jen blahobytem, snad. Nebudeme se bát, že nám zabíjí syny, muze. Máme jedinou šanci, pomoci jim. A to, že budeme nadávat, nám tak uleví psychicky. Můžeš tu denně psát o škole nebo to dohnat s dítětem doma. Mám to stejně, za dva roky primacky, dítěti supluju školu od covidu, v něčem.
tak to se omlouvam. Pod pojmem TV jsem mela na mysli mainstreamove media jako takove. Ne konkretne bednu, ale chapu, ze jsem se spatne vyjadrila.
@Arboretka No jasně, že to nemá obdoby. Epidemie takového rozsahu tu sto let nebyla, válka nás tak ohrožující taky ne. Zrovna ty školky jsou problém léta, u nás nemá šanci ani tříleták. Takže já jsem ráda, že se to konečně začíná řešit. Přesto radši nepočítám s tím, že mi za cas druhorozene letní ve třech vezmou.
@alejandra píše:
Samozrejme, ze s tim budou a jsou spojeny problemy a ne malo. Jenze za to, ze tohle se deje nemuzou Ukrajinci, ale Putin no. Takze by mozna nekdo tu zlost mel nasmerovat proti nemu. Cimz nerikam, ze se jedna o tebe.
Ale co se tyce teto aktualni situace, tak snad vsem musi byt jasne, te jednoduche to neni a nebude. Ale verim, ze se to zvladne a ze potom treba budeme i na to pysni.
Ale to většina ví, že za to nemůžou ti uprchlíci, a já taky věřím, že si to sedne. A myslím, že na toho skrčka je nasměrováno zloby dost a dost. Jen si prostě myslím, že by člověk mohl psát to, co ho tíží v souvisosti s uprchlíkama, i když oni za to nemůžou, bez toho, aniž by byl napadán. O tom celou dobu píšu.
@Arboretka píše:
vždyť to píšu, jsi nenormálně agresivní, jakmile dojde argument, začneš vyšilovat, já úplně zírám.
Otázka je, jak bys to udělala. Máš nějaké systémové řešení?
@Villanelle píše:
Ale domyslim, Wari, domyslim. Ber to jako spetku reflexe. Proc se tady vubec rozcilujes, zes TY jsi byla nexenofobni i predtim? Co to je proboha? chces medaili za zakladni lidskou slusnost? představ si, ze tech lidi, kteri xenofobni nikdy nebyli a nikdy Ukrajince nenenavideli, je většina. Tak co te stve? ze ti nikdo nezatleskal? Bys mela byt spis rada, kdyz jsi takova bojovnice za prava slabsich, ze se k tobe konečně pridali i ti, kteří se k uprchlikum staveli vlazne, ne? Ale ne, ty se tady budes vztekat jak maly decko, ze TY TY TY jsi byla prvni a vsichni ostatní jsou ovce.
jeste jednou, bud mi nerozumis, nebo mi schvalne nerozumis. Nepisu nic z toho, co mi tady predhazujes. A myslet si v konecnem dusledku muzes co chces, jak o mne, tak o te situaci.
Z meho osobniho pohledu to mam v hlave dobre a hlavne logicky srovnane a neni to v rozporu s nicim, co zde rikam. Soulasit nemusis samozrejme.
@Arboretka píše:
Ale to většina ví, že za to nemůžou ti uprchlíci, a já taky věřím, že si to sedne. A myslím, že na toho skrčka je nasměrováno zloby dost a dost. Jen si prostě myslím, že by člověk mohl psát to, co ho tíží v souvisosti s uprchlíkama, i když oni za to nemůžou, bez toho, aniž by byl napadán. O tom celou dobu píšu.
Jo, s tim se da souhlasit. Takove jakoby uleveni si, od tech starosti.
@jkra píše:
Otázka je, jak bys to udělala. Máš nějaké systémové řešení?
a to co děje teď, je systémové řešení? Jako tady máš 70 dětí se kterými se nedomluvíš, narvi je do už tak narvané školy a bez diskuze? To je systémové řešení? Nedomluvíte se? Některí děti ano, tak ať tlumočí. A právě že to není jen naše škola, kdyby ano, bylo by to ještě dobré, protože kupodivu zrovna naše školy s tí tak nějak umí pracovat, zatím tedy vždy v mnohem menším měřítku a vždycky bylo takové řešení, že třeba to jedno dítě cizí šlo tak, aby se s ním byl schopen domluvit učitel, což teď v tom masivním měřítku nejde, ale není to jen naše škol. A školy a učitelé s tím bojují hrozně. Víš, co je problém, u nás by byl schopen vyčlenit třídy pro Ukrajince, dokonce i v ostatních školách, jakože prostry, byli by schopni to personálně obsadit Ukrajinskýma učitelama, udělalo by se něco na způsob malotřídek, prostě dva tři ročníky pohromadě. Naše škola dokonce má češtináře pro cizince, je to běžná škola, cizí děti běžně mají denně hodinu navíc, kde jedou jen češtinu a to a anglicky, německy, francouzsky a rusky mluvícím učitelem. Ale nejde to, protože nedostanou peníze na ty pedagogy. Tady žádné systémové řešení není, hodilo se to na školy.
@Popeladym píše:
Myslím, že to, co lidi cítí, nejsou z většiny ty nálepky, co tu lítají. Začínají cítit nespravedlnost. A cítí ji víc, když se dotýká jejich dětí. V tom školství to prostě bude pohroma. Válka, jakákoli, je katastrofa. Ukrajinské děti za ni nemohou. Ale to pravě ani ty naše. Krutě to odnesly za covidu. A teď zas.
A co tak strašného se tem nasim detem za covidu dělo? A co tak stešného se jim děje teď? ![]()
U nás mají školy každé odpoledne hodinu češtiny pro tyto děti. Třídy jen pro Ukrajince asi řešení nejsou.. chceme je začlenit. Tohle nemá teď jiné řešeni. Je to nápor pro všechny, po covidu extra. Bud se z toho posadíme na zadek nebo udelame to nejlepší, co můžeme. A navdavkem nám všem asi zvednou daně, všechno ještě zdraží. Tak jsem asi blbá, protože tohle lze ustát, dokud se nebojíš o život a nemusíš prchat. Co jiného můžeme dělat…
A co se na to podívat opačně? Proč si myslíme, že ukrajinské děti (a jejich rodiče) touží chodit do české školy a počeštit se? Je tady spousta UA učitelek, rozdat PC a učit online bychom po covid zvládli levou zadní (finančně by to vyšlo nastejno). Já pořád nechápu, ten tlak…oni tady zůstanou? Proč? Chtějí to oni? Chceme to my? Naopak osvobozená Ukrajina je bude velmi potřebovat. Je nutné, aby se tam vrátili a tu zemi obnovili na základě demokratických principů, které se (třeba i u nás) naučí. A k tomu by jim měla být celá Evropa nápomocna.
@Alriga píše:
A co tak strašného se tem nasim detem za covidu dělo? A co tak stešného se jim děje teď?
Tak blbý to bylo, část dětí distancni vyuku hodně odnesla. Vědomosti jsou jedna stranka, ale hlavne psychicky… Kolegyně napříč republikou mi říkaly o vzestupu případu sebepoškozování, depresí apod. Deti přišly o cenné měsíce socializace.
@ida007 píše:
A co se na to podívat opačně? Proč si myslíme, že ukrajinské děti (a jejich rodiče) touží chodit do české školy a počeštit se? Je tady spousta UA učitelek, rozdat PC a učit online bychom po covid zvládli levou zadní (finančně by to vyšlo nastejno). Já pořád nechápu, ten tlak…oni tady zůstanou? Proč? Chtějí to oni? Chceme to my? Naopak osvobozená Ukrajina je bude velmi potřebovat. Je nutné, aby se tam vrátili a tu zemi obnovili na základě demokratických principů, které se (třeba i u nás) naučí. A k tomu by jim měla být celá Evropa nápomocna.
A ty víš, kdy tam bude mír?