Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@matkabagristy píše:
Pak je uca zmatena a mela by se doptat, absolvovat skoleni, kterych je aktualne dost. Ja uz tu napsala, jak se ma k problemu pristupovat. Ona by mela byt ten profesional.
Měla…
Píšu jak to někde je. Nevím jak to má učitelka, vím co říkala neteř + co mi řekla švagrová.
Prostě chápu ten strach o vzdělání. Plus teda pokud má někdo dítě, které nemůže být očkované, tak chápu i tu obavu o zdraví, zvlášť po posledních 2 letech.
@Upirek123 píše:
Souhlas. Pomoc je určitě na místě, ale ČR to vážně už přehání a z pomoci se stal těžký nadstandart. Vláda by se měla především a hlavně starat o české občany a jejich potřeby. Žijeme v době obrovské inflace, energetické a bytové krize atd. Nemůžeme pomáhat na úkor nás. Každý Ukrajinec opravdu není svatý a když vezmeme v potaz Oděsu 2014, případně Banderovce atd. Tak uvidíme, že to určitě není tak, jak je média prezentují.,,Osvobozovali” nás stejně jako Rusové, protože Ukrajina patřila do Sověského svazu.Myslím si, že jsme si zadělali na obrovské problémy. Pro mladé byty za rozumné ceny nebyly a najednou je jich tolik a doslova zdarma? Každý člověk si musí platit zdravotní pojištění a ejhle oni jej mají zdarma a to si tady hezky chodí na oční, ušní a nechávají se operovat s letitými problémy, protože je to zdarma?
I mně to vadí. Žijeme ve svobodné- demokratické zemi v srdci Evropy v 21. Století, zde cenzura nemá své místo
Kdo něco zdarma dostane v této době?
Oni ti Ukrajinci bojují právě za tu naši demokracii, víme, soudružko?
@Upirek123 píše:
@free333
Půl roku bydlí zdarma + mají zdarma i energie. To je podle tebe málo? Kdo toto v dnešní době dostane?Vidíš, to u nás ve městě teda vyhodili slušné, platící a pracující lidi z bytů a šoupli tam Ukrajince 🙂
Konkrétně. Kde? Kdy? Kdo?
@Upirek123 píše:
@VillanelleVzhledem k tomu, že mám teď docela velké zdravotní problémy a čeká mě operace, tak jsem stále po nemocnicích a vidím, slyším 🙂
Mezi zdravými Čechy jsou taky Ukrajinci čekající na rtg plic s těžkou tuberou, na kožním se svrabem a podobně.
A taky to asi dělá dost i to, že moje rodina pracuje ve zdravotnictví.
Na Ukrajině se totiž vše platí, tady to mají zdarma
@Upirek123 píše:
@VillanelleVzhledem k tomu, že mám teď docela velké zdravotní problémy a čeká mě operace, tak jsem stále po nemocnicích a vidím, slyším 🙂
Mezi zdravými Čechy jsou taky Ukrajinci čekající na rtg plic s těžkou tuberou, na kožním se svrabem a podobně.
A taky to asi dělá dost i to, že moje rodina pracuje ve zdravotnictví.
Na Ukrajině se totiž vše platí, tady to mají zdarma
Konkrétně. Kde? Kdy? Kdo?
@Calathea píše:
Zkus někdy jít i ven a načerpat vlastní zkušenosti ne jen novinky a fejsbuky. Rozšíří ti to obzory.
Aha. Už ti od šmejdů přišla výplata, že? Covidová smlouva ti skončila, teď jedeš na ruské. Co mate tam v tom vašem spolku dál v plánu?
@Uslava píše:
Aha. Už ti od šmejdů přišla výplata, že? Covidová smlouva ti skončila, teď jedeš na ruské. Co mate tam v tom vašem spolku dál v plánu?
Pak nejspíš dojde na onkologický pacienty a jejich vysávání státních peněz. Víš co stojí jejich léčba, invalidní důchody a navíc mají neomezený vycházky! A určitě si za rakovinu můžou sami!
@admin mala otazka, kdo u vas posuzuje, co je a co neni pravda? Takove male ministerstvo pravdy, ze?
@Calathea píše:
@bigl a ty mě nějak znáš kočko. No jako rozhodne bych nečekala ubytování v hotelu, bus zdarma, měsíční kapesné, dítě po měsíci války do školy atd. Uprchlický tábor by bylo max co bych já čekala. Apropo ta kamarádka co ubytovala rodinu. Jejich děti jedou on-line výuku. Tak proč máme integrovat ty deti obratem do českých škol, vždyť se pocita, ze se bude většina vracet ne?
Znám tě kotě jak svý boty. Takový jako ty, jsou ti, co pak nejvíc vyřvávají, jak by by se měli ostatní postarat.
![]()
Souhlasím se zakladatelkou… Bydlím ve velkým městě… Děti už v ústavech naštěstí mám, alei tak to vnímám. Pamatuji si ten stres, jestli mi vezmou děti do školky, abych mohla jít do práce… Na soukromou bych neměla ani náhodou.. nemoce jsou další faktor.. oni mají svoje specifické, nás to tady párkrát položí, než si zvykneme..
Jejich aroganci (jasně ne všech) taky vidím… Chovají se jinak k lidem od kterých něco potřebují, a jinak k lidem k jímž se cítí nadřazení.. otázkou je, kolik z nich, a jak, bude ochotno pracovat… Vždyť sem mají chodit jen mami s dětma (ty určitě budou řídit autobus
)… Já vidím v práci celé rodiny… Štve mě, že když pro nás se mělo něco udělat (školky, jesle) křičí se, jak nemůže, jak nejsou peníze… A najednou je všeho dost..
A nejvíc mě štve, že když člověk někde vyjádří obavu a není slunickovej, tak je hned prorus… A co čelních 8let, co se tam valcilo? To nikdo ani nevzdech… Co Yemen, kde se válčí a umírá hlady.. co další státy? Ne, my si vybrali za modlu Ukrajinu.. asi proto, že nás nejvíc pálí u p. rdele
A jsem zvědavá, co budou někteří říkat, až jim Ukrajinec nabourá auto, ale nebude mít pojistku bo ji mít půl roku mít nemusí.. zvednou všem zdravotní, daně, pojistku na auto. Inflace už neví, kam. Vyletět…ano, pro mě je to citelný zasah, ač se živím s dětmi sama, a dávky nepobiram, ale mám se co otáčet…
@xsaleen píše:
A jsem zvědavá, co budou někteří říkat, až jim Ukrajinec nabourá auto, ale nebude mít pojistku bo ji mít půl roku mít nemusí.. zvednou všem zdravotní, daně, pojistku na auto. Inflace už neví, kam. Vyletět…ano, pro mě je to citelný zasah, ač se živím s dětmi sama, a dávky nepobiram, ale mám se co otáčet…
Hele, pojistky včera řešily, je to ošetřené. Aspoň zjistí info…
A jsem zvědavá, co budou někteří říkat, až jim Ukrajinec nabourá auto, ale nebude mít pojistku bo ji mít půl roku mít nemusí.. zvednou všem zdravotní, daně, pojistku na auto. Inflace už neví, kam. Vyletět…ano, pro mě je to citelný zasah, ač se živím s dětmi sama, a dávky nepobiram, ale mám se co otáčet… @jkra já vím, že ano, ale za jak dlouho? A taky když se bude z garacaku čerpat, tak to tam bude muset někdo nasypat… My
@Calathea píše:
Nečetla jsem tu diskuzi, ale jak to souvisí? Jsem Češka, jsem tu doma. Já i moje rodina odvadíme daně a dle nastaveného systému čerpáme výhody. Někteří víc, někteří méně. Ale jak s tím souvisí ta rozdávačnost uprchlikum? Co oni vložili do našeho systému?Na jakém základě mají čerpat výhody? Proč od 1.4. vlada zdvojnásobí jízdné českým dětem a všichni uprchlíci jezdí zdarma? To snad česká vláda dělá naschvál to podněcování nenávisti. Jak může ta rozhodnutí tak hloupě časovat. Pomoct ano, jednoznačně, ale ne tak megalomansky jak to jede u nás.
Tak hlavně, že čeští pobírači dávek a závisláci na pomoci státu toho navkládali!
https://www.novinky.cz/…sku-40393364
Uprchlíkům z Ukrajiny, kteří přijedou zdarma evakuačním či mezinárodním vlakem do Prahy, komplikují život při cestě do dalších českých měst současná pravidla. Na jízdenku zdarma mají nárok pět dní po obdržení víza. Pokud si vízum chtějí vyřídit až v cíli cesty, nezbývá jim než jízdné zaplatit.
Vzhledem k tomu, že neměly jízdenku na přesun po republice, musely jet napřed do registračního centra na pražském Vyšehradě. „Všichni nejsou tak bohatí, aby si mohli koupit jízdné pro několik lidí po republice. I kdyby na to však měli, je nutné počítat s tím, že o všechno na Ukrajině přišli a do začátku se jim bude hodit každá koruna,“ dodává.
Situaci kritizují i lidé na sociálních sítích. „Nárok na jízdenku zdarma mají teď prakticky jen ti, co jedou do zahraničí. Je to nesmysl. Dnes jsem jedné rodině platila jízdenky ze svého,“ napsala v diskusi Iniciativy Hlavák na Facebooku paní Pavla.
https://www.novinky.cz/…ost-40393085
Nový šéf české policie k dezinformátorům: Nepřekvapila mě hrubost, ale hloupost
Tyhle pindy mě taky moc baví….

V našem státě, kde nejdou vyhodit ani ti neslušní neplatiči….,
To jí tak žeru….