Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1054
10.4.22 22:01
@alejandra píše:
Co prosim te? :roll: covid pas? Ze vas to furt bavi vytahovat covid. Nenudite se uz? Svetove spiknuti se nekona, rousky se rusi, covid pas taky. Jako v dobe, kdy uz neplati temer zadne covidove opatreni je tohle uz mimo.

Tak já třeba si to cele stále pamatuji a díky tomu beru vyjádření v mediich s velkou rezervou. Jak ockovani má 94% účinnost, jak to nechytíš, neroznasis atd. Teď už je to naštěstí na chvíli pasé, ale jde o to jak nám vlada naprosto bezostyšně lhala a manipulovala s nama. To hned tak nezapomenu. A když teď vidím jak se nepotkavaji vyjádření o uprchlicich v mediich s mou osobní zkušenosti a zkušenostmi mých blízkých, tak jsem velmi obezřetná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 22:01
@Calathea píše:
Já nepotřebuji uklidnit. Poukazuji na to, ze by vlada měla trochu přemýšlet a nedělat takhle hloupě načasovaná rozhodnutí a štvát lidi. Jak dlouho myslíš, ze s tímhle jednáním ten altruismus vydrží? Energie, pohonné hmoty, zdražování všude kam se podíváš a na straně druhé velmi štědrá pomoc? Navíc za chvíli každý bude mít negativni osobní zkušenost, protože tu nejsou jen ti vděční a potřební. To nezachrání ani oslavné články v mediich a cenzura.

dle tebe delaji vsechny vlady vsechno spatne. Vysvetli OPET tem nahore, jak to maji delat. Zase si bez tebe nevi rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
10.4.22 22:02
@Calathea píše:
Já nepotřebuji uklidnit. Poukazuji na to, ze by vlada měla trochu přemýšlet a nedělat takhle hloupě načasovaná rozhodnutí a štvát lidi. Jak dlouho myslíš, ze s tímhle jednáním ten altruismus vydrží? Energie, pohonné hmoty, zdražování všude kam se podíváš a na straně druhé velmi štědrá pomoc? Navíc za chvíli každý bude mít negativni osobní zkušenost, protože tu nejsou jen ti vděční a potřební. To nezachrání ani oslavné články v mediich a cenzura.

V čem spočívá ta velmi štědrá pomoc?
Jakou mají souvislost uprchlíci s energetickou krizí a zdražováním?
Zajímavé, že v mém okolí nikdo žádné negativní zkušenosti nemá, asi nemáme stejná okolí. Kde bydlíte, že jsou tam ti nevděční, zlí a nepotřební?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
10.4.22 22:07

@free333 @větvička1 jenze to jízdné byl jen příklad, který mě zrovna napadnul, o to konkrétně vůbec nejde. Jde o ten způsob jednání naši vlády, kdy rozhodnutí nepromýšlí a jen podněcuje nenávist. A teda samozřejmě rozhazuje ze státního rozpočtu. V podstatě jsem nepochopila kam potřebuji uprchlíci jezdit, aby bylo nutné je nechat jezdit zdarma. Ale to je detail. O to v mem příspěvku neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
10.4.22 22:08
@matkabagristy píše:
dle tebe delaji vsechny vlady vsechno spatne. Vysvetli OPET tem nahore, jak to maji delat. Zase si bez tebe nevi rady.

Pro začátek by stačilo kouknout třeba do Polska. Tam tak rozdavační nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 22:10
@Calathea píše:
@free333 @větvička1 jenze to jízdné byl jen příklad, který mě zrovna napadnul, o to konkrétně vůbec nejde. Jde o ten způsob jednání naši vlády, kdy rozhodnutí nepromýšlí a jen podněcuje nenávist. A teda samozřejmě rozhazuje ze státního rozpočtu. V podstatě jsem nepochopila kam potřebuji uprchlíci jezdit, aby bylo nutné je nechat jezdit zdarma. Ale to je detail. O to v mem příspěvku neslo.

vlada nepodnecuje nenavist. O tom, jestli budeme nekoho nenavidet, rozhodujeme sami.
V totalite bys byla ten spravny clovek, kteremu staci malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12999
@Calathea píše:
@free333 @větvička1 jenze to jízdné byl jen příklad, který mě zrovna napadnul, o to konkrétně vůbec nejde. Jde o ten způsob jednání naši vlády, kdy rozhodnutí nepromýšlí a jen podněcuje nenávist. A teda samozřejmě rozhazuje ze státního rozpočtu. V podstatě jsem nepochopila kam potřebuji uprchlíci jezdit, aby bylo nutné je nechat jezdit zdarma. Ale to je detail. O to v mem příspěvku neslo.

Do prace? Na urad? Do skoly? Na nakup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@Calathea píše:
Nečetla jsem tu diskuzi, ale jak to souvisí? Jsem Češka, jsem tu doma. Já i moje rodina odvadíme daně a dle nastaveného systému čerpáme výhody. Někteří víc, někteří méně. Ale jak s tím souvisí ta rozdávačnost uprchlikum? Co oni vložili do našeho systému? Na jakém základě mají čerpat výhody? Proč od 1.4. vlada zdvojnásobí jízdné českým dětem a všichni uprchlíci jezdí zdarma? To snad česká vláda dělá naschvál to podněcování nenávisti. Jak může ta rozhodnutí tak hloupě časovat. Pomoct ano, jednoznačně, ale ne tak megalomansky jak to jede u nás.

Je na čase přijmout fakt, že svět nebude jako dřív. Je válka - chápeš to slovo? Nevinní lidé umírají, matky před očima svých dětí, tak prostě utíkají a očekávají od nás trochu lidskosti. Ne, do našeho systému nic nevložili, přesto doufají, že se zachováme lidsky. Jestli nás celá tahle válka bude stát jen trochu toho pohodlíčka, zrušení slev na jízdném a drahotu, můžeme mluvit o štěstí a být vděční. Může to být mnohem horší. Bože… co vložili do našeho systému…to snad není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
10.4.22 22:12
@matkabagristy píše:
kde?

Tady v tom článku, co jsi dávala odkaz:
Stát dopravcům bude kompenzovat náklady za bezplatnou přepravu jako u státem nařízených slev na základě vydaných jízdních dokladů s nulovou cenou bude dopravci zaplacena běžná cena jízdného, nejvýše však do výše ceny Systému jednotného tarifu (OneTicket). Ministerstvo očekává, že denně zaplatí zhruba tři miliony korun. „Nelze to však přesně předvídat, neboť migrační vlna není konstantní, obecně se předpokládá, že s časem bude klesat, ale zatím neznámou rychlostí,“ uvádí se v dokumentu.
PS: nezávidím, cituji jen pro upřesnění, aby se zas nešířily hoaxy opačně. Logiku to má, že než se ti lidé tady zmátoři, tak jim jízdné bude hrazeno. Osobně to vnímám jako dobrý krok, aby toho někteří nezneužívali. Když bude někdo stále v nouzi, tak může zažádat o dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
10.4.22 22:14
@Calathea píše:
Tak já třeba si to cele stále pamatuji a díky tomu beru vyjádření v mediich s velkou rezervou. Jak ockovani má 94% účinnost, jak to nechytíš, neroznasis atd. Teď už je to naštěstí na chvíli pasé, ale jde o to jak nám vlada naprosto bezostyšně lhala a manipulovala s nama. To hned tak nezapomenu. A když teď vidím jak se nepotkavaji vyjádření o uprchlicich v mediich s mou osobní zkušenosti a zkušenostmi mých blízkých, tak jsem velmi obezřetná.

Jen takové drobné upozornění, mezitím se vláda změnila, tohle už je další vláda :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
@Calathea píše:
Pro začátek by stačilo kouknout třeba do Polska. Tam tak rozdavační nejsou…

https://www.irozhlas.cz/…03171505_bko
https://www.idnes.cz/…konomika_jla
Polaci pojimaji nejvic uprchliku, pres rozporuplnou minulost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
@Calathea píše:

Tak ta mhd zdarma by se jim mohla hodit při hledání práce, vyřizování úřadů atd., ale u nás ve městě stejně měli - mají smůlu.

Stejně není jiná možnost, když tu jsou, tak musí dostat nějaké peníze a musí se je pokusit dostat do práce a děti do škol, nemůžou sedět pohromadě někde za městem, opravdu to jinak nejde.

A pro ně je důležitý režim, proto ty děti co nejdřív do škol, přijdou na jiné myšlenky a zvyknou si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
10.4.22 22:15

@Villanelle to rozhodně. Ale uvědom si, jak média s lidmi manipulují a pak se ozvi znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
10.4.22 22:17
@šklíbakočka píše:
V čem spočívá ta velmi štědrá pomoc?
Jakou mají souvislost uprchlíci s energetickou krizí a zdražováním?
Zajímavé, že v mém okolí nikdo žádné negativní zkušenosti nemá, asi nemáme stejná okolí. Kde bydlíte, že jsou tam ti nevděční, zlí a nepotřební?

Ze by válka byla ta spojitost? Zkušenosti z krajského města. Zrovna predevčirem se snažil s ukrajinským pasem registrovat pod falešným jménem člověk, co byl vyhoštěn pro kriminalitu z ČR. Na druhou stranu kamarádka ubytovala rodinu(ženy a děti), která je velmi skromná a vděčná. Proste nejsem sluníčkářka a vnímám i ty negativní stránky věci. A je mi jasný, ze tahle situace neskončí během týdnů, to nás ovlivní na další roky. Čím větší díru si teď do rozpočtu děláme, tím hůř nám pak bude. Tak snad jak píšou ty články nám opravdu pracující posila pomůže. Jsem docela zvědavá na transformaci pracovního trhu. Už ted měly matky s menšími dětmi problém sehnat rozumnou práci a když jich tu teď máme o desítky tisíc víc. Uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
10.4.22 22:17

@free333
Půl roku bydlí zdarma + mají zdarma i energie. To je podle tebe málo? Kdo toto v dnešní době dostane?

Vidíš, to u nás ve městě teda vyhodili slušné, platící a pracující lidi z bytů a šoupli tam Ukrajince 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová