Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3600
10.4.22 21:45
@matkabagristy píše:
Dle predpisu je na vyjimku strop 34 zaku. Tvuj prispevek nedoklada tvrzeni, ze ukrajinci maji prednost. Pro ucitele je to zahul, o tom zadna.

Ja jsem nerekla, ze maji prednost, zadnou prednost nepotrebuji. U nas je 34 a vedle 36 zaku. Je to silenost. Vedle ve tride jeste bylo vice cizincu uz pred tim, ale taky tam bylo 28 deti,, tam je jakysi asistent, ktery pomaha a na cestinu a matiku je delili. U nas ve tride je ted aktualne 34 deti. Z toho jedna jedina ruska holcicka, jakoze myslim, co je s nimi od prvni tridy. Nikdo jiny vcetne ucitelky rusky nebo ukrajinsky nemluvi. Takze vsechno tlumoci to jedno male dite. Strasny proste, nechapu, kak tohle vubec mohou delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
10.4.22 21:46

@vokishka :andel: U nas v Německu :mrgreen:.. jsme minuly tyden museli hlasitě oponovat pánovi, který si k nam do laboratoře šel pro zuby bez respiratoru.. byl to Němec :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12999
10.4.22 21:49
@PetraMeli píše:
Pokud někdo upozorní na problémy, které nastanou na 100% a je hozen do kolonky (troll či nenávistný atd…) Proč diskutovat? Možná je lepší vše ignorovat a žít svůj život.Příspěvek upraven 10.04.22 v 21:02

Nechtelas uz pred par dny prestat diskutovat, vse ignorovat a zit svuj zivot? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054

@agirt nejde o bydlení zdarma, ale třeba startovací byty - na podzim mladé páry řádně vyhrály výběrové řízení, aby jim teď řekli, ze sorry nic nebude protože Ukrajinci. Naštěstí si to v zastupitelstvu vysvětlili pod tlakem veřejnosti a mladé páry se stěhovat budou.
A třeba moje osobní zkušenost z práce? Část Ukrajinců jsou dříči, je na ně spoleh a dikybohu za ně. Část z nich bych nikdy nechtěla potkat o samotě v parku, protože bych ten Postinor bohužel pak potřebovala. Takova prasata mezi Čechy hledáš s lucernou. A bohužel, jak už i policie varuje, zbavili jsme se UK gangů a budou tu zpátky. Odvrácená strana pomoci potřebným, kterou nikdo nechce vidět a veřejně se o ni nemluví. Vždyť tady prý jsou jen ženy s detmi…. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
@jkra píše:
@admin, Nick založený 15/3. Čistá provokace. Blokovat prosím.

To jako fakt? Provokace v čem proboha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:52
@KeckaJ píše:
@matkabagristy Hm, jako jo, ale zakladatelku tam chápu.

A než mě ukamenujete. Za 1 strach z nemocí je myslím oprávněný. Veškerá jejich kontrola je jen na základě čestného prohlášení.

Za 2 to, že se děti z UA začleňují do škol je taky pravda a že to dělá problémy ve výuce je taky pravda. Navíc po 2 letech covidu, kdy se děti učily neučily. Tahle generace to má se školou dost pohnojené. Ale lepší řešení je obtížné.

A za 3 že ne každý Ukrajinec je fajn a pracovitý je taky fakt. Asi jako u Čechů.

Jestli je to vyloženě nenávist nebo jen špatně vyslovený strach. :nevim:

neni to nenavist, je to zavist. Deti ukrajincu maji docasne zadara nektere atrakce. Zalozila k tomu dalsi diskuzi.
Jak to maji deti ve skole, mne vypravet nemusis. Jsem uca cejaku na druhem stupni. Se starsimi jsem ucivo nejak dohnala, pokud to zas nezavrou, mam jeste rok na to vse upevnit (v devitce je to vetsinou opakovani). Sestaci jsou tristni. Nemaji zazito, upevneno to, na cem ja mam stavet. Takze ucim 4.-5. tridu a k tomu po troskach sestku.
Muzu te uklidnit, ukrajinci nejsou prvni integrovani cizinci u nas. Mam zkusenosti s vietnamci. V pocatcich vubec nejde o to, aby se tyto deti ucily v rytmu zbytku tridy, neceka se, ze zvladnou ucivo jako ostatni. Jde o to, aby byly v detskem kolektivu a mely podporu v jazykove komunikaci mimo tridu.

Příspěvek upraven 10.04.22 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56105
10.4.22 21:52
@vetešnice píše:
To jako fakt? Provokace v čem proboha?
Účelově založený nick. Zrovna teď a na toto téma.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
10.4.22 21:54

My Češi nejsme žádné sobecké lakomé pose. routky a tentokrát zůstaneme na správný straně barikády a budeme pomáhat až dokonce! Vidim to všude! Máme se dobře nejsme žádní chuďasové, naše děti se mají také dobře! Známe ty správné hodnoty s nejsme žádní přizdis. ráčové co by byli schopní nechat potřebné hladovět a spát v uprchlických táborech na okraji společnosti. Jsem na nas pyšná! Rus nesmí vyhrát neboť,,Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí,,, :srdce: A tak o bude a zustane Amen :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:55
@Arboretka píše:
Ja jsem nerekla, ze maji prednost, zadnou prednost nepotrebuji. U nas je 34 a vedle 36 zaku. Je to silenost. Vedle ve tride jeste bylo vice cizincu uz pred tim, ale taky tam bylo 28 deti,, tam je jakysi asistent, ktery pomaha a na cestinu a matiku je delili. U nas ve tride je ted aktualne 34 deti. Z toho jedna jedina ruska holcicka, jakoze myslim, co je s nimi od prvni tridy. Nikdo jiny vcetne ucitelky rusky nebo ukrajinsky nemluvi. Takze vsechno tlumoci to jedno male dite. Strasny proste, nechapu, kak tohle vubec mohou delat.

no, reagovala jsi na muj konkretni prispevek, kdyz se chces vyjadrit k necemu jinemu, nezminuj me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
10.4.22 21:56
@matkabagristy píše:
muzu te uklidnit, jizdne zdarma pro ukrajince konci
https://zdopravy.cz/…incu-109169/
Nase deti plati od 1. dubna polovicni jizdne. Vratili jsme se k normalu.

Já nepotřebuji uklidnit. Poukazuji na to, ze by vlada měla trochu přemýšlet a nedělat takhle hloupě načasovaná rozhodnutí a štvát lidi. Jak dlouho myslíš, ze s tímhle jednáním ten altruismus vydrží? Energie, pohonné hmoty, zdražování všude kam se podíváš a na straně druhé velmi štědrá pomoc? Navíc za chvíli každý bude mít negativni osobní zkušenost, protože tu nejsou jen ti vděční a potřební. To nezachrání ani oslavné články v mediich a cenzura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
10.4.22 21:56
@jkra píše: Účelově založený nick. Zrovna teď a na toto téma.

Teď? Admin ví, na jakých forech jinak diskutuju. Nezlobte se, ale tohle fakt už přeháníte. Jste paranoidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40415
10.4.22 21:57
@Calathea píše:
Nečetla jsem tu diskuzi, ale jak to souvisí? Jsem Češka, jsem tu doma. Já i moje rodina odvadíme daně a dle nastaveného systému čerpáme výhody. Někteří víc, někteří méně. Ale jak s tím souvisí ta rozdávačnost uprchlikum? Co oni vložili do našeho systému? Na jakém základě mají čerpat výhody? Proč od 1.4. vlada zdvojnásobí jízdné českým dětem a všichni uprchlíci jezdí zdarma? To snad česká vláda dělá naschvál to podněcování nenávisti. Jak může ta rozhodnutí tak hloupě časovat. Pomoct ano, jednoznačně, ale ne tak megalomansky jak to jede u nás.

Jenže to jízdné bylo dotované státem a bylo díky Babišově vládě, ted mi to přijde normální.

Uprchlíci zdarma nejezdí, jenom v některých krajích měli mhd dočasně zadarmo, u nás ani to ne…

Já teda žádné mimořádné výhody nevidím, to je mají nechat žebrat na ulicích a vybírat popelnice, nebo jak by se to mělo udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
10.4.22 21:57
@matkabagristy píše:
muzu te uklidnit, jizdne zdarma pro ukrajince konci
https://zdopravy.cz/…incu-109169/
Nase deti plati od 1. dubna polovicni jizdne. Vratili jsme se k normalu.

Nechci rýpat, ale já jsem tam četla, že to skončí Ukrajincům, co tady žijí trvale, je snaha zabezpečit systém proti zneužívání tohoto benefitu. Uprchlíkům benefit zůstává a stát to stojí 3 miliony denně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:58
@MartinaIrena píše:
Nechci rýpat, ale já jsem tam četla, že to skončí Ukrajincům, co tady žijí trvale, je snaha zabezpečit systém proti zneužívání tohoto benefitu. Uprchlíkům benefit zůstává a stát to stojí 3 miliony denně. :think:

kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12999
10.4.22 22:00
@Calathea píše:
Nečetla jsem tu diskuzi, ale jak to souvisí? Jsem Češka, jsem tu doma. Já i moje rodina odvadíme daně a dle nastaveného systému čerpáme výhody. Někteří víc, někteří méně. Ale jak s tím souvisí ta rozdávačnost uprchlikum? Co oni vložili do našeho systému? Na jakém základě mají čerpat výhody? Proč od 1.4. vlada zdvojnásobí jízdné českým dětem a všichni uprchlíci jezdí zdarma? To snad česká vláda dělá naschvál to podněcování nenávisti. Jak může ta rozhodnutí tak hloupě časovat. Pomoct ano, jednoznačně, ale ne tak megalomansky jak to jede u nás.

Slevy na jizdne jsou Babisovo populisticke gesto. I po snizeni slevy od 1.4. bude ta sleva vyssi, nez byvala driv.
A ty slevy dopravcum mimochodem doplacime vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová