Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56105
10.4.22 21:23
@PetraMeli píše:
@šklíbakočka O ZOO nejde, to je pro děti, to bych fakt neřešila, ale třeba ted se řeší nárůst ZŠ a hlavně MŠ a říkat, že to bude bez problémů přece nemá nic společného s nenávistí. To je jedna z věcí.
Prostě se určité skupiny snaží potlačit třeba názor či obavy jiných lidí a tohle demokracie není.

Jinak pisatelku neznám, ale třeba naše rodina si mnohé lékaře platí, protože je ta péče prostě dostupnější, to samé v budoucnu vzdělání a na daních jsme odvedli „dardu“ a ještě více odvedeme, kvůli podnikání/práci a příspěvky nebere (nemáme nárok), co se nevydělá, to není. To je realita.

No a závist v tom nehledejte, já třeba chodím na thajské masáže a ty masérky si i ta větší dýška fakt zaslouží za tu dřinu. Rozhodně tady nic nedostanou jen tak, co vím, tak majítelka studia jim vyřeší papíry atd… a pak tady prostě pracuji, platí si své potřeby, pojištění atd…

Petro, jste na mateřské, kdy jste odvedla dardu na daních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
10.4.22 21:24
@hanka.br. píše:
A těch 70% jste si vycucala z prstu nebo z něčeho jiného?

říká přece: co vím :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56105
10.4.22 21:24
@vetešnice píše:
Dobrý večer. Nelíbí se mi uzavírání diskuzí, kde někdo vyjádří jiný názor, např. Pomoc Ukrajině. Rané dětství jsem prožila v komunismu a pamatuji si, jak jsem doma slýchávala, že tohle či ono nemůžu někde říkat, aby nás nezavřeli (jsem z rodiny, kterou režim stíhal).
Souhlasím plně s pomocí Ukrajině, nikdo nemůže být netečný k hrůzám, které se tam dějí. Naše rodina sama ubytovala matku s dětma v garsonce po tchýni, který máme pro dceru, jsou to slušní a hodní lidé. Zakladatelka odhalila sama sebe v negativním světle, v diskuzu bylo vidět, že naštěstí většina smýšlí jinak. Ale přehnaný optimismus není na místě. Vadí mi, že se bagatelizují či potírají problémy, které naší společnost čekají. To, že se zvýší riziko některých nemocí v čr se ví a chápu, že má někdo obavy. To, že každý Ukrajinec chce pracovat, též není zdaleka pravda, kamarádka pracuje na úřadě. Včera jsem byla akutně na očním a byla tam mladá Ukrajinka, která strašně kašlala a prskala, neměla roušku. Byla evidentně minimálně nastydlá. A když jí několik lidí upozornilo, at si vezme respirátor nebo jde pryč, byla arogantní…vykřikovala, že je host a má na vše právo a že nebude čekat a že zavolá policii, pokud jí nenecháme být…chtěla „akutně v sobotu“ nějaké potvrzení…O aroganci Ukrajinců ve zdravotnických zařízeních bych mohla vyprávět, pracuji na jedné akutní ambulanci a denně se shledávám s tím, že si dotyční myslí, že mají nejen na vše nárok, ale také přednost přede všemi…že nemusí čekat, o vše si mohou říct a vše bude ted hned…
To, že admin dostal 2 děti ve věku 3 let do školky v Praze opravdu standard není, já znám a sama jsem si tím prošla, že školky v některých místech berou jen předškoláky a na soukromou školku každý nemá. Výstavba školek a škol vázne, v okolí velkých měst se v posledních letech hodně stavělo, ale školky a školy se tomu nepřizpůsobily. A ted najednou ano?
Myslím, že cenzura ohledně téma Ukrajiny je tady opravdu neúměrná…

@admin, Nick založený 15/3. Čistá provokace. Blokovat prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.4.22 21:26
@PetraMeli píše:
@matkabagristy Vy jste jak kolovrátek, to fakt smysl nemá a v něčem přednost dostanou, aby děti mohli začlenit, musí je dostat do školských zařízení a co vím, tak 70% lidí UA tady chce zůstat, tak to lehké nebude.

A opet. Prosim zdroj te statistiky. Diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
10.4.22 21:27

Co je to furt omílané-stát by měl myslet především na naše občany??
Vždyť my máme poměrně benevolentní sociální sysém. Většina Čechů (60%) je buď obézních nebo s nadváhou, hlady tu nikdo neumírá. Takže myslet především na naše občany znamená-vypakovat Ukrajince a peníze, které by byly použity na ně, rozdat Čechům? Tedy pardon - ne všem, protože je tu spousta dobře pracujících s pěkným příjmem, co od státu nic zadarmo nechce.
Nechápu také, co furt mají tihle lidé s byty pro mladé. To by jako chtěli dostat zadarmo byt? Kde žijete? To není standard vůbec nikde na světě a už vůbec ne ve vaší milované matičce Rusi. Když to vezmu, jako ty, tak já si na svůj byt také musím vydělávat, splácet hypotéku, nikdo mi nic nedal, tak proč by jiní Češi měli nějaký byt „dostat“?
Taky by si to chtělo uvědomit, že pomalu vymíráme. Nejsou naplněny kapacity pracovního trhu a Ukrajinci nám s tímhle můžou pěkně pomoct. Vždyť už teď jich tu spousta pracuje. Co se týče nevhodného chování, tak samozřejmě i Ukrajicni jsou různí. To jako mají mít všichni svatozář, aby ospravedlnili, že teď potřebují pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:29
@Villanelle píše:
A opet. Prosim zdroj te statistiky. Diky ;)

jpp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
10.4.22 21:31
@PetraMeli píše:
Ale co je hoax? Třeba skrz Covid, tam to byl hoax a za půl roku to byla pravda.

Co prosim te? :roll: covid pas? Ze vas to furt bavi vytahovat covid. Nenudite se uz? Svetove spiknuti se nekona, rousky se rusi, covid pas taky. Jako v dobe, kdy uz neplati temer zadne covidove opatreni je tohle uz mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.4.22 21:31
@jkra píše:
Petro, jste na mateřské, kdy jste odvedla dardu na daních?

Píše odvedli, tzn. i její rodina. K vůli tomu, že je momentálně na MD/RD, neznamená, že nemá právo udělat si názor na to, jak by měly být přerozděleny veřejné peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
10.4.22 21:33
@matkabagristy píše:
Prijimaci rizeni pro ukrajinske deti zacina nekolik tydnu-mesicu po radnych zapisech ceskych deti.
Zapisy na zs uz probihaji, ukrajinci dostanou moznost az v cervnu-cervenci. Trapne je, ze siris hoaxy, ktere lze snadno vyvratit.
https://www.seznamzpravy.cz/…cesku-195848

Hele, tak to uplne nevim, ukrajinske deti mame ve skolach, bez zapusu, bez toho, aby mluvili, proste pridali lavice a ukrajinske deti, v dcerine tride je uz 34 zaku, proste jsou tam 4 ukrajinci, v becku je 36 zaku a je tam 8 novych ukrajincu, ted behem 14 dnu. Ucitele jsiu z toho docela nesvi. Nebavime se o budoucich prvnich tridach, ale o tom, co je ted. A brzdi to vyuku, strasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:37
@Arboretka píše:
Hele, tak to uplne nevim, ukrajinske deti mame ve skolach, bez zapusu, bez toho, aby mluvili, proste pridali lavice a ukrajinske deti, v dcerine tride je uz 34 zaku, proste jsou tam 4 ukrajinci, v becku je 36 zaku a je tam 8 novych ukrajincu, ted behem 14 dnu. Ucitele jsiu z toho docela nesvi. Nebavime se o budoucich prvnich tridach, ale o tom, co je ted. A brzdi to vyuku, strasne.

Dle predpisu je na vyjimku strop 34 zaku. Tvuj prispevek nedoklada tvrzeni, ze ukrajinci maji prednost. Pro ucitele je to zahul, o tom zadna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
10.4.22 21:39
@šklíbakočka píše:
V čem koho upřednostňujeme? Opět tu bude povídání o volném vstupu do ZOO? Jinak zmíněná pisatelka (pokud ovšem vůbec existuje) nechce slyšet o tom, kolik stát už investoval do ní a jejích dětí a nechce už vůbec odpovědět na to, kolik ona dala na daně, sociálku a zdravotní.

Nečetla jsem tu diskuzi, ale jak to souvisí? Jsem Češka, jsem tu doma. Já i moje rodina odvadíme daně a dle nastaveného systému čerpáme výhody. Někteří víc, někteří méně. Ale jak s tím souvisí ta rozdávačnost uprchlikum? Co oni vložili do našeho systému? Na jakém základě mají čerpat výhody? Proč od 1.4. vlada zdvojnásobí jízdné českým dětem a všichni uprchlíci jezdí zdarma? To snad česká vláda dělá naschvál to podněcování nenávisti. Jak může ta rozhodnutí tak hloupě časovat. Pomoct ano, jednoznačně, ale ne tak megalomansky jak to jede u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.4.22 21:40
@Pears206 píše:
Píše odvedli, tzn. i její rodina. K vůli tomu, že je momentálně na MD/RD, neznamená, že nemá právo udělat si názor na to, jak by měly být přerozděleny veřejné peníze :nevim:

Ale nazor mit muze. Vis, ja treba z etickych duvodu nejim maso, myslis, ze se mi libi, kolik statnich a evropskych penez jde na dotace do masneho prumyslu? Nelibi. A knucim tady, ze si vsichni chrochtate nad lacnym rizkem z mych dani? Neknucim. Tak kdyz ja preziju tohle, mohli by vsichni ti mecenasi v potu tvare odvadejici zdravotni pojištění prekousnout, ze se za to vyleci nejaka Ukrajinka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:41
@Calathea píše:
Nečetla jsem tu diskuzi, ale jak to souvisí? Jsem Češka, jsem tu doma. Já i moje rodina odvadíme daně a dle nastaveného systému čerpáme výhody. Někteří víc, někteří méně. Ale jak s tím souvisí ta rozdávačnost uprchlikum? Co oni vložili do našeho systému? Na jakém základě mají čerpat výhody? Proč od 1.4. vlada zdvojnásobí jízdné českým dětem a všichni uprchlíci jezdí zdarma? To snad česká vláda dělá naschvál to podněcování nenávisti. Jak může ta rozhodnutí tak hloupě časovat. Pomoct ano, jednoznačně, ale ne tak megalomansky jak to jede u nás.

muzu te uklidnit, jizdne zdarma pro ukrajince konci
https://zdopravy.cz/…incu-109169/
Nase deti plati od 1. dubna polovicni jizdne. Vratili jsme se k normalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
10.4.22 21:44

@matkabagristy Hm, jako jo, ale zakladatelku tam chápu.

A než mě ukamenujete. Za 1 strach z nemocí je myslím oprávněný. Veškerá jejich kontrola je jen na základě čestného prohlášení.

Za 2 to, že se děti z UA začleňují do škol je taky pravda a že to dělá problémy ve výuce je taky pravda. Navíc po 2 letech covidu, kdy se děti učily neučily. Tahle generace to má se školou dost pohnojené. Ale lepší řešení je obtížné.

A za 3 že ne každý Ukrajinec je fajn a pracovitý je taky fakt. Asi jako u Čechů.

Jestli je to vyloženě nenávist nebo jen špatně vyslovený strach. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
10.4.22 21:44
@Calathea píše:

Tak si to přečtěte nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová