Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1118
11.4.22 08:59
@warita píše:
@admin mala otazka, kdo u vas posuzuje, co je a co neni pravda? Takove male ministerstvo pravdy, ze?

Wari, zrovna od tebe bych takové jízlivosti nečekala… I kvůli tomu, že nechceme nic ověřovat, sem tahle témata nechceme pouštět. Nic víc, nic míň. Mám komunitu eMimina ráda, jsem tu už dlouho a baví mě se občas jen tak zapojit do diskuze, nebo si něco přečíst.

Nikomu nevnucuju svou pravdu, fakta se snažím ověřit – a to jsem včera udělala při zamčení té diskuze. Asi se tady nevyhneme nějakým citům, jsme tu ženy, skoro samé mámy: Péťa je aktivní v Nedoklubku, takže má z první ruky, jak to vypadá v porodnicích ve válce, my ostatní pomáháme jinak a ty příběhy také máme přímo před očima. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
11.4.22 10:04
@Calathea píše:
Ze by válka byla ta spojitost? Zkušenosti z krajského města. Zrovna predevčirem se snažil s ukrajinským pasem registrovat pod falešným jménem člověk, co byl vyhoštěn pro kriminalitu z ČR. Na druhou stranu kamarádka ubytovala rodinu(ženy a děti), která je velmi skromná a vděčná. Proste nejsem sluníčkářka a vnímám i ty negativní stránky věci. A je mi jasný, ze tahle situace neskončí během týdnů, to nás ovlivní na další roky. Čím větší díru si teď do rozpočtu děláme, tím hůř nám pak bude. Tak snad jak píšou ty články nám opravdu pracující posila pomůže. Jsem docela zvědavá na transformaci pracovního trhu. Už ted měly matky s menšími dětmi problém sehnat rozumnou práci a když jich tu teď máme o desítky tisíc víc. Uvidíme…

Třeba díky tomu bude více Home Office, to by dost matkám po nebo při RD pomohlo. Třeba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 10:13
@ivabozi píše:
Wari, zrovna od tebe bych takové jízlivosti nečekala… I kvůli tomu, že nechceme nic ověřovat, sem tahle témata nechceme pouštět. Nic víc, nic míň. Mám komunitu eMimina ráda, jsem tu už dlouho a baví mě se občas jen tak zapojit do diskuze, nebo si něco přečíst.Nikomu nevnucuju svou pravdu, fakta se snažím ověřit – a to jsem včera udělala při zamčení té diskuze. Asi se tady nevyhneme nějakým citům, jsme tu ženy, skoro samé mámy: Péťa je aktivní v Nedoklubku, takže má z první ruky, jak to vypadá v porodnicích ve válce, my ostatní pomáháme jinak a ty příběhy také máme přímo před očima. :srdce:

omlouvam se, pokud se to redakce dotklo.

Nevim o jake fakta slo, treba to bylo opravdu neco, co se da overit. Nicmene, co se tyka te jizlivosti, asi jsem uz citliva na to, jak ruzne strany chteji mit monopol na „pravdu“ a pak si tu svou verzi pravdy velmi agresivne vynucuji a kdyz to nejde, tak pak shazuji inteligenci, vzdelani a jine postoje druhe strany.

Myslim, ze na svete existuje velmi malo lidi, kteri opravdu tu pravdu znaji. Pokud se opirame o to, jake je oficialni zneni a fakta, ktera k nam prosakla peclive udrzovanymi ofiko kanaly, tak to je velmi vratka operka. Taky muzeme casem zjistit, ze jsme se opirali o vzduchoprazdno. Nebo se to taky nedovime nikdy, protoze neni vhodne, abychom se to dozvedeli. Nerikam, ze nam 100% lzou, nebo ze snad vim, kde ta pravda je, pouze rikam, ze bych se neohanela vyroky typu „pravda“ a na to jsem reagovala.

Ale pokud jsem vedle jak ta jedla, tak se omlouvam. Na kuri oka jsem slapat nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.4.22 10:31
@jkra píše:
Hele, pojistky včera řešily, je to ošetřené. Aspoň zjistí info…

jj, jeden blud za druhym. Nic si nezjisti, neoveri, ale siri, nez to smazou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 10:40
@xsaleen píše:
Souhlasím se zakladatelkou… Bydlím ve velkým městě… Děti už v ústavech naštěstí mám, alei tak to vnímám. Pamatuji si ten stres, jestli mi vezmou děti do školky, abych mohla jít do práce… Na soukromou bych neměla ani náhodou.. nemoce jsou další faktor.. oni mají svoje specifické, nás to tady párkrát položí, než si zvykneme..
Jejich aroganci (jasně ne všech) taky vidím… Chovají se jinak k lidem od kterých něco potřebují, a jinak k lidem k jímž se cítí nadřazení.. otázkou je, kolik z nich, a jak, bude ochotno pracovat… Vždyť sem mají chodit jen mami s dětma (ty určitě budou řídit autobus :roll: )… Já vidím v práci celé rodiny… Štve mě, že když pro nás se mělo něco udělat (školky, jesle) křičí se, jak nemůže, jak nejsou peníze… A najednou je všeho dost..A nejvíc mě štve, že když člověk někde vyjádří obavu a není slunickovej, tak je hned prorus… A co čelních 8let, co se tam valcilo? To nikdo ani nevzdech… Co Yemen, kde se válčí a umírá hlady.. co další státy? Ne, my si vybrali za modlu Ukrajinu.. asi proto, že nás nejvíc pálí u p. rdele

a to je presne TO, co me stve. Ted je oficialni narativa, ze musime milovat Ukraince a vsichni se z toho maji po… proste staci, aby se odvisilalo nekolik medialnich masazi v TV a vsichni jako stado ovci otoci pozadovanym smerem a beci vsichni stejne. A beda jestli ne.

A koho zajima, jake genocidy a zverstva se deji po celem uzemi Afriky? Koho zajima, kde vsude se bojuje a kde vsude se umira? Nikoho, protoze v televizi prave bezi reportaze o Ukraine a zrejme je tady nejaky zajem o to, aby se sem velka cast ukrainy prestehovala a ja uz vubec neverim tomu, ze se kdokoliv bude vracet, az konflikt ustane. Kdyby takove zamery byly, tak by se nabizel azyl jinym zpusobem.

A to rikam jako clovek, ktery se Ukraincu zastaval v dobe, kdy se to nenosilo a panovali tady silne anti-ukrainske nazory. Kde je tem nazorum konec? Kam se podeli vsichni ti, kteri meli silne vyhraneny az xenofobni nazor na cokoliv neceskeho. A tim nemyslim jenom Ukraince. Naraz ticho po pesine. Proste fales nad fales a je mi z toho na bliti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
11.4.22 10:52

No jo, už ani ti xenofobové nejsou, co bývali, strašný! :D Ještě se snad přestane i krást!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.4.22 10:52

@warita Některé věci, které pár uživatelů šíří i tady, jsou prokazatelne lži. Někdo to šíří se zlým úmyslem, někdo z čisté hlouposti a omezenosti.
Ano, Ukrajine se pomáhá i kvůli tomu, že nás to narozdíl od války v Africe přímo ohrožuje. Neohrožují nás uprchlíci, ale ten zakomplexovanej trpaslík, co si nahání ego. Válka sama je hnusná vždycky.
Co se týče jejich návratu, dohledej si informace k vizu strpeni. Obecně by pro nás bylo ekonomicky výhodnější, kdyby tu zůstali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
11.4.22 10:54
@warita píše:
a to je presne TO, co me stve. Ted je oficialni narativa, ze musime milovat Ukraince a vsichni se z toho maji po… proste staci, aby se odvisilalo nekolik medialnich masazi v TV a vsichni jako stado ovci otoci pozadovanym smerem a beci vsichni stejne. A beda jestli ne.

A koho zajima, jake genocidy a zverstva se deji po celem uzemi Afriky? Koho zajima, kde vsude se bojuje a kde vsude se umira? Nikoho, protoze v televizi prave bezi reportaze o Ukraine a zrejme je tady nejaky zajem o to, aby se sem velka cast ukrainy prestehovala a ja uz vubec neverim tomu, ze se kdokoliv bude vracet, az konflikt ustane. Kdyby takove zamery byly, tak by se nabizel azyl jinym zpusobem.

A to rikam jako clovek, ktery se Ukraincu zastaval v dobe, kdy se to nenosilo a panovali tady silne anti-ukrainske nazory. Kde je tem nazorum konec? Kam se podeli vsichni ti, kteri meli silne vyhraneny az xenofobni nazor na cokoliv neceskeho. A tim nemyslim jenom Ukraince. Naraz ticho po pesine. Proste fales nad fales a je mi z toho na bliti.

vis, co me na tobe bavi? Jak uz si zprominutim nevidis do ust. Par dni zpet ses v nejake diskuzi kasala, jak z tebe složité dětství udelalo cloveka tak empatickeho, ze nemuzes poslouchat ci cist neci smutny pribehy, hned places. Zvláštní, ze na emiminu ses zasadne jizliva, kousava a empaticka asi na úrovni ricniho oblazku.
A vyvedu te z omylu, xenofobove xenofoby zůstali, jen ted nejvic nenavidej ukrajince. Lidi, co slitovani s obetmi valky meli drive, jej maji i dnes.
A ani nekomentuju to, ze na Ukrajine zily české komunity, ze jsou Ukrajinci kulturně i geograficky blizsi, tedy prirozene jejich problemy vnimame intenzivneji.
A ty svoje hloupy konspirace, jak je v necim zajmu, aby sli ti lide sem? Z toho se chce blejt zase me, velebnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 10:56
@Michelle_M píše:
No jo, už ani ti xenofobové nejsou, co bývali, strašný! :D Ještě se snad přestane i krást!

ty ale chapes, ze ti xenofobove se nekam podit museli ze? Ted se schovavaji v davu lidi, kteri ukraince „miluji“ a falesne beci, protoze se to ted od nich ocekava. Me je z toho na bliti. Tak bud mam na Ukraince dobry ci neutralni nazor a ten nazor mam stale, a ne jednou tak a jednou jinak, podle toho, co zrovna slysim v TV a jakym smerem se ubira vseobecne mineni. A navic ta zmena nazoru ani byt uprimna nemuze. To at mi nikdo nerika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.4.22 10:58

@Villanelle Pravda je, že to je v našem zájmu. Omlazeni populace by nám pomohlo. Není to v zájmu linych lemplu, kteří nemají na práci nic jiného než skuhrat, jak jim někdo z UA zas vzal práci…A zas…A zas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 11:01
@Villanelle píše:
vis, co me na tobe bavi? Jak uz si zprominutim nevidis do ust. Par dni zpet ses v nejake diskuzi kasala, jak z tebe složité dětství udelalo cloveka tak empatickeho, ze nemuzes poslouchat ci cist neci smutny pribehy, hned places. Zvláštní, ze na emiminu ses zasadne jizliva, kousava a empaticka asi na úrovni ricniho oblazku.
A vyvedu te z omylu, xenofobove xenofoby zůstali, jen ted nejvic nenavidej ukrajince. Lidi, co slitovani s obetmi valky meli drive, jej maji i dnes.
A ani nekomentuju to, ze na Ukrajine zily české komunity, ze jsou Ukrajinci kulturně i geograficky blizsi, tedy prirozene jejich problemy vnimame intenzivneji.
A ty svoje hloupy konspirace, jak je v necim zajmu, aby sli ti lide sem? Z toho se chce blejt zase me, velebnosti.

ja si prave do ust vidim vic, nez co si myslis. Zrejme nedomyslis to, co pisu, do uplneho dusledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13012
11.4.22 11:01
@warita píše:

A to rikam jako clovek, ktery se Ukraincu zastaval v dobe, kdy se to nenosilo a panovali tady silne anti-ukrainske nazory. Kde je tem nazorum konec? Kam se podeli vsichni ti, kteri meli silne vyhraneny az xenofobni nazor na cokoliv neceskeho. A tim nemyslim jenom Ukraince. Naraz ticho po pesine. Proste fales nad fales a je mi z toho na bliti.

Jakym zpusobem?

A ziju tady cely zivot, narozdil od tebe, a silne antiukrajinske nazory si teda nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
11.4.22 11:03

Nekteri proste potrebuji stabilni kvazinebezpeci, proti kteremu je treba se vymezovat. Covid uz netahne, takze hura na Ukrajince. Nekdo chodi do fitka, nekdo na salsu nebo na ryby, dalsi pije a nekteri hltaji dezinformace. Kazdemu co jeho jest.
Smutny je zavidet mamam a detem bez tatinku i jizdne zdarma a postel na ubytovne. Jsou tady bez opory, snazi se aktivne zapojovat, meli bychom se snazit jim to usnadnit a kdyz ne to, tak alespon nezneprijemnovat.

Příspěvek upraven 11.04.22 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
11.4.22 11:03
@warita píše:
ty ale chapes, ze ti xenofobove se nekam podit museli ze? Ted se schovavaji v davu lidi, kteri ukraince „miluji“ a falesne beci, protoze se to ted od nich ocekava. Me je z toho na bliti. Tak bud mam na Ukraince dobry ci neutralni nazor a ten nazor mam stale, a ne jednou tak a jednou jinak, podle toho, co zrovna slysim v TV a jakym smerem se ubira vseobecne mineni. A navic ta zmena nazoru ani byt uprimna nemuze. To at mi nikdo nerika.

A kdo se řídí dle TV? Tak leda hlupáci. Cim to tu argumentujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.4.22 11:05
@větvička1 píše:
Jakym zpusobem?A ziju tady cely zivot, narozdil od tebe, a silne antiukrajinske nazory si teda nepamatuju.

ja tedy ano. A nejenom proti nim. Do stejneho pytle se hazou Rusove, Polaci a i jine nacionality.

A tyto xenofobni nazory mi sli silne proti srsti v dobe, kde se to nenosilo. Mozna mimo jine i proto, ze jsem vetsinu meho zivota zila v zapadni evrope, kde se „nenosi“ byt z vychodni Evropy a uzila jsem si takovy rasizmus, ze se vam vsem o tom ani nezdalo. Aby mi pak nekdo tady rikal neco o tom, jak si nevidim do ust. Dobre jsem se zasmala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová