Uzavírání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
10.4.22 20:58

Zmíněná pisatelka zcela jasně provokuje. A je jen dobře, že jsou její „diskuse“ resp. provokace uzavřeny. Plně s uzavřením souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.4.22 21:00
@matkabagristy píše:
Siritele hoaxu nasli po covidu nove tema.

Ale co je hoax? Třeba skrz Covid, tam to byl hoax a za půl roku to byla pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.22 21:01
@matkabagristy píše:
Siritele hoaxu nasli po covidu nove tema.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
10.4.22 21:02
@PetraMeli píše:
Pokud někdo upozorní na problémy, které nastanou na 100% a je hozen do kolonky (troll či nenávistný atd…) Proč diskutovat? Jinak mě překvapuje naivita některých lidí, ono, pomoci se má, ale s tím základem, ale nemůžete určitou skupinu upřednostnovat, to fakt pak nebude dělat dobrotu. :-(

V čem koho upřednostňujeme? Opět tu bude povídání o volném vstupu do ZOO? Jinak zmíněná pisatelka (pokud ovšem vůbec existuje) nechce slyšet o tom, kolik stát už investoval do ní a jejích dětí a nechce už vůbec odpovědět na to, kolik ona dala na daně, sociálku a zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
10.4.22 21:04
@PetraMeli píše:

jako co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:04
@PetraMeli píše:

jj, typicka reakce siritelky hoaxu.
Dnesni nahodile: delaji si k nam vylet ukrajinci z polska pro davku 5000, protoze ji dostane kazdy, ukrajinci u nas bydli v mestskych bytech zadarmo, maji prednost pred ceskymi detmi ve skolskych zarizenich, houfne si u nas nechavaji operovat letite problemy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:06
@KeckaJ píše:
Souhlasím, že ne vše by se mělo vnímat jen v růžových barvách.

Nevím tedy co bylo nebo nebylo uzamčeno. Ale souhlasím, že odlišný názor by se neměl hned zarazit. Jako ve všem je to o tom na koho člověk narazí.

Trochu se bojím, že je to taková ta přehnaná korektnost. Člověk aby se bál cokoliv říct. :roll:

https://www.emimino.cz/…jine-460594/
pocti si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.4.22 21:09

@vetešnice bohužel už nevím, kdo to řekl, ale dost to vystihuje situaci, jako jsou dobří a špatní Češi, jsou stejně tak dobří a špatní Ukrajinci, ale nikdo z nás si nedovede ani představit, co tam ti lidé zažívají a zažili, možná jen ti, co pamatují 2. světovou válku jako moji prarodiče.

Takže ano, buďme solidární, chápaví, snažme se vcítit i do těch, kteří zrovna nejsou příjemní, třeba je jejich muž zrovna na frontě, babička někde schovaná ve sklepě… nebo už prostě mají takovou povahu, vysvětlujme, jak to tady chodí… ale zločiny a přestupky samozřejmě netolerujme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
10.4.22 21:09
@vetešnice píše:
Dobrý večer. Nelíbí se mi uzavírání diskuzí, kde někdo vyjádří jiný názor, např. Pomoc Ukrajině. Rané dětství jsem prožila v komunismu a pamatuji si, jak jsem doma slýchávala, že tohle či ono nemůžu někde říkat, aby nás nezavřeli (jsem z rodiny, kterou režim stíhal).
Souhlasím plně s pomocí Ukrajině, nikdo nemůže být netečný k hrůzám, které se tam dějí. Naše rodina sama ubytovala matku s dětma v garsonce po tchýni, který máme pro dceru, jsou to slušní a hodní lidé. Zakladatelka odhalila sama sebe v negativním světle, v diskuzu bylo vidět, že naštěstí většina smýšlí jinak. Ale přehnaný optimismus není na místě. Vadí mi, že se bagatelizují či potírají problémy, které naší společnost čekají. To, že se zvýší riziko některých nemocí v čr se ví a chápu, že má někdo obavy. To, že každý Ukrajinec chce pracovat, též není zdaleka pravda, kamarádka pracuje na úřadě. Včera jsem byla akutně na očním a byla tam mladá Ukrajinka, která strašně kašlala a prskala, neměla roušku. Byla evidentně minimálně nastydlá. A když jí několik lidí upozornilo, at si vezme respirátor nebo jde pryč, byla arogantní…vykřikovala, že je host a má na vše právo a že nebude čekat a že zavolá policii, pokud jí nenecháme být…chtěla „akutně v sobotu“ nějaké potvrzení…O aroganci Ukrajinců ve zdravotnických zařízeních bych mohla vyprávět, pracuji na jedné akutní ambulanci a denně se shledávám s tím, že si dotyční myslí, že mají nejen na vše nárok, ale také přednost přede všemi…že nemusí čekat, o vše si mohou říct a vše bude ted hned…
To, že admin dostal 2 děti ve věku 3 let do školky v Praze opravdu standard není, já znám a sama jsem si tím prošla, že školky v některých místech berou jen předškoláky a na soukromou školku každý nemá. Výstavba školek a škol vázne, v okolí velkých měst se v posledních letech hodně stavělo, ale školky a školy se tomu nepřizpůsobily. A ted najednou ano?
Myslím, že cenzura ohledně téma Ukrajiny je tady opravdu neúměrná…

Souhlas. Nesmí se ani pípnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.4.22 21:12

@šklíbakočka O ZOO nejde, to je pro děti, to bych fakt neřešila, ale třeba ted se řeší nárůst ZŠ a hlavně MŠ a říkat, že to bude bez problémů přece nemá nic společného s nenávistí. To je jedna z věcí.
Prostě se určité skupiny snaží potlačit třeba názor či obavy jiných lidí a tohle demokracie není.

Jinak pisatelku neznám, ale třeba naše rodina si mnohé lékaře platí, protože je ta péče prostě dostupnější, to samé v budoucnu vzdělání a na daních jsme odvedli „dardu“ a ještě více odvedeme, kvůli podnikání/práci a příspěvky nebere (nemáme nárok), co se nevydělá, to není. To je realita.

No a závist v tom nehledejte, já třeba chodím na thajské masáže a ty masérky si i ta větší dýška fakt zaslouží za tu dřinu. Rozhodně tady nic nedostanou jen tak, co vím, tak majítelka studia jim vyřeší papíry atd… a pak tady prostě pracuji, platí si své potřeby, pojištění atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.4.22 21:15

@matkabagristy Vy jste jak kolovrátek, to fakt smysl nemá a v něčem přednost dostanou, aby děti mohli začlenit, musí je dostat do školských zařízení a co vím, tak 70% lidí UA tady chce zůstat, tak to lehké nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.4.22 21:18
@PetraMeli píše:
@matkabagristy Vy jste jak kolovrátek, to fakt smysl nemá a v něčem přednost dostanou, aby děti mohli začlenit, musí je dostat do školských zařízení a co vím, tak 70% lidí UA tady chce zůstat, tak to lehké nebude.

A těch 70% jste si vycucala z prstu nebo z něčeho jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.22 21:22
@PetraMeli píše:

Prijimaci rizeni pro ukrajinske deti zacina nekolik tydnu-mesicu po radnych zapisech ceskych deti.
Zapisy na zs uz probihaji, ukrajinci dostanou moznost az v cervnu-cervenci. Trapne je, ze siris hoaxy, ktere lze snadno vyvratit.
 https://www.seznamzpravy.cz/…cesku-195848

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
@PetraMeli píše:
@šklíbakočka O ZOO nejde, to je pro děti, to bych fakt neřešila, ale třeba ted se řeší nárůst ZŠ a hlavně MŠ a říkat, že to bude bez problémů přece nemá nic společného s nenávistí. To je jedna z věcí.
Prostě se určité skupiny snaží potlačit třeba názor či obavy jiných lidí a tohle demokracie není.

Jinak pisatelku neznám, ale třeba naše rodina si mnohé lékaře platí, protože je ta péče prostě dostupnější, to samé v budoucnu vzdělání a na daních jsme odvedli „dardu“ a ještě více odvedeme, kvůli podnikání/práci a příspěvky nebere (nemáme nárok), co se nevydělá, to není. To je realita.

No a závist v tom nehledejte, já třeba chodím na thajské masáže a ty masérky si i ta větší dýška fakt zaslouží za tu dřinu. Rozhodně tady nic nedostanou jen tak, co vím, tak majítelka studia jim vyřeší papíry atd… a pak tady prostě pracuji, platí si své potřeby, pojištění atd…

Ona je tam totiž válka a docela dost krutá a hnusná. Předpokládám, že i Ukrajinky (příp. Ukrajinci, ale jsou to většinou ženy) budou pracovat a tedy platit. Jistě nějaké problémy budou, to ano. Máte nějaký nápad, jak situaci řešit jinak a lépe? Já zatím tedy o ničem jiném nevím a zdá se mi, že se celkem daří situaci nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14617
@hanka.br. píše:
A těch 70% jste si vycucala z prstu nebo z něčeho jiného?

Všech se ptala a dělala si čárky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová