Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Upirek123 píše:
@free333
Půl roku bydlí zdarma + mají zdarma i energie. To je podle tebe málo? Kdo toto v dnešní době dostane?Vidíš, to u nás ve městě teda vyhodili slušné, platící a pracující lidi z bytů a šoupli tam Ukrajince 🙂
Půl roku tady nejsou, vždyť to začalo cca před měsícem a kousek.
Když budu pronajímat platícím slušným lidem byt, podloženo nájemní smlouvou, tak asi těžko můžu ty lidi vykopnout.
To jsi kde slyšela? Nebo četla? Tohle je přece blbost.
@Zeoli píše:
Půl roku tady nejsou, vždyť to začalo cca před měsícem a kousek.Když budu pronajímat platícím slušným lidem byt, podloženo nájemní smlouvou, tak asi těžko můžu ty lidi vykopnout.To jsi kde slyšela? Nebo četla? Tohle je přece blbost.
Vyhodili lidi se smlouvou? Kde?
@jkra píše:
Vyhodili lidi se smlouvou? Kde?
To se ptáš mě? Jak to mám vědět? ![]()
@Villanelle píše:
A je to tu! Ja to vedela! Lzoum nam. Zensky, vsem nam lzou! Jen tady těch par osvicenych moudrych hlav je prohledlo! Globalni špiknuti to je. V Buci se hybali mrtvi a Ukrajinci koupili Blesk.
Achjo. Timto a tebou koncim, ses normalni obet konspiratoru a očividně si to ani neuvědomujes.
Naposledy, kdyz mi na facebooku jedna pani trvdila, jak nami media manipuluji, zvedave jsem se jí mrkla na profil a zjistila, ze ocekava zjeveni andela Uriase a vyzyva ke globalnimu napojeni s vesmirem. Jo a taky samozřejmě litovala vsechny ockovane na covid. az za dva roky umrem, jeste si na ni vzpomenem. Mas to hezkou společnost.
Fauly ti jdou hezky. Pouzivas faul " nagativni asociace", diskutera, ktery rekne, ze media manipuluji, strcis do jednoho pytle s blaznem, ktery ocekava zjeveni Uriase.
To je ten extremne limitovanej, omezenej, binarni pohled na svet, a nalepkovani, kteremu se tak dari a ktere slouzi na zastaveni diskuze a premejsleni:
„kto rika, ze media manipuluji, patri ke blaznum, kteri ocekavaji Uriase a napojeni s vesmirem. Kto neni ockovanej anticovid vakcinou, je antivax. Kto neni ockovanej, je proputin. A veri v placatou zem, v cipovani a jestery ve vesmiru, ze ano.“
Predvedu ti, jak by faul „negativni asociace“ vypadal z druhe strany, budu te parafrazovat :
A je to tu! Ja to vedela! Oni nam prej nelzou. Naposledy, kdyz mi jista pani na facebooku tvrdila, ze media nam nelzou a nemanipuluji s nami, psala, ze vakcina ma 95% ucinnost, brani prenosu a infekci a udela tecku za epidemii. A prej je imunita z ockovani lepsi, jak prirozena imunita, a dobry ujo politik chce nase dobro, proto dovolil netestovanym ockovanym roznaset infekci. A ptala se, jestli nevim, kde sehnat lacine a hezke svatebni saty, ze ji zrovna na facebooku vyznal lasku americkej vojak z Afganistanu, ktery nemel na cestu domu, proto mu poslala sve uspory a on ted zarizuje svatbu. Mas to hezkou spolecnost omezencu, kteri uveri kazde volovine, kazdemu hoaxu. ![]()
@Arboretka píše:
@bigl ty jsi taky docela brutalni ve vsech diskuzich. V kazde valce byli udavaci, z vlastnich rad, kolaboranti take. I za druhe svetove u nas se sousedi obcas naprasili, nic neobvykleho. Vzdyt i za sociku mimo valky se udavalo. Proc vylucujes moznost, ze se tohle deje ted na Ukrajine? Ona nenapsala, ze za to rusak nemuze, muze v plne mire. Ale vzdyt i ty mas chut udavat, protoze napise neco, co se ti nelibi, na Ukrajine to vylucujes pomalu.
Přečti si, co jsem napsala. Já nikde nepíšu, že není možné, že někdo někoho udal. Ale i kdyby o ní soused řekl, že je Banderovka, tak to jako nějakého zmr.da opravňuje k tomu, ji znásilnit? A ještě opakovaně a hromadně? Ona dost jasně napsala, co si o Ukrajincích myslí a napsala, že jsou nacisti. A napsala pod čarou, že si za to znásilňování můžou sami, jen proto, že si domyslela, že se navzájem udávají. To je podle našich platných zákonů na udání, bez pardonu. Podporování a bagatelizování těch zvěrstev, co se tam dějí a omývání pravých zločinců a hledání zločinců tam, kde jsou. Na základě vlastních domněnek
.
@bigl píše:
Přečti si, co jsem napsala. Já nikde nepíšu, že není možné, že někdo někoho udal. Ale i kdyby o ní soused řekl, že je Banderovka, tak to jako nějakého zmr.da opravňuje k tomu, ji znásilnit? A ještě opakovaně a hromadně?Ona dost jasně napsala, co si o Ukrajincích myslí a napsala, že jsou nacisti. A napsala pod čarou, že si za to znásilňování můžou sami, jen proto, že si domyslela, že se navzájem udávají. To je na udání, bez pardonu.
Já někde napsala, že to někoho opravňuje k tomu, aby ji znásilnil? Já někde napsala, že si za to znásilňování mohou samy? Já někde psala, že jsou Ukrajinci nacisti? Hele, tak mě udej. Myslím, že se ten soudce docela pobaví. To je přesně ono - vyhrocené emoce, hysterie, vyhrožování, udávání.
@šklíbakočka píše:
Ten ekonomický „průšvih“ je ale daný vládou Babiše a spol. Jejich hospodařením. On byl bohužel zvolen v demokratických volbách. Zase bych s tou chudou vrstvou v pasti byla trochu mírnější. Kdo to je? Myslíte, nebo víte, že lidé mají problémy? Kteří? Jaké? Proč ty problémy mají?
To se jako fakt ptas, proc maji lide financni problemy? Pri dnesnich platech a cenach? To jako fakt? Tady je to omylane, jake mas vzdelani, kolik umis jazyku a podobne perly. Tak problemy zacinaji mit lidi s profesi typu prodavacka, co holt nevystudovala raketove inzenyrstvi. Vis kolik lidi pobira jen blby prispevek na bydleni? Zrovna nedavno jsem cetla clanek, o kolik procent v prvnim kvartalu to stouplo, jen ho nemuzu dohledat, abych ti to napsala presne. To znamena, ze daji za bydleni vic, nez 30% vsech rodinn, ch financi. O kolik lidi vic ma narok na pridavky na deti, ze je jejich prijem nizsi, nez 3.2 nasobek z. minima. vzdyt s tim se da slozite v, zit. A ty bys byla opatrna? To snad ne.
@beta72×xx píše:
Ido, díky moc, konečně příspěvek, co je věcný a má co říct.Po nesmyslech typu jak Ukrajinci bojují za naší demokraciia jiných perlách je tohle jak živá voda.
Průšvih je, že nadšení z pomoci velmi rychle opadává - ani není divu, to se dalo čekat. Bohužel rostoucí nenávist mezi lidmi spláchne i ty poctivé Ukrajince, kteří tady roky dřou - a máš pravdu, z těch, co znám z práce, NIKDO do bojů nešel. Naopak se báli a přemýšleli, co dělat, kdyby museli narukovat. I to o něčem vypovídá, ale to se do oficiálního narativu nehodí.
To, že bojují i za nás, na lidi opravdu překvapivě zabírá. Aneb, zchudněte, ryjte hubou v zemi a buďte pokorní, protože jinak nás Rus obsadí. Jestli se to nedej Bože vyhrotí, tak spíš Putin někam něco hodí, než aby točil tanky ku Praze. Tihle mocí opilí „ machři" uvažujou jinak než normální člověk. Modleme se, aby mu stačilo, že si tu sankcemi prostřelime vlastní koleno.
@Popeladym píše:
To, že bojují i za nás, na lidi opravdu překvapivě zabírá. Aneb, zchudněte, ryjte hubou v zemi a buďte pokorní, protože jinak nás Rus obsadí. Jestli se to nedej Bože vyhrotí, tak spíš Putin někam něco hodí, než aby točil tanky ku Praze. Tihle mocí opilí „ machři" uvažujou jinak než normální člověk. Modleme se, aby mu stačilo, že si tu sankcemi prostřelime vlastní koleno.
Samozrejme, ze nas Putin neobsadi, je to ciry nesmysl. Jsme v NATO, musel by projit pres Polsko ci Slovensko, to znamena pres clenske staty. Nedostane se sem, bomby ano, boj muze proti muzi ne.
@Arboretka píše:
Samozrejme, ze nas Putin neobsadi, je to ciry nesmysl. Jsme v NATO, musel by projit pres Polsko ci Slovensko, to znamena pres clenske staty. Nedostane se sem, bomby ano, boj muze proti muzi ne.
Tak proto to píšu. Objevilo se to tu několikrát. Znějí tu fráze z médií.
@warita píše:
a to je presne TO, co me stve. Ted je oficialni narativa, ze musime milovat Ukraince a vsichni se z toho maji po… proste staci, aby se odvisilalo nekolik medialnich masazi v TV a vsichni jako stado ovci otoci pozadovanym smerem a beci vsichni stejne. A beda jestli ne.A koho zajima, jake genocidy a zverstva se deji po celem uzemi Afriky? Koho zajima, kde vsude se bojuje a kde vsude se umira? Nikoho, protoze v televizi prave bezi reportaze o Ukraine a zrejme je tady nejaky zajem o to, aby se sem velka cast ukrainy prestehovala a ja uz vubec neverim tomu, ze se kdokoliv bude vracet, az konflikt ustane. Kdyby takove zamery byly, tak by se nabizel azyl jinym zpusobem.
A to rikam jako clovek, ktery se Ukraincu zastaval v dobe, kdy se to nenosilo a panovali tady silne anti-ukrainske nazory. Kde je tem nazorum konec? Kam se podeli vsichni ti, kteri meli silne vyhraneny az xenofobni nazor na cokoliv neceskeho. A tim nemyslim jenom Ukraince. Naraz ticho po pesine. Proste fales nad fales a je mi z toho na bliti.
naprosto souhlasím…
@ida007 píše:
Já někde napsala, že to někoho opravňuje k tomu, aby ji znásilnil? Já někde napsala, že si za to znásilňování mohou samy? Já někde psala, že jsou Ukrajinci nacisti? Hele, tak mě udej. Myslím, že se ten soudce docela pobaví. To je přesně ono - vyhrocené emoce, hysterie, vyhrožování, udávání.
A jak jsi přišla to že ji znásilnili protože ji někdo udal? To myslíš ten článek o té znásilněné?
Já četla, že si ji rusáci vyhlídli v obchodě, nadávali ji do banderovky, pak ji sledovali domů. Nic o udání tam nebylo.
Rusáci ve svý svatý válce přece nepotřebuju žádný udání aby tam znásilňovali. Stačí že jsi ženská, nebo klidně dítě. Můžou si dělat cokoliv a taky dělají.
Máš odkaz?
@bigl píše:
Přečti si, co jsem napsala. Já nikde nepíšu, že není možné, že někdo někoho udal. Ale i kdyby o ní soused řekl, že je Banderovka, tak to jako nějakého zmr.da opravňuje k tomu, ji znásilnit? A ještě opakovaně a hromadně? Ona dost jasně napsala, co si o Ukrajincích myslí a napsala, že jsou nacisti. A napsala pod čarou, že si za to znásilňování můžou sami, jen proto, že si domyslela, že se navzájem udávají. To je podle našich platných zákonů na udání, bez pardonu. Podporování a bagatelizování těch zvěrstev, co se tam dějí a omývání pravých zločinců a hledání zločinců tam, kde jsou. Na základě vlastních domněnek.
Co to tady píšete za hovadiny?
Vám už fakt regulérně hráblo… pardon, ale to se nedá nazvat jinak.
Pochopila jste vůbec, co Ida svým příspěvkem a tou poznámkou o znásilnění chtěla říct?
Má svatou pravdu, protože právě kvůli myšlení, nebo spíš totální tuposti, jakou jste teď předvedla, jsou války a dějou se v nich všechna ta zvěrstva.
Doporučuju vypnout TV, přestat číst internet a jít se pobavit s Ukrajinci, co ze své země odešli - ať Vám popíšou, jak to tam vypadá. Jsou skutečnosti, které i kdyby se naše oficiální propaganda snažila tisíckrát, tak je prostě neoddiskutuje, je mi líto.
A poslední věc, ale nevím, jestli ji vůbec poberete Říká se:
Nesouhlasím s jediným slovem, které říkáte, ale navždy budu bojovat za to, abyste je mohl říkat.
Ono už za kovidu se krásně ukázalo, proč vůbec mohly vzniknout všechny totalitní režimu… Stačí trochu oblbnout davy, předložit jednu jedinou pravdu, poštvat lidi proti sobě, podporovat netoleranci atd atd.. Že aktuálně tleskáte i konci svojí svobody, to ani nečekám, že byste pochopila… ![]()
@Arboretka píše:
To víš že jo, ty odbornice. Bomby jsou v pohodě, že? Pátá kolona ok?