Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josefuna píše:
Rusko chce vytvorit euroasijskou unii od Lisabonu po Vladivostok. Nevis, co se muze stat. Podivej se na situaci, pred zacatkem valky na Ukrajine, take tu skoro nikdo neveril, ze k tomu dojde. Kdyby byla valka mezi Ruskem a NATO, mas tu i dalsi staty, treba Cinu, kde nevis, na jakou stranu se pripoji. Ja si nasim bezpecim vubec jista nejsem.
Prosím o zdroj, díky. O Unii od Lisabonu po Vladivostok slyším prvně.
@vetešnice píše: …O aroganci Ukrajinců ve zdravotnických zařízeních bych mohla vyprávět, pracuji na jedné akutní ambulanci a denně se shledávám s tím, že si dotyční myslí, že mají nejen na vše nárok, ale také přednost přede všemi…že nemusí čekat, o vše si mohou říct a vše bude ted hned…
no a s tímhle jsem se nikdy nesetkala
naopak, Ukrajinci byli i předtím ti nejvděčnější pacienti, i předtím, nepyskovali, arogantně si nediktovali co si vyčetli na google a co jim mám milostivě předepsat / jako dnes jedna 20 letá slečna, Češka, tvl, přiběhla ráno s tím, co si dovoluju neposlat lék co chce mailem a zvát jí na osobní vyšetření…řekla mi místo pozdravu " jako nechápu co je za problém mi poslat recept mailem"…/
a nyní už vůbec, máme v péči i nějaké chudáky přišedší válečné utečence, opravdu jsou vděční, diví se že za péči nemusí platit, žasnou nad levnými léky…slušní…takovejch pacientů mít 90 procent tak si pískám… ![]()
@edding400 píše:
já to tu už dávala, ale je to už nějaká doba
edit: spletla jsem si diskuzi, dávala jsem to do „bojíte se války na Ukrajině“
@edding400 píše:
já to někde četla, ale
jde myslím o novinářské zkreslení…někde to citovali nepřesně, pak to přebrali jiní a ti si opět přibarvili a pak to teprve kolovalo dále…vím že jsem to četla jednou, podruhé a potřetí to bylo už BUM překroucený…no, i to se stává…
jestli na to ještě naraziím, klidně to sem dám, ale přesně tohle si pamatuji jako poněkud přibarvené novinářské české zkreslení ![]()
https://www.novinky.cz/…sii-40392989
Dmitry Medvedev: we want to build “a united Eurasia from Lissabon to Vladivostok”
Příspěvek upraven 12.04.22 v 19:50
Schválně, pro srovnání…z roku 2019
EXECUTIVE SUMMARY: The geopolitical divorce of Russia and Europe is not confined to the military or economic realms. Over the past several years, the differences have been ideological as well.
A good example is the death of a once major political project, the “Economic Space from Lisbon to Vladivostok.”
Russian relations with Europe are complicated, and they have military, economic, and often ideological dimensions. The two entities have tried unsuccessfully for centuries to find a modus vivendi.
One proposed compromise was the idea of an economic space from Lisbon to Vladivostok – a space to be characterized by a unified economy, a political understanding, and possibly even deep military cooperation.
Vladimir Putin advocated this idea in speeches for years, though he was not the first to propound it. A transcontinental union from the Atlantic to the Pacific is a geopolitical concept that has recurred over time…
https://besacenter.org/…vladivostok/
ono novináři se taky chytají kde čeho, že jsme to za covidu zažili nepočítaně… ![]()
@Borrealis Ano.
Já docela dobře chápu to volání po „starých pořádcích“, kdy se standardně bojovalo o místo ve spádové školce a klidně v nespádové, ale dobré škole, jezdilo se na dvě dovolené ročně a hypotéka nebyla pro střední třídu nedosažitelná.
Je mi pade plus a namouduši by mě nenapadlo, že kdy budu řešit, proboha, VÁLKU za humny.
![]()
Téhle problematice jsem se usilovně vyhýbala, neb jsem druhou světovou - a zhoubným vlivem západního imperialismu - byla krmena celou základku i SŠ. ![]()
Ne, to už se přeci NIKDY nemůže stát, temná čmouha v historii, z níž se lidstvo rozhodně poučí!
![]()
A taky jsme proočkovaní a jakékoli viry či bakterie nás nedokážou hromadněji ohrozit, žejo? ![]()
HDP rok od roku vzrůstá a ve sdělovacích prostředcích je oblíbeným námětem okurkové sezóny bušení na poplach proti konzumnímu způsobu života.
![]()
A tramtadadáá, blbej čínskej (jakejkoli) virus a lidstvo má o zábavu na dobu neurčitou postaráno, načež se jeden bezskrupulózní diktátor rozhodne na sklonku života vepsat výrazněji do dějin - a přestává sranda. ![]()
Já všecky ty problémy ubytování - zadlužení - školy - zdravotnictví - inflace - ztráta elementárních sociálních jistot - zřetelně vidím.
Taky bych ty jistoty a starej dobrej způsob života (ze kterého mnohé i tady v diskusích pálilo dobré bydlo) chtěla zpátky hned. ![]()
A pak kouknu na večerní zprávy a představím si všecky ty lidi zpoza dvojích hranic, kteří by za tuhle naši současnou nejistotu dali půl jater, ledvinu a pravou ruku.
Protože jim už zbyl jenom holej život a zoufalství.
Těm šťastnějším. ![]()
Příspěvek upraven 12.04.22 v 20:15
But what kind of cooperation would a Greater Eurasia project entail? It might imply at least a free trade agreement (FTA), the core features of which could involve the cutting of tariffs and non-tariff barriers.
Business interests in the EU as well as Russia would likely support such a proposition. As Putin put it, “in the future, we could even consider a free trade zone or even more advanced forms of economic integration. The result would be a unified continental market with a capacity worth trillions of euros.”
When we talk about Russia, we need to visualize it together with the neighboring post-Soviet states with which it launched its Eurasian Economic Union (EEU) project in 2015.
no jo, řeči se vedou a…
kdepak zůstal rok 2019, přitom to není vůbec dávno
@edding400 píše:
@Lenka_Hal
no, myslím že zrovna ty novinky to právě překroutily…čaply něco někde starého a už to jelo
@Borrealis píše:
But what kind of cooperation would a Greater Eurasia project entail? It might imply at least a free trade agreement (FTA), the core features of which could involve the cutting of tariffs and non-tariff barriers.Business interests in the EU as well as Russia would likely support such a proposition. As Putin put it, “in the future, we could even consider a free trade zone or even more advanced forms of economic integration. The result would be a unified continental market with a capacity worth trillions of euros.”
When we talk about Russia, we need to visualize it together with the neighboring post-Soviet states with which it launched its Eurasian Economic Union (EEU) project in 2015.
no jo, řeči se vedou a…kdepak zůstal rok 2019, přitom to není vůbec dávno
To zní spíš jako zóna volného obchodu, bezcelní zóna.
https://www.novinky.cz/…do-roku-2035
Jestli má ten pán pravdu, staré dobré časy skončily - a čím dřív se naučíme žít v nové realitě, tím líp pro nás.
Ničemu nepomůže vztekat se, že před třemi lety to bylo mnohem lepší, i když ani tenkrát jsme situaci ani zdaleka nepovažovali za ideální.
Ghetta ničemu nepomůžou.
@sirikit
tak ono né na všechno je nutné si zvyknout a mlčet u toho a klonit hlavu
například energetická politika slavné EU
Merkelová — milka- – se objímala s Putinem, a vystavěla skvělou iluzi Německa, závislého na ruském plynu, protože " atom je fuj fuj ble a bakanej "
budeme závislí na rusácích, to jsou hoši kamarádi a je to EKO
ta baba nás, celou EU dostala opakovaně do problémů a nadrolila nám takových s..ček, až to není pravda
celý jejich pominutý a pomýlený grýýn dýl…máme jako stát poměrně slušné možnosti ve výrobě elektřiny, proč jí tedy „musíme“ prodávat na německé burze a nakupovat za naprosto šílené ceny
proč musím povinně platit výpalné solárním baronům v mém účtu za elektřinu i když nechci??
jsem obyvatel vesnice, a ano, pokaždé když se zdraží plyn, elektřina, přibude paličů odpadků a sajrajtu a kouř houstne a štípe
a my jen mlčíme, podporujeme kšefty šmejdů s „povolenkami“ a pak budeme asi tisknout koruny, abychom cpali lidem dávky, protože nemají na teplo…a inflace bude asi tak 50 procent
důchody zvedneme třikrát ročně, protože jasně, celá populace sice schudne, ale důchodci nesmí schudnout…opravdu nesmí?? když jde ekonomika dolů, musí důchody prudce růst? z čeho? aha, natiskneme…jasně… ![]()
no, celé špatně, jsme tam, kde bychom vážně bejt tak úplně nemuseli
ta inflace v čr je zarážející i na evropské poměry… ![]()
@edding400 píše:
To zní spíš jako zóna volného obchodu, bezcelní zóna.
jj ano, to byly ty slavné plány na bezcelnou a obchodní zónu od Lisabonu až po Vladivostok…Putin o tom prej opakovaně mlel…a kde je toho dneska konec??
Pamatuji když se dostavoval Temelín…no sice nás to bude stát hodně peněz, občané, ale PAK, pak to bude stát za to
bude dostatek elektřiny a budeme jí mít levně a ze spolehlivých zdrojů…z vlastních…
jo, zlatý voči ![]()