Užitečné věci a zbytečnosti ve výbavičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1394
1.12.14 14:51

@Žanyna já koupala od začátku ve velké vaně. A úplně v pohodě. Druhé taky budu koupat bez lehátka. Moje malá začala mít ráda vodu až tak ve 2měsících. Jinak jecela jak pavián :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
1.12.14 15:15

Holky, dik moc za rady, čekáme až na květen, ale už bych chtěla začit pořizovat a v těch seznamech výbaviček na netu je tolik věcí dle mého i zbytečných:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.12.14 15:23

@Žanyna Hlavně nepořizuj moc věcí dopředu, jak oblečení, tak ostatních věcí. U velké části výbavičky záleží na tom, jaké dítě bude povahově, jak rychle bude růst apod. a to dopředu neodhadneš. Kromě toho první dva tři měsíce toho potřebuje úplné minimum, z hraček téměř nic, takže se vše dá dokoupit postupně podle potřeby.
Doporučila bych opatrně i s kosmetikou. V mém okolí je mezi maminkami oblíbená dětská řada Weledy s měsíčkem, takže jsem od této značky dostala spoustu věcí. Bohužel se syn po Weledě hrozně osypal, takže jsem všechno zase poslala dál a navíc kvůli tomu nemáme skoro žádné fotky ze synových prvních Vánoc, protože přesně v té době byl celý olezlý vyrážkou a vypadal fakt hrozně. Naštěstí se to dalo snadno vyléčit a už se to nevrátilo. Mmch, všude člověk čte, jak se miminka mají promazávat vším možným, ale mě se nejvíc osvědčilo syna nemazat vůbec ničím a to ho koupeme denně od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
1.12.14 15:30

Nezbytná, trpělivost, kočár, kojíci klobouky (bez nich bych nekojila ) dudlíky, velký přebalovací pult kam se mi vejde i vanička a vše a nikde se nehrbím, postýlka u prvního zbytečnost u druhého nezbytnost
Zbytečnosti, kolotoče, hrací deky, lehátka. a monitor, stelirizátor, cestovní postýlka, ohřivačky pokrmu, a spoustu a spoustu dalšího!
Nedám dopustit na odsávačku na nudle do vysavače!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
1.12.14 20:30

Monitor dechu nechci, protoze v postylce mala neni. A strach o to jestli dite dycha… no ten by pak stejne prisel kdybych ho vysadila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.12.14 22:13

Ahojte holky, čtu tady vaše názory co je potřebné a co ne, docela zajimavé, poučné i k zamyšlení :) Čekáme taky první mimčo, na začátku května a kromě přebalovací komody(kterou jsem potřebovala i na oblečení, které bych neměla kam dat) máme akorát poděděné nějaké oblečení od rodiny a známých. Nehci toho taky kupovat moc, když to malý rychle roste.Jen by mě zajimalo pár věcí. Třeba přebal. podložka-je jedno jaká nebo máte vyzkoušenou určitou a jste spokojeni? mám možnost od známe koupit takovou obyčejnou(spodek pěnový a boky+za hlavou nafukovací)ale psala mi že je to dobré jen než se začne přetáčet. A co potom? zas kupovat druhou pevnější?!Dále třeba ohřívač lahví - je fajn mít nebo zbytečnost? A co samotné kojenecké láhve?-mít radši dvě menší nebo je lepší větší? A co ohledně plen? Prý dřív se děti učili rychlej na nočník, protože nechtěli být v tom mokrým, zatímco teď jsou skoro pořád v suchu tak je to nenutí se odnaučit…Mám doma dost látkových a rada je využiju, jen taky nevím na kolik je prat a je nutný vyvařovat, jak dřív? Zajímá mě toho asi moc :D Nemám s dětma zkušenosti a dokonce se bojím že to ani nebudu umět oblíct :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
28.12.14 22:25

@optimistka85
Přebalovací podložku jsem měla obyčejnou s tvrdým dnem, protože jsem neměla komodu, ale podložku jsem měla položenou přes postýlku, jakmile se začal přetáčet, bylo pro mě jednodušší přebalit ho na zemi nebo na posteli, a podložka letěla pryč. Používám pod něj jednorázové přebalovací podložky, ale jen jako jištění průšvihu, jedna mi vydrží několik týdnů, když už je špinavá nebo poničená, vyhodím a vytáhnu další. Lahvičku jsme měli jednu jako rezervu (a injekční stříkačku), ale kojila jsem v pohodě a nebylo nic potřeba, kdybych nakoupila odsávačku, lahvičky, sterilizátor, ohřívač apod., vyhodím prachy z okna, na to je fakt čas, až podle potřeby (já měla stříkačku a dva vzorky umělého mléka, kdyby někdy v noci nastal akutní problém, zbytek pak přes den koupíš kdekoliv). Pokud chceš kojit a neplánuješ jít hned do práce a odsávat, ohřívač lahví je naprosto zbytečný. S plenama neporadím, používáme jednorázovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
28.12.14 22:31

@optimistka85 Já jsem měla přebalovací pult a na tom podložku tu pevnou, byla jsem spokojená, tu nafukovací jsem nikdy ani neviděla. Nekojila jsem, měla jsem 1 skleněnou lahev a pro případ, že by se rozbila jsem měla 1 plastovou, kterou jsem dostala a nikdy nemusela použít. Ohřívač lahví jsem neměla. Pleny jednorázovky. Buď v klidu, dítě oblečeš, vykoupeš…všechno to půjde automaticky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.12.14 22:47

Teď si právě říkám, že snad do toho přijdu a pujde to, musí to jit :D ale strachy jsou, kdo jste čekala první dítko určitě znáte :) A tu pevnou přebal. podložku mužu mít teda i na pozděj, když se přetáčí? Asi známá myslela že tím pádem si chytne ručičkou i ten bok, který není pevný. Chce za to sice jen 100,– ale radši teda připlatím a koupím tu pevnou.Do práce se určitě nechystám a kojit bych chtěla, záleží jestli to pujde :) ale asi je pravda že pak se dá dokoupit cokoliv hned :) A jak to máte s kočárky? jedni mě varovali před nafukovacíma kolečkama, že se často píchají, jiní zas jiné nechcou…A třeba jaká se vám osvědčila postýlka?-chtěla jsem koupit se stahovací bočnicí. Sama jsem ji jako malá měla a byla spokojená, co si pamatuju :) Ale kámoška mě odrazuje že co když si to samo sdělá a pak spadne ze schodu třeba..?myslíte že stačí uplně obyčejná? Je toho teď tolik, že netuším. Hodně se dělají s těma vytahovacíma příčkama, to mi přijde ale zbytečnost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
28.12.14 22:55

@optimistka85 postýlka - dostala jsem bez možnosti stahování bočnice, tak jsem to neřešila. Kočárek jsem měla s nafukovacími kolečky asi do 1 roku věku dítěte - píchla jsem 4×, kamoška snad 20× :roll:. Já jsem měla od 1 roku golfky bez nafukovacích koleček, jako jediný kočár. Ale každému vyhovuje něco jiného, já jsem zastánce netahat do bytu zbytečné krámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.12.14 11:20

@optimistka85 Ahoj,
my máme přebalovací podložku takovou, jakou píšeš, pěnová s nafukovacími boky (z IKEA) a vyhovuje mi naprosto ještě teď, když má syn 13 měsíců, jinou pořizovat nebudu. Nevím, proč by neměla vyhovovat pro přetáčející se dítě :think:.
Ohřívač lahví, lahvičky apod. bych předem nekupovala, pokud budeš kojit, pravděpodobně to vůbec nebudeš potřebovat. Já jsem měla tyhle věci poděděné, kojila jsem, syn nikdy z flašky z dudlíkem nepil, až pak z učícího hrnečku, takže mi to doma akorát zabírá místo.
S postýlkou a kočárkem neporadím, u těchhle věcí každému vyhovuje něco jiného, je těžko říct, co je nejlepší a univerzální.
Ohledně plínek - to taky není jednoznačné, někdo látkovky nechce, někdo nechce papírovky. Pokud chceš používat látkovky, tak za sebe můžu jedině doporučit, syna mám v látkovkách prakticky od narození, papírovky používám jen ve výjimečných situacích, jako když jsme byli na dovolené, kde jsem si nemohla vyprat. Papírovky bych nechtěla, smrdí mi a za těch pár dní v synově životě, co je měl na sobě, mi několikrát protekly a syn měl zarudlý zadeček. V látkovkách nikdy nebyl opruzený. Ušetřili jsme celkem dost peněz. Od 6 měsíců ho dávám pozvolna na nočník a teď v jeho 13 měsících jde do nočníku tak tři čtvrtiny čurání plus už několik měsíců do plínky vůbec nekaká, takže si vystačíme s jednou plínkou na den a jednou na noc. Je třeba ale počítat s tím, že je to větší práce, než s papírovkama, a k pořízení plenkové výbavičky a k látkování si musíš načíst dost informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
30.12.14 13:22

@Hoa Mai - Tu podložku jsme si u kámošky přece jen zamluvila a jsem ráda a snad s ní budu taky spokojená :)
S těma kočárkama je to pravda, každý má na to uplně jiný názor, tak uvidime :)
Taky bych chtěla spíše používat látkové plinky, ikdyž je to práce navíc ale těch pěněz co stojí ty papírovky je hodně, nehledě na to jak píšeš nemusí je mimčo vubec dobře snášet…díky moc za informace :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí