Úzkosti a špatná psychika v 2 trimestru

Anonymní
3.6.22 23:02

Úzkosti a špatná psychika v 2 trimestru

Dobrý den před otehotnenim jsm trpěla paničkou poruchou která se mě po čase zmírnila jenže když jsem otěhotněla všechno se mě to vrátilo doktor mě předepsal sertralin actavis zatím jsem měsíc brala půlku jenze mě to moc ne pomáhalo tet beru celou tabletu a taky necítím žádnou velkou změnu chci se zeptat jestli z vás měla některá taky stavy úzkosti v těhotenství a co na to pomáhá bojím se že si tím vykoleduji potrat, prostě to nejde zastavit :,( ještě me napadlo jestli mě tu psychiku nemůže zhoršovat gynprodyl polikam jednu tabletu na noc děkuji za všechny rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
917
3.6.22 23:51

Ahoj, já jsem měla p. ataku, ale jen před těhotenstvím. Pak se to srovnalo, ale byla jsem v pracovním stresu a můj stav se bohužel zhoršil.
Bohužel jsem to neřešila, prostě jsem nevěděla, že jsem měla tak velké problémy.
Nevím jestli ti tu někdo pomůže. Je dobře, že chodíš k lékaři, léky ber, možná to potřebuje jen čas.
Jinak mě na ataku pomáhá jen klid a blízkost lidí co miluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
4.6.22 00:08

No snad mě ty prášky zaberou, přišlo mě že jednu chvíli jsem měla od toho pokoj ale tet je to tu znovu nemůžu v noci spát všechno mě vadí hudba která je nahlas nebo když mám zapnuté zvuky na telefonu a někdo napíše šíleně se leknu jsem pořád v neustálém neklidu, už jsem z toho zoufalá mám strach že to ublíží miminku… Ty prášky beru teprve měsíc tak ještě asi pořádně nezabraly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
4.6.22 11:51

@Eliska1994 Ahoj, pravděpodobně ti to hodně zhoršují těhotenské hormony, s tím se musíš prostě smířit a vydržet do porodu, pak to bude lepší. :kytka: Co můžeš udělat - pokračovat v terapii, nevím, jakou jsi absolvovala před těhotenstvím, ale určitě se nespoléhej jen na prášky, kór teď. Já tím trpím taky a vnímám, jak se mi to hormony mění - první trimestr peklo, druhý relativně v klidu, teď třetí ještě větší peklo. Nicméně intenzivně na sobě pracuji skrz terapii přijetí a odhodlání, kterou jsem se na učila skrz videa a příběhy na FB skupině Cesta ven z úzkosti a paniky. Ale nevím, jestli znáš spouštěč, pokud ano, bylo by dobré na tom pracovat s odborníkem. Pokud máš nějaké starosti ohledně těhotenství a miminka, tak by mohlo pomoct sdružení Úsměv mámy. Ale terapie přijetí a odhodlání ti pomůže tak jako tak. Držím palce a neboj, miminku to neublíží, víš, kolik ženským je ve stresu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
4.6.22 20:41

Klid. Zažila jsem něco podobného. Teď jsem 30tt. V začátku těhotenství mě hned v 7tt rozhodil nekompetentní gynekolog, který mi nešetrně oznámil, že v mém případě bude zdaleka nejlepší potrat a můžu si za to sama - mám nějaké zdravotní problémy. Poslal mě na genetiku s tím, že mě ale stejně beztak na ten potrat pošlou. Samozřejmě to byl naprosto nepodložený názor gynekologa, který neznal okolnosti a nenechal si je vysvětlit ale nemusím asi říkat, jak mě to v tom začátku brutálním způsobem vynervovalo. Měla jsem regulérní záchvaty úzkosti a pláče a bála se, že opravdu budu muset jít na potrat. No podle předpokladů lékařů, kteří ví o čem je má diagnóza čekám úplně nejzdravějšího chlapečka. Změnila jsem gynekologa. Potrat se i přes probrečené noci ze startu nekonal, a čím trvá těhotenství déle, tím je menší pravděpodobnost, že k němu dojde. Beru taky sertralin a je to jedna z nejbezpečnějších variant léků, které se dají brát v těhotenství. Opravdu ale trvá určitě i více jak 4 týdny, než léky zaberou. Nehledě na to, že co jsem tak stihla pochopit - jestli máš jako já vypozorováno, jak tvé tělo na něco reagovalo před otěhotněním - teď je vše úplně jinak. Ničemu se nedá věřit, ty hormony dělají fakt strašně moc, ze začátku jsem to nechápala, ale je to tak. Každopádně nejdůležitější je věřit svému lékaři a docházet k němu. Držím palce, ať je vše už jen lepší :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí