Úzkosti, nebo deprese?

Anonymní
14.3.20 21:03

Úzkosti nebo deprese?

Dobrý večer. Byl jsem diagnostikovanej na úzkostnou poruchu. (Teď je to přibližně půl roku co neberu žádné léky. Nedocházím za psychiatrem ani za psychologem) Postupem času jsem si ale začal všímat že je něco jinak. Např už nepiju anergetické nápoje protože se mi tehdy několikrát stalo že když jsem je pil tak mě přepadla velká panika. (Byl to takový pocit že jsem dostal strach že kvůli toho umřu a začal jsem panikařit a začlo mi z toho být zle) Pak se mi to občas stalo i u pití kávy. Ráno jsou mé pocity nejhorší. To se cítím fakt zle. Když usnu odpoledne a pak se probudím tak se cítím stejně špatně jako ráno. (Ještě bych chtěl dodat že spím klidně i 10 hodin a i po tak dlouhém spánku jsem unavený proto spím i přes den) Někdy jsem schopný i celý den nejíst. Někdy celý den nejím a přejím se na večer a pak to vybliju aby se mi ulevilo. Občas jen tak sedím když mi začne být zle a třepou se mi ruce i nohy. A rychle mi u toho bije srdce. A taky se u toho celkem dost potím. A taky se mi často stává že si domluvím že půjdu někde na návštěvu a třeba půl hoďky před setkáním to zruším. Jsem dost velký samotář. Připadám si že mě nic nezajímá, že jsem neschopný. Někdy se taky stane že si udělám hygienu 1 za 3 dny protože toho prostě nejsem schopný. Celé dny jen ležím v posteli a jsem unavený. Jsou tohle ještě vůbec úzkosti? Děkuji za každý komentář

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.3.20 21:13

Tu pomoc doktora by to asi chtelo.Proc si tam prestal chodit? Co nejaka nenavykova antidepresiva? Skoc si za psychiatrem on ti pomuze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.20 21:19

Já bych nejdříve zkusila psychologa.. dle mého je lepsi začít s psychoterapii než léky..

• Citovat
  • Upravit
14.3.20 21:24

Mám to samý. Diagnostikována na generalizovanou úzkostnou poruchu. Brala jsem léky rok a pak jsem je na rok vysadila a cítila jsem postupně, jak se mi moje úzkosti začali zhoršovat. Při lécích jsem cítila, jak se mi vrací život, jak se cítím klidná a vyrovnaná a moje katastrofické scénáře se nevraceli.
Navštiv odborníka. Věř, kvalita života se ti zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 21:52
@Anonymní píše:
Tu pomoc doktora by to asi chtelo.Proc si tam prestal chodit? Co nejaka nenavykova antidepresiva? Skoc si za psychiatrem on ti pomuze.

Bral jsem hodně léků. Neurol, Rivotril, Trittico, Prosulpin, Citalec a Mirzaten. Nejradši bych nebral léky už nikdy. A nechodím tam protože jsem neviděl žádný pokrok

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.20 21:58

@BiohazardMichell Nejradši bych se těm lékům vyhnul. Da se ta úzkostná porucha vůbec vyléčit? S léky nebo i bez nich?

• Citovat
  • Upravit
4928
14.3.20 22:04

Pomohly mi drobné změny životního stylu - třeba ten kofein, co zmiňuješ, pravidelně se snažím chodit na procházky a neponocovat.
Hrozně pomáhá dát životu řád a rytmus, dělat věci s určitou pravidelností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
14.3.20 22:31

Tak já jsem si prošla tím samým. Pomohlo mi: každý den si psát dopředu program dne, snažit se to splnit ( nebrat si na sebe velke nároky). Takže si tam dát klidně od 12-14 spím. Další věc je čas na alespoň krátkou procházku, nikdy se mi nechce, ale úzkosti se o hodně zmenšily. Potom se chce dokopat k zaměstnání se k něčemu i kdyby to mělo být brnkání na kytaru nebo učení angličtiny.
Potom je dobré přijít na to, čeho se nejvíc bojíš.. To by chtělo právě probirat s tím psychoterapeutem. A trénink denne nacviku dýchání a zatinani svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.3.20 22:49
@Anonymní píše:
@BiohazardMichell Nejradši bych se těm lékům vyhnul. Da se ta úzkostná porucha vůbec vyléčit? S léky nebo i bez nich?

Dá se vyléčit, nebo minimálně držet dlouhodobě pod kontrolou a k snesitelnosti.
Někdy stačí psychoterapie, ale často jsou potřeba i léky, ve Vašem případě asi potřeba na nějakou dobu budou.

@Magnificata moc hezky napsané, ano :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 22:32

Prosím je tu někdo kdp mi pomůže?? 😭 😭 😭

• Citovat
  • Upravit
9197
23.4.20 12:23
@Anonymní píše:
Prosím je tu někdo kdp mi pomůže?? 😭 😭 😭

S čím potřebuješ pomoci? S něčím ohledně psychiky - úzkosti, deprese, když to vkládáš do tématu, který se jich týká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 13:21

@Lollitka Nevím co se mi stalo co se mi deje. :( kdy se to zlomílo a jak se to stalo :,( pred měsícem to zaclo bolesti na žaludku odběry na slinivku negativní krev ukázková, přišla hlava - ct mozku negativní. A copak máme tet? V sobotu ošetřena pro dušnost na pohotovosti. Paleni na hrudi strašný tlak, knedlík v krku špatně se mi polyka strašně se bojím. Citim jak se mi blbě polyka. Krev v pořádku zadny zánět infekce nic, dneska rentgen plic na výsledky cekam. Neco mam v krku :‚( bojim se. Tet čtu na internetu pani co mela přiznak anginy umrela šíleně se mi rozklepaly nohy ruce a zaclo se mi spatne dýchat :‘ ( boli me hlava silene a ja se uz vidím jak se budu dusit jak budu umírat jak se udusim a nikdo mi nepomůže jak tady na to budou me dve děti dívat jak je tu nechám a umřu atd. Najednou me strašně leva ruka zas špatně polykam cítím něco v krku paleni na hrudi

• Citovat
  • Upravit
9197
23.4.20 13:27
@Anonymní píše:
@Lollitka Nevím co se mi stalo co se mi deje. :( kdy se to zlomílo a jak se to stalo :,( pred měsícem to zaclo bolesti na žaludku odběry na slinivku negativní krev ukázková, přišla hlava - ct mozku negativní. A copak máme tet? V sobotu ošetřena pro dušnost na pohotovosti. Paleni na hrudi strašný tlak, knedlík v krku špatně se mi polyka strašně se bojím. Citim jak se mi blbě polyka. Krev v pořádku zadny zánět infekce nic, dneska rentgen plic na výsledky cekam. Neco mam v krku :‚( bojim se. Tet čtu na internetu pani co mela přiznak anginy umrela šíleně se mi rozklepaly nohy ruce a zaclo se mi spatne dýchat :‘ ( boli me hlava silene a ja se uz vidím jak se budu dusit jak budu umírat jak se udusim a nikdo mi nepomůže jak tady na to budou me dve děti dívat jak je tu nechám a umřu atd. Najednou me strašně leva ruka zas špatně polykam cítím něco v krku paleni na hrudi

To vypadá na příznaky úzkosti, která se projevuje mj. fyzickými příznaky. Nestalo se něco před tím měsícem? Neměla jsi nějaké velké stresy? U mě to začalo podobnými fyzickými příznaky stresem na VŠ + několika špatnými událostmi. Na tvém místě bych neváhala s návštěvou psychiatra a pak nejlépe i psychologa, naučí tě s těmito stavy pracovat. Jinak je super knížka „Nadměrné obavy o zdraví“ z nakladatelství Portál, napsal ji Praško a kol., ale už se nedá koupit, tak leda zapátrat někde v knihovně. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 13:32

Tetanie a panicka porucha? na to se neumira ;) Vsechno je vsugerovany. Z vlastni zkusenosti vim ze psychika dokaze divy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.20 13:32

@Lollitka moc dekuji. A opravdu to není vážný? Nemůžu se opravdu udusit? Fakt to je jen psychické?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex