Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak za 1. Když tě něco bolí, a pokud to není vážné že u toho neumíráš, překonej to, mysli na nèco jiného, vím lehce se to říká ale zkus to. Sama píšeš že jsi vystresovaná když hned jdeš na internet a hledáš co ti je. Tak se přece poučím ne? Za další, pomůže psycholog a ten tě může odkázat na psychiatra aby ti předepsal léky. Další věc co to třeba spouští jo. Nemáš náročné období? Nebereš třeba léky? Já sama, když mám problém ať už fyzický či psychický tak hledám příčinu, nebo se ho snažím vyřešit i sama. Ale někde pomůže ten psycholog no. Hele, já občas takové úzkostné stavy mám, tak vím jaký je to opruz. Drž se!! ![]()
@Lu66
Léky neberu žádné ( jen doplňky - železo mám ho málo, hořčík, vit B, občas láktaza jelikož dr má podezření na intoleranci ), mám před maturitou i když na venek říkám že jsem v klidu tak vevnitř asi nějaký strach bude, děje se mi to i před určitým předmětem ve škole že se začnu se klepat, tep vyletí, je mi zima pak to zas odezní. Letos jsem po dlouhé pauze začala chodit do mažoretek, do jiného týmu, myslela jsem si že se moje problémy zlepší když budu dělat co mě baví, ale mám problém se začlenit, připadám si jak černá ovce co jim ten kolektiv narušila, nikdo se nebaví přitom nikdy jsem problém seznámit se neměla.. nejvíc klide období jsem měla dva měsíce v létě když jsem byla v práci jde byli skvělí lidé, úžasný kolektiv, cítila jsem se tam dobře a byla jsem pořád v klidu. Večer se mi stává že začnu mít,, výčitky,, zvláštní stavy samoty, že dělám vše špatně, tohle už mi začalo v kovidu..
@Anonymní píše:
@Lu66
Léky neberu žádné ( jen doplňky - železo mám ho málo, hořčík, vit B, občas láktaza jelikož dr má podezření na intoleranci ), mám před maturitou i když na venek říkám že jsem v klidu tak vevnitř asi nějaký strach bude, děje se mi to i před určitým předmětem ve škole že se začnu se klepat, tep vyletí, je mi zima pak to zas odezní. Letos jsem po dlouhé pauze začala chodit do mažoretek, do jiného týmu, myslela jsem si že se moje problémy zlepší když budu dělat co mě baví, ale mám problém se začlenit, připadám si jak černá ovce co jim ten kolektiv narušila, nikdo se nebaví přitom nikdy jsem problém seznámit se neměla.. nejvíc klide období jsem měla dva měsíce v létě když jsem byla v práci jde byli skvělí lidé, úžasný kolektiv, cítila jsem se tam dobře a byla jsem pořád v klidu. Večer se mi stává že začnu mít,, výčitky,, zvláštní stavy samoty, že dělám vše špatně, tohle už mi začalo v kovidu..
Bude to znít třeba drsně, ale třeba se nechtějí bavit protože ty prostě vyzařuješ tu negativní energii, víš. Jestli se tváříš jak kakabus a ani se neusměješ, tak by se třeba bavily ale myslí si, že ty s nimi ne. Nevím, nejsem tam
To jak se cítíš tak to vyzařuješ navenek. Budeš se pořád cítit špatně, budeš pořád mluvit o tom jaká jsi chudinka ( neber osobně
) tak takhle to budeš pořád mít, a nezbavíš se toho. Mám kamaráda co většinou bývá smutnej a říkám mu: člověče? Ty si stěžuješ jakej máš na prd život, ale tím to nevyřešíš
… Kousni se, nelituj se protože k ničemu to nevede, a neuškodí když si popovídáš s odborníkem ![]()
edit: třeba jakmile úspěšně zvládneš maturitu, odpadne to z tebe, protože si dokážu představit, že je to pro člověka důležité.
Je fakt mazec co ta palice dokáže
.. opět bolest na hrudi, pocity na blití, pálení mezi lopatky. a všechno je to od psychiky.. nedávno Jsem kvůli tomu byl na EKG a vůbec všechny vyšetření mám za sebou.je to strašný co to Hlava dokáže. uz jsem si koupil i měřák na tlak kvůli tomu ![]()
Prosím o pomoc,,, už nějakou dobu se potýkám s jakýsimi panickými ataky. Vždycky mě to přepadlo večer nebo v noci ( jak jsem byla v klidu ) strašný třes, bušení srdce, jakoby křeč těla, z toho jsem si přivedla blokádu žeber a zad (to mám do teď) ale nyní od včera jsem tak v nervech, třesu se, buší mi srdce, motá se mi hlava, mám pocit že se někde vyvrátim,
Tráva to vždycky chvíli pak se uklidnim a za chvíli zase… Dneska jsem jela hodinu a půl do školy, jelikož jsem si musela sednout na zastávce, vydychat se, uklidnit a teprve pak jsem byla schopna nastoupit… Jsem ten typ co prostě ho něco začne bolet a hned hledám na netu co by to mohlo být a pak jsem ještě víc vystresovana…
Měl nebo má někdo takové stavy? Co vám pomáhá? Jak si pomoct?
A je lepší jít první k psychologovi nebo rovnou na psychiatrii..děkuji moc