Výhřez ploténky nebo skřípnutý nerv?

260
27.11.22 15:13

Výhřez ploténky nebo skřípnutý nerv?

Ahoj, nevíte jak se pozná výhřez ploténky od skřípnutého nervu? Ráno jsem seděla na židli a najednou mi projela od bederní páteře směrem do lýtka dlouhá tupá bolest až jsem sebou škubla. Od té doby špatně chodím (šoupám nohama) a bolest mi vystřeluje z páteře do obou nohou, celkově mám slabé nohy, těžko se otáčím/ohýbám/sedám, chodí se mi těžko do schodů, nevydržím dlouho stát nebo sedět. Může se jednat o skříplý nerv nebo je to ploténka? Jednou jsem už měla něco podobného, bez cizí pomoci jsem nebyla schopna ani vstát z postele.
Mám fyzicky namáhavou práci a nevím, jestli to v takovém stavu zvládnu. Záda mám namazané rašelinou + bederní pás. Nevím, co mám více mám dělat. Nevíte, co by mi mohlo do zítřka pomoct? Byla jsem nedávno na nemocenské a netroufám si jít znovu. Šéf by mě už asi zabil… Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
333
27.11.22 15:16
@korast píše:
Ahoj, nevíte jak se pozná výhřez ploténky od skřípnutého nervu? Ráno jsem seděla na židli a najednou mi projela od bederní páteře směrem do lýtka dlouhá tupá bolest až jsem sebou škubla. Od té doby špatně chodím (šoupám nohama) a bolest mi vystřeluje z páteře do obou nohou, celkově mám slabé nohy, těžko se otáčím/ohýbám/sedám, chodí se mi těžko do schodů, nevydržím dlouho stát nebo sedět. Může se jednat o skříplý nerv nebo je to ploténka? Jednou jsem už měla něco podobného, bez cizí pomoci jsem nebyla schopna ani vstát z postele.
Mám fyzicky namáhavou práci a nevím, jestli to v takovém stavu zvládnu. Záda mám namazané rašelinou + bederní pás. Nevím, co mám více mám dělat. Nevíte, co by mi mohlo do zítřka pomoct? Byla jsem nedávno na nemocenské a netroufám si jít znovu. Šéf by mě už asi zabil… Děkuji moc za rady.

Jdi k lékaři. A když tě šéf zabije, máš po problému. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76983
27.11.22 15:18

Skříplý nerv a ploténka, je jedno a to samé,
vem si nějaký silnější lék na bolest, Ibalgin 400 aspoň po 8 hodinách, jestli nemám něco silnějšího, co je pouze na recept - třeba Aulin,
no jestli pracuješ fyzicky, tak nevím, jestli to bude zítra možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
27.11.22 15:20

Tohle bez důkladného vyšetření nikdo nepoví…každopádně to chce lékaře a odbornou péči…idealne neurologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
27.11.22 15:35

Děkuji za rychlé rady.

@Dexempofederex :mrgreen: Díky, aspoň o starost míň.
@stinga Nevěděla jsem, že se jedná o jedno a to samé, budu vědět pro příště. Aulin nemám, zkusím ibalgin.
Praktická dr. může dát nějakou injekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12636
27.11.22 16:30
@korast píše:
Mám fyzicky namáhavou práci a nevím, jestli to v takovém stavu zvládnu. Záda mám namazané rašelinou + bederní pás. Nevím, co mám více mám dělat. Nevíte, co by mi mohlo do zítřka pomoct? Byla jsem nedávno na nemocenské a netroufám si jít znovu. Šéf by mě už asi zabil… Děkuji moc za rady.

Muzou to byt esicka bederni v tahu, maz se voltarenem a nahrivej suchym teplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76983
27.11.22 16:50
@korast píše:
Děkuji za rychlé rady.@Dexempofederex :mrgreen: Díky, aspoň o starost míň.
@stinga Nevěděla jsem, že se jedná o jedno a to samé, budu vědět pro příště. Aulin nemám, zkusím ibalgin.
Praktická dr. může dát nějakou injekci?

jo může, i obstřik většinou umí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.11.22 16:58

@korast jdi k Dr.. ani jedno samo nepřejde. Osobně mám vyhrezlou ploténku a bolest střílí jen do jedné nohy. Ale samo to nikdy nezmizí, vesměs pomůžou jen kapacky. :think: měla jsem řešit ct a operaci. Samo se to nespravi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.11.22 18:31

Kdyz se lidi leci s vyhrezlou plotenkou, obvykle se ve skutecnosti leci s nervem skriplym tou plotenkou. Vyhrezle plotenky mame skoro vsichni. jdi k lekari brzy zejmena jestli mas slabe nohy - pacientske vyroky jsou jeden gulas hovezi, je treba to rozebrat, proc vlastne ty nohy souras. Jestli souras kvuli bolesti nebo kvuli pocte Monty Pythona, tak to jeste chvili vydržet doma muzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.11.22 18:34

@martina.se prejde to samo velmi casto, vyhrezla plotenka se postupne vstreba a zmizi, drtive vetsine lidi pomuze cvicit a drzet rezim aby byli dlouhodobe dobri, operace je krajni reseni kdyz pacient trpi i se vsemi leky ve vysokych davkach nebo ma slabe nohy a nelepsi se to, nebo se nemuze vymocit. do roka od operace jsou na tom operovani a neoperovani stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.11.22 18:35
@Pudloslava píše:
@martina.se prejde to samo velmi casto, vyhrezla plotenka se postupne vstreba a zmizi, drtive vetsine lidi pomuze cvicit a drzet rezim aby byli dlouhodobe dobri, operace je krajni reseni kdyz pacient trpi i se vsemi leky ve vysokych davkach nebo ma slabe nohy a nelepsi se to, nebo se nemuze vymocit. do roka od operace jsou na tom operovani a neoperovani stejne.

Myslela jsem spíš tak, že to samo nezmizí do zítra. Jinak ale souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
27.11.22 18:39
@martina.se píše:
Myslela jsem spíš tak, že to samo nezmizí do zítra. Jinak ale souhlas

mně se několikrát stalo, že se mi takhle skřípl nerv, sotva jsem chodila, bolest jak hrom. A ráno cestou autobusem do práce mi to povolilo, zřejmě jak brzdí a třese se, tak se to zase uvolní. Stalo se mi to několikrát.

Příspěvek upraven 27.11.22 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.11.22 18:41
@vokishka píše:
mně se několikrát stalo, že se mi takhle skřípl nerv, sotva jsem chodila, bolest jak hrom. A ráno cestou do práce mi to povolilo, zřejmě jak brzdí a třese se, tak se to zase uvolní. Stalo se mi to několikrát.

Tak to závidím. Já mám tedy tu ploténku a když mi to chytne, tak jsem cca měsíc úplně v háji :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
27.11.22 18:44
@martina.se píše:
Tak to závidím. Já mám tedy tu ploténku a když mi to chytne, tak jsem cca měsíc úplně v háji :zed:

vynechala jsem slovo autobusem, možná to příště zkus jako levnou terapii :mrgreen:
dělám si srandu, ale když jsem dělala s dítkem na vozíku a pořád jsem ho zvedala, tak jsem si užila bolestí, injekcí, rehabek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
27.11.22 19:20

Ibalgin trošku pomohl, zdá se mi, že je to lepší. Nohy za sebou přímo netahám, ale mám v nich divný pocit a nezvedám je, jako obvykle. Můžu i delší dobu sedět. Doufám, že jsem se špatně nerozhodla, ale pokud bude stav stejný jako teď (mnohem lepší), tak to risknu a zítra půjdu do práce.
Jak jsem tušila, vedení si mě přehazuje jak horký brambor a nikdo mě už nechce řešit. Nedivím se :?
@vokishka Také se mi to jednou stalo, dopoledne bolest zad vystřelující do nohy a k večeru to samo povolilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí