Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@SussieS píše:
@Nimie Příbalové letáky vždy uvádí tu horší, jistější variantu
Jasně, jenže teoreticky pacient nemá co odhadovat, ten by se měl řídit pokyny v příbalovém letáku. Mě to taky přijde ujeté, ale právě proto že vím jak málo lidí se naprosto přesně řídí pokyny, tak je zvláštní, že to někdo vždycky vytáhne ![]()
@SussieS píše:
já třeba trpím na migrény a s nimi nevolnosti souvisí. Přitom tyto nevolnosti nemají s trávením nic společného, je to neurotické.
S trávením to souvisí minimálně tak, že ti to zvracení vyvolá, a navíc zvracení samo o sobě ty cesty poškozuje.
@SussieS píše:
Takže vím, že když to na mě přijde a jdu třeba do 3 hodin po požití prášku zvracet, stačí mi pak vzít si prášek jiný a strach nemám, vím, že se vstřebá tak jak má. Při střevních/žaludečních problémech jiného původu je to samozřejmě jinak…Příspěvek upraven 12.11.16 v 19:05
Vidíš, já bych tomu třeba nedůvěřovala, protože s jistotou to nikdy nemůžu vědět, tím spíš když je to časté ![]()
@SussieS píše:
Jasně. Když si člověk není jistý, jaká je příčina, je lepší přijmout opatření
No a to je právě o tom riziku. Jedna to bere jako „samozřejmě v pohodě“, druhá to bere jako riziko a ty dvě se potom zaručeně neshodnou. Nicméně myslím, že jsme se s tebou stejně asi dobraly k tomu, že si v zásadě nerozporujeme, akorát jsem tě špatně pochopila na začátku ![]()
@Nimie píše:
Takhle jsem to nemyslelaspíš ty vztahy v pubertě nebývají až tak pevné, tím spíš když s tím člověkem ještě ani nebydlíš
mě bylo 18 a jemu 17, začali jsme spolu bydlet víc jak po roce chození
. asi jsem měla vyšší nároky, teda morální a nevlezla bych o postele s někym koho ani neznam ![]()
@Nimie píše:
No a to je právě o tom riziku. Jedna to bere jako „samozřejmě v pohodě“, druhá to bere jako riziko a ty dvě se potom zaručeně neshodnou. Nicméně myslím, že jsme se s tebou stejně asi dobraly k tomu, že si v zásadě nerozporujeme, akorát jsem tě špatně pochopila na začátku
Takové závěry diskuzí mám ráda
![]()
@Markéta80 píše:
mě bylo 18 a jemu 17, začali jsme spolu bydlet víc jak po roce chození. asi jsem měla vyšší nároky, teda morální a nevlezla bych o postele s někym koho ani neznam
Spíš asi patříš k těm výjimkám, které věděly přesně co chtějí a nezměnily to ani v dospělosti ![]()
@Nimie asi ano, sousedka byla jiná. ta měla každý večer jinou návštěvu, velice rychle měla pěknou pověst v okolí ![]()
Pokud máš jen základní vzdělání a nemáš oporu partnera a ani svojí rodiny volila bych potrat pokud to je v začátku. když kojíš tak miminko finančně náročné asi není, horší je když roste, puberta atd jsou to samé výdaje a pokud se na tebe partner vykašle, rodina finančně nepomůže, ty si doděláš střední bůh ví kdy, jsi bez praxe tak stejně slušně placené místo nedostaneš a budeš mít asi sakra těžkej život a to samé tvoje děti:-(
Potrat bych určitě nevolila, miminko nemůže za to, že jsi v této oblasti nezodpovědná. Možná je to tvoje příležitost zachovat se zodpovědně, miminko donosit a dát ho k adopci. Protože adopce je pro miminko šance, na miminko dnes čeká spousta neplodných párů, zatímco potrat přináší jen smrt. Koukni na www.linkapomoci.cz tam ti se vším poradí, i kdyby ses rozhodla o miminko postarat, i kdyby ses vyrovnávala s psychickými následky po potratu