Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, poradte prosim..jsem v 6tt doktor mi nasel pred dvema dny hematom, tak beru utrogestan a jen lezim. Ted ze me ale vyteklo trochu vody…co to je? nic me neboli nic
Nebo, myslím, že se nic neděje. Mohl to být výtok, to je asi nejvíc pravděpodobné. Plodová voda určitě ne ![]()
T odoufam, protoze lezim..mela jsem to az na prdeli.
byla to jakoby cira voda, bez zapachu
Ano to je výtok v těhotenství jsem na to taky „trpěla“ mnohdy jsem byla jak počůraná. Hematom jsem měla taky, ale to jsem krvácela a měla být v klidu. Vše dobře dopadlo - už mu budou 3 roky!!!
@lensom taky bych řekla, že výtok
i mě se to stávalo
pokud chceš mít 100% jistotu, tak vem pyžamo k gynekologovi a oni z toho dokážou zjistit, jestli by to byla plodová voda, jen teda to pyžamo nesmí být modré ![]()
@lensom buď výtok a nebo opravdu voda, kdyby ses třeba koupala (což ale při klidovém režimu asi neděláš), plodová voda je velmi nepravděpodobná, ale i kdyby utíkala tak do množství 3 lžic se v klidu obnoví (aspoň to mi říkali po odběru plodové vody).
Hematom jsem měla na začátku taky a ani mi nenařídili ležet, jen se šetřit, pak jsem zakrvácela 2 dny a byl pryč.
Je to poměrně častá věc v těhotenství, ale málokdy nějaká výrazná komplikace.
Hezky se šetři, miminko musí ještě ujít dlouhou cestu, ale připrav se na to, že z tebe budou téct různé věci, a že tě bude různě bodat, dloubat a furt se bude dít něco co nebudeš vědět zda je to O. K. nebo ne. Je to jen příprava na to co se bude dít potom ![]()
Vodnaté výtoky jsou v těhotenství běžné, neboj, já musela měnit intimku co hodinu a plodovka se nikdy neprokázala ![]()
Tak jsem to nevydrzela a mazala k doktoru. Rekl mi ze to bude po utrogestanu a udelal mi UTZ. Podle DR. jsem 5+3 ale je mu pry divny ze je videt vacek, ktery je docela velky a jeste neni videt plod
@lensom já jsem měla také na začátku druhého těhotenství hematom. Objevil se v 6tt, když jsem měla velké křeče v břiše a krvácela jsem. Podle několika doktorů mohlo jít i o potrat dvojčete, protože jsem měla na 6tt dost vysoké hcg. Hematom se mi vstřebával až do 15tt a během té doby jsem několikrát krvácela, špinila a jednou se mi stalo to, že ze mě najednou téměř hodinu v kuse vytékala nahnělá voda, při sebemenším pohybu jsem cítila, jak to ze mě vychlístlo, bylo toho na několik vložek. Hned jsem šla k doktorovi, protože mě to fakt vyděsilo a všechno bylo v pořádku, také to zhodnotil jako výtok. Zřejmě se tělo snažilo ten hematom vyplavit. Jak máš hematom velký, já jsem ho měla 3×5 cm.
Utrogestan jsem taky brala, ale vzhledem ke krvácení a špinění jsem ho polykala.
Všechno dobře dopadlo, tak moc držím palce, ať u tebe také těhotenství dále probíhá v klidu a za 8 měsíců se raduješ s tím nejúžasnějším človíčkem na světě ![]()
@lensom dobře jsi udělala. Lépe dvakrát zbytečně než jednou pozdě a hlavně máš klid ![]()
No, moc ne..jsem dnes 5+3 a doktor mi rekl ze je pomerne velky vacek,,ale je divne ze na tak velky vacek neni videt embryo..ta nevim no..