V čem jste se našli?

Makca87
1.1.19 19:55
@Lathi píše:
Přeji hezký večer, jak začal Nový rok, trochu si rekapituluji svůj život. Ráda bych se zde zeptala v čem a jak jste se našli? Co vás bavilo tak moc že se tomu stále věnujete? Jak jste se k tomu dostali? Já toho zkoušela hrozně moc a nějak poslední dobou vidím jak v okolí někdo něco objeví a nakonec tomu zasvětí celý život.. uvedu třeba příklad- Jedna kamarádka si pořídí psa, začne s ním cvičit, výstavy.. a má úspěšnou chovnou stanici a další psy, nebo další si pořídí jednu českou drogerii která se neprodává v obchodech, uchvátí jí to, a už to má jako práci a je v tom velice úspěšná, další například hodně zhubne, má díky tomu uspěšný blog, dodělala si kurzy výživy a živí se tím…
Já toho zkusila za svých 35 let také více: kurz na nehty, ale nikdy jsem se tomu ve finále nevěnovala, bavilo mě to jen chvíli, také jsem si pořídila psa- zkusila jsem toho hodně- výstavy i celkem uspěšné ale nebyly na to peníze, dále cvičák, kde bohužel ani nevěděli co je to za plemeno a že musí mít speciálnější výcvik, pak také různé sportovní aktivity kde mi nesedla trenérka. Pak mě bavilo péct dorty, každý v okolí mě chválí, dokonce jsem na místním setkání vyhrála cenu nejlepší dort. Nakoupila jsem si věci na pečení a zdobení ale kromě jedné kamarádky si nakonec nikdo nenechal nic upéct, ani když jsem to nabízela za cenu materiálu. Tu českou drogerii jsem také zkoušela, jsem s ní spokojená a tak kde se dalo jsem dávala vzorky a nabízela, chválila a absolutně bez odezvy. Nyní jsem měla možnost dělat pro dvw kamarádky nehty, jenže po spočítání nákladů jen za materiál by se mi to vracelo rok, takže jsem pro to raději do toho ani nešla.. a tak je to se vším. Nikdy v životě jsem u ničeho nevydržela, nikde se mi dle mých očích nedařilo a navíc mě nikdy nic nebavilo tak, abych se do toho pořádně opřela..

Co takhle děti a zážitky s nimi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
1.1.19 19:58

@Lathi co máš za psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
1.1.19 19:59

@g.sandova Australský ovčák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
1.1.19 20:01

@Makca87 bohužel děti moc nic dělat nechtějí, zkoušeli jsme pár výletu, ale staršího nic nebaví a mladší mi obrečí i sníh, natož s ní někam jezdit:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.1.19 20:07

Nevzdala jsi všechno moc brzo? Nebo neměla jsi přehnané očekávání? Ono většinou za úspěchem je obrovské množství práce a úsilí, které nevidíš, vidíš jen to, že někdo se do něčeho dal a teď ho to třeba slušně živí a navíc baví. Ale už nevidíš, že na tom třeba dva, tři roky dřel a učil se, vymýšlel, zkoušel, taky si nabil ústa a měl nějaké prvotní neúspěchy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
1.1.19 20:08

Ráda celý život čtu a učím se cizí jazyky. To je program na celý život. :mrgreen: Plus cestování, plavání, práce, údržba domácnost, vaření některých jídel, chov zvířat, plkání na miminu … jéje, toho by se našlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
1.1.19 20:09

@Tiger-lily také mě to napadlo,ale nějak mi příjde že vždy dojdu do slepé uličky a dál už nevím kam a co:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
1.1.19 20:11

@divine woman to je super že tě to tak baví, to ti závidím, já také ráda uklizím, našla jsem si nanetu program podle kterého se snažím a pár dní mi to už docela jde:) jazyky na mě bohužel nejsou, angličtinu jsem zkoušela dokonce 3× od začátečníků a x krát sama a nikdy jsem se nedostala dál:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.1.19 20:11
@Lathi píše:
@g.sandova Australský ovčák

Tak proč s ním neděláš agility nebo paseni nebo dogdancing?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
1.1.19 20:14

@g.sandova agility jsem právě dělala, jenže to byla hrozná slepice co nás na to měla, a nikde jinde blízko- do půl hodiny autem jsem nic nenašla, pak přišly děti/ těhotenství a nechala jsem toho. Navíc bohužel se i zjistilo že chovná stanice od kterého ho mám, nesmí již dále množit, porotže se zpětně zjistilo že má podvodné zdravotní testy. A nás pes je bohužel hodně rapl, dokonce jsme ho i nechali vykastrovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.1.19 20:16
@Lathi píše:
@Tiger-lily také mě to napadlo,ale nějak mi příjde že vždy dojdu do slepé uličky a dál už nevím kam a co:(

Takže to vzdáš? Vezmi jed na to, že většina lidí řeší různé situace, i situace, které se mohou zdát na první pohled bezvýchodné. A ty jsi v situaci, že hledáš nějakou životní náplň a obživu v jednom? Nebo prostě nějakého koníčka? Pokud to druhé, tak přece nevadí, že třeba pečeš dorty jen pro rodinu. Nemusí se z každého stát Sacher č. 2. Pokud to druhé, tak je potřeba se zamyslet, jestli zvolíš jednodušší cestu nějakého zaměstnání, nebo se naučíš nějak řešit problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.1.19 20:18

No - podle toho, jak o tom píšeš, tak mi to přijde jako hledání nějakého zábavného způsobu výdělku.

Ale u lidí, co se jim jejich koníček stane povoláním je to přesně opačně. Najdou něco, co je těší a baví a dělají to jen pro svou radost. Občas se pár z nich povede to, že najdou způsob jak to proměnit na výdělečnou činnost, ale je to daleko méně časté než sugerují nesmyslné „seberozvojové“ rady a koučové.

To co tebe těší ti těžko někdo poradí, to fakt musíš najít sama. A tedy většina lidí nemá žádnou takovou věc, která by byla jejich skutečná srdcovka.

Pokud hledáš nějaký výdělek kde se moc nepředřeš a budeš se ještě přiživoat na vděčnosti lidí a budeš mít pocit, jak jsi nesmírně užitečná a výjimečná, dej se na šarlatánáství - podle toho jak moc si věříš tak buď jen na nějaké seberovzovjové kurzy - někam párkrát jeď a velmi rychle najdeš nějakého gurua, kterého už nebaví práce s individuálními klienty a ta školí lektory a „terapeuty“, takže si opatříš „vzdělání“ či zasvěcení. Pokud si hodně věříš, tak kromě byznysu se seberozvojem začni i s léčitelstvím. Ostatně je to obvyklý způsob řešení syndromu prázdného hnízda a ještě to nese peníze a pocit sebenaplnění a transcendence.

A nebo se holt pusť do trošky sebepoznání a dělej to co tě těší z celého srdce -bez ohledu na to, jak moc slávy a peněz za to sklidíš. A pokud budeš vytrvalá, tak třeba se nějaké příležitosti najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31622
1.1.19 20:20

@Lathi řekla bych, že klíčem k úspěchu je hlavně dělat to pro sebe a pak kapka toho štěstí. Většinou takhle lidi začínají s tím, že dost dlouhou dobu to dělají protože je to baví a až postupně z toho tak nějak samo vyplyne, že si tím třeba i vydělávají. Já taky nevydržím u jednoho tématu, zkouším toho víc, a průběžně se vracím i k těm starším věcem, ale většina těch koníčků mi nevydělává. Maximum co, tak mi to třeba přinese nějakou menší částku, kterou se mi trochu vrátí to co jsem do toho investovala nebo mi to umožní to do toho investovat.

JInak návratnost investice za rok je luxus, pokud to fakt myslíš vážně jako podnikání, tak pokud bys měla už za rok být v plusu, tak je to ve skutečnosti super. Nikdo nezačíná s tím, že hned po chvíli vydělává. Já třeba nehty dělám taky pro zábavu, naučila jsem se to, postupně nakoupila potřebné vybavení a ve výsledku za mnou taky jezdí kamarádky. Ale dělám to pro zábavu, materiál a vybavení jsem kupovala primárně protože to je koníček a protože jsem potřebovala udělat nehty sobě :mrgreen: kdybych to měla dělat za úplatu, tak si zaregistruju podle toho ŽL, získám možnost levnějšího nákupu laků apod. a dobrý. A i bez toho by to bylo výdělečné a ještě by se mi tím vrátila časem cena investovaná do vybavení, které stejně potřebuju. Jenže když už to takhle chceš dělat, tak se v tom musíš vyznat, musíš to dělat pořád a ne podle nálady, znát konkurenci, dát tomu ten čas (kterého hlavně na začátku bývá dost nedostatek a hlavně fakt se tomu věnovat i přes počáteční neúspěchy. Pokud takhle něco zkusíš, nevychází to, přeskočíš jinam a pak zase a zase, tak se určitě nikde neuchytíš. Navíc to chce se taky umět střízlivě podívat na to co tě vlastně baví. Pokud je toho víc a na nic se nedokážeš soustředit dlouhodobě, tak to prostě dělej pro zábavu a třeba z toho časem něco vyplyne. Pokud najdeš něco konkrétního, nenech se odradit a soustřeď se na začátku na to, aby ses v tom zlepšovala a aby tě to bavilo, ne na to, abys měla zákazníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31622
1.1.19 20:21
@Lathi píše:
@g.sandova agility jsem právě dělala, jenže to byla hrozná slepice co nás na to měla, a nikde jinde blízko- do půl hodiny autem jsem nic nenašla, pak přišly děti/ těhotenství a nechala jsem toho. Navíc bohužel se i zjistilo že chovná stanice od kterého ho mám, nesmí již dále množit, porotže se zpětně zjistilo že má podvodné zdravotní testy. A nás pes je bohužel hodně rapl, dokonce jsme ho i nechali vykastrovat

Na to přeci nepotřebuješ lektorku, sedni k počítači, sežeň informace, zkoukni videa a věnuj se tomu sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.1.19 20:21

@Lathi to je škoda, někde jdou fakt nic moc. A ty zdravotní testy, nebudu komentovat raději. S tebou je, holka, potíž. Pes, děti, domácnost, to stačí, ne? Já si dálkové vystudovala, pak přišla po řidičák práce a co bych za to dala být doma! Užívej si to. Já furt někde byla s dětmi a se psy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová