Jak se naučit trpělivosti?

Anonymní
28.12.18 19:33

Jak se naučit trpělivosti?

Přemýšlím o sobě a zjistila jsem, ze chci vsechno hned. Vůbec nejsem troeliva a to ani v rámci dni, natož delšího období. Dochází to až do takové míry, ze se mi třeba 2 dny neozve chlap se kterým flirtujeme a já uz jsem naštvaná a hážu flintu do zita. Je to tak ale se vším. Líbí se mi něco na sebe a musím to mít hned, i když to vůbec ale vůbec nepotřebuji. Chci někam jet a musím jet do měsíce ačkoliv kdybych počkala 2-3 měsíce tak bude daleko hezčí počasí anebo levnější letenky. Kdyby mi někdo rekl ze za rok dostanu 100 000, jen tak, je mi to fuk, protože je to za dlouho. Je to jen příklad, nikdo mi 100 tisíc nedává :) Mate to někdo podobně? A co s tím?? Jsem takovej hrotič že mam ted sto chuti napsat jednomu chlapovi, ať jde tedy so haje když se mi neumí týden ozvat:D přitom verim ze se nic nedeje, jsme úplně na zacatku, ale já si chci psát a nemám trpělivost čekat :D prosím nereste tohle konkrétně, je to jen příklad.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.12.18 19:38

Můj tatínek chtěl vždy všechno hned, za tu cenu i dost riskoval. Nebral ohled, že nemůžu s malým dítětem hned přiskočit a vyřešit. Tak šel a konal sám. A výsledek? Leží v kómatu :,( Nepočkal a šel udělat sám, i když na to neměl věk. A jak jsem se naučila trpělivosti já? Třeba i touto strašlivou zkušeností, že jsem měla víc trpělivě promlouvat do duše a snažit se ho uklidnit včas. Zbrklost a nedostatek trpělivosti postupně přináší spoustu životních komplikací a neštěstí. Chce to, sednout si v klidu, promyslet a rozhodnout se chovat se rozumněji. Taky se mi to teď osvědčilo u dvouletého dítěte, hned vše zvládáme líp, když jsem trpělivější u různých dětských vrtochů a neposlouchání.

• Citovat
  • Upravit
14376
28.12.18 19:44

Takový byl můj bývalý… Šel a chtěl letět na dovolenou, zabukoval ji. Chtěl motorku, koupil si ji. Byl věčně bez peněz, jen se chlubil, co si vše pořídil a kde byl. Neměl žádné přátele i vlastní rodina na něj nasazovala a lezl jim na nervy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hodinarka
28.12.18 20:14

Mám to stejně. Co s tím nevím. :nevim: Už teď vím, že vše hned teď nejde, tak se učím trpělivosti a bojuji sama se sebou.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
28.12.18 20:35

Pomalu a postupně.

To asi nechceš slyšet, ale fakt neexistuje pilulka, po které přestaneš být vznětlivá a neschopná odložit uspokojení. Není to ani žádná porucha, je to kombinace temperamentu a osobní nezralosti. Takže jediná cesta jak z toho ven je sebepoznání a práce na sobě. A je potřeba začít co nejdřív, protože čím je člověk starší, tím obvykle bývá neochotnější se měnit a tak jeho negativní povahové rysy jsou čím dál tím silnější a hůře snesitelné.

Efektivním přístupem bývá začít praktikovat zen-budhismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
28.12.18 21:08
@Ou píše:
Pomalu a postupně.

To asi nechceš slyšet, ale fakt neexistuje pilulka, po které přestaneš být vznětlivá a neschopná odložit uspokojení. Není to ani žádná porucha, je to kombinace temperamentu a osobní nezralosti. Takže jediná cesta jak z toho ven je sebepoznání a práce na sobě. A je potřeba začít co nejdřív, protože čím je člověk starší, tím obvykle bývá neochotnější se měnit a tak jeho negativní povahové rysy jsou čím dál tím silnější a hůře snesitelné.

Efektivním přístupem bývá začít praktikovat zen-budhismus.

meditace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová