V nabídce práce není výše mzdy

Anonymní
9.10.19 11:01

V nabídce práce není výše mzdy

Jsem 4. rok doma s dětma (3r a 8m), pomalu se začínám rozhlížet po nové práci. A u některých inzerátů se neuvádí mzda. Jsme region s vysokou nezaměstnaností.
Myslíte, že počítají s tím, že to člověk stejně vezme, i když mu nabídnou nízkou mzdu? Nebo je to už dnes normální? A proč?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.10.19 11:04

Je uplně normální u pozice mzdu neuvádět. Ta se domlouvá až na pohovoru. Pokud nejde o nějaké místo, kde jsou tabulkové platy, tak klidně dva zaměstnanci na stejné pozici mohou mít různé mzdy. Záleží, co si kdo vyjedná, jak je šikovný atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.19 11:09
@Anonymní píše:
Je uplně normální u pozice mzdu neuvádět. Ta se domlouvá až na pohovoru. Pokud nejde o nějaké místo, kde jsou tabulkové platy, tak klidně dva zaměstnanci na stejné pozici mohou mít různé mzdy. Záleží, co si kdo vyjedná, jak je šikovný atd.

hm, já si u posledního zaměstnání řekla o 18tisíc a vedoucí udělala tohle: :roll:
Mně se už do podobného dohadování právě nechce.

• Citovat
  • Upravit
3392
9.10.19 11:12

Bohuzel v nasich koncinach je toto bezne, v zahranici se vetsinou mzdy uvadi, alespon orientacne. Tady si s tim zamestnavatele vytiraji zadek a nechavaji si otevrena dvirka. Je jen na lidech jestli chteji ztracet cas takovym inzeratem, kde jsou ruzny kydy jako dobry kolektiv, ale mzdu tam nikdo nedokaze napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.10.19 11:30

Jo, je to do určité míry vyčůranost zaměstnavatele. Očíhne si kandidáta (rozhodně nejen po stránce kariérní, ale kolikrát i osobnostní) a na základě toho se pak domlouvá plat. Je to ošemetné, může se ti klidně stát, že dostaneš mnohem méně, než kolik na danou pozici byli ochotni uvolnit, ale také z toho můžeš hodně vytěžit. Chce to jít tam s tím, že vím, jak se na podobných pozicích lidé platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.19 11:38
@unuděná píše:
Jo, je to do určité míry vyčůranost zaměstnavatele. Očíhne si kandidáta (rozhodně nejen po stránce kariérní, ale kolikrát i osobnostní) a na základě toho se pak domlouvá plat. Je to ošemetné, může se ti klidně stát, že dostaneš mnohem méně, než kolik na danou pozici byli ochotni uvolnit, ale také z toho můžeš hodně vytěžit. Chce to jít tam s tím, že vím, jak se na podobných pozicích lidé platí.

podle mě vezme zaměstnavatel vždycky toho nejlevnějšího :nevim: i za cenu toho, že ten uchazeč je horší, než ostatní. Aspoň to je moje zkušenost z okolí. Vůbec se mi do takových pohovorů nechce, ztráta času.

• Citovat
  • Upravit
101780
9.10.19 11:41

@Mysticlipstick Tak snad vim, za kolik jsem ochotna pracovat a s ohledem na to si reknu o peníze, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.10.19 11:43
@Anonymní píše:
podle mě vezme zaměstnavatel vždycky toho nejlevnějšího :nevim: i za cenu toho, že ten uchazeč je horší, než ostatní. Aspoň to je moje zkušenost z okolí. Vůbec se mi do takových pohovorů nechce, ztráta času.

Asi záleží na oboru. Já tedy nemám osobní zkušenost, byla jsem za život za 2 pohovorech a vždy byl plat danej. Jsem držák a v jedné společnosti jsem zaměstnaná už 12 let 8) Ale co tak kecáme s kamarádama, tak v jejich oboru (IT) si zaměstnavatelé klidně kradou zaměstnance „přeplácením“-pokud mají praxi a dobré výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.10.19 11:45
@j.a.n.i1 píše:
@Mysticlipstick Tak snad vim, za kolik jsem ochotna pracovat a s ohledem na to si reknu o peníze, ne?

Tak ono to takhle černobílé nikdy není, že. Když by mě práce bavila, byl tam super kolektiv a nějaké benefity k tomu (6.týden dovolené, firemní auto, telefon, možnost HO atd.), tak si klidně plácneme i na mnohem nižší peníze, které bych chtěla třeba někde v pakárna kanclu, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
9.10.19 11:45

@unuděná Jojo, odbornici se kradou a nikdo nebude zveřejňovat mzdu, aby se konkurence lehce orientovala. p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
9.10.19 11:47

@unuděná A jak predem budes vedet, ze je tam super kolektiv a bude te prace bavit? A ad benefity, ty se mohou probrat na pohovoru a podle toho ten pozadavek na penize upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.10.19 11:53

@j.a.n.i1 Tak jestli tě práce bude bavit bys tak nějak tušit měla podle oboru a pozice, ne? ;) Kolektiv neovlivníš, samozřejmě, ale ty ostatní věci si dopředu zjistit můžeš. A tím se ta ochota pracovat za určitý peníz může měnit o tisíce :nevim: Samozřejmě je logické, že když to na pohovoru vypadá nic moc, tak si nastřelím nějakou vyšší mzdu, ztratit nic nemůžu. Ségra si takhle přišla na úžasné peníze hned po škole, kdy se jí do dané firmy vůbec nechtělo, tak plácla nějakou (podle ní) hodně přemrštěnou částku a oni jí na to kývli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4909
9.10.19 12:03
@Anonymní píše:
podle mě vezme zaměstnavatel vždycky toho nejlevnějšího :nevim: i za cenu toho, že ten uchazeč je horší, než ostatní. Aspoň to je moje zkušenost z okolí. Vůbec se mi do takových pohovorů nechce, ztráta času.

tak s tím určitě nesouhlasím. Teda samozřejmě záleží na jakou práci se člověk hlásí. Pokud někam k pásu, je asi jedno, co má člověk v hlavě, jakou má praxi… hlavně že má dvě ruce a dvě nohy. Ale pokud jde o nějakou alespoň trochu specializovanou práci - vezme zaměstnavatel raději člověka, kterému měsíčně dá o pár tisíc víc než neschopného lempla.

Příspěvek upraven 09.10.19 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
9.10.19 12:04
@j.a.n.i1 píše:
@Mysticlipstick Tak snad vim, za kolik jsem ochotna pracovat a s ohledem na to si reknu o peníze, ne?

Ja to vim, zde jde o potencionalniho zamestnavatele, ten nedokaze uvest kolik je schopny nabidnout alespon ramcove. Okrada tak o cas mne i sebe a jak jiste vis, cas je v dnesni dobe tou nejdrazsi komoditou, penize uz to davno nejsou. Zahranicni korporaty uz toto mnohdy uvadeji, je to proste zvykem. Jen u nas se to ne a ne HR oddeleni naucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.19 12:04

Tak tady je asi největším benefitem blízkost. Jinak člověk musí dojíždět do krajského města - hodina po dálnici nebo dvě hodiny ve vlaku a MHD. a za tu jsou lidé ochotní pracovat za hodně nízké mzdy, zvlášť ženy, protože vyzvedávají děti ze školek apod.
Podle mě tady nemůžete nějakou odborností vůbec bojovat, že si řeknete o vysokou mzdu a oni kývnou, protože vás chtějí. Dám asi přednost inzerátům, kde dají aspoň orientačně mzdu, nebo kde vím, kolik asi platí v dané firmě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat