Nemám práci, jak to zvládnout?

Anonymní
7.10.19 07:53

Nemám práci, jak to zvládnout?

Ahoj holky,

potřebuju radu, podporu, sama nevím. Asi před týdnem jsem přišla o práci. Měla jsem smlouvu na dobu určitou, nadřízená slíbila prodloužení, ale před koncem smlouvy přišla, že to je jinak a neprodlouží..

Teď práci hledám, vím, že to nebude problém, klidně půjdu dělat i do jiného oboru, ale přesto, než nastoupím, vyřídí se pohovory, formality, může to dobré 3-4 týdny třeba trvat.

Proč píšu..cítím se hrozně pod psa. Je mi smutno, mám pocit, že nikam nezapadám, vlastní neschopnosti. Jak to zvládnout? Zažila jste některá něco podobného? Co Vám pomohlo?

Díky za odpovědi. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12655
7.10.19 08:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

potřebuju radu, podporu, sama nevím. Asi před týdnem jsem přišla o práci. Měla jsem smlouvu na dobu určitou, nadřízená slíbila prodloužení, ale před koncem smlouvy přišla, že to je jinak a neprodlouží..

Teď práci hledám, vím, že to nebude problém, klidně půjdu dělat i do jiného oboru, ale přesto, než nastoupím, vyřídí se pohovory, formality, může to dobré 3-4 týdny třeba trvat.

Proč píšu..cítím se hrozně pod psa. Je mi smutno, mám pocit, že nikam nezapadám, vlastní neschopnosti. Jak to zvládnout? Zažila jste některá něco podobného? Co Vám pomohlo?

To co cítíš je normální reakce na danou situci, přijít o práci patří mezi největší stresory v životě. Určitě záhy najdeš jinou. Firmy stále hledají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
7.10.19 08:10

Ber to jako příležitost změnit život k lepšímu. Aktuálně je práce dost a mnohdy i dobře placené. Máš možnost najít si něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.10.19 08:17

Naprosto chápu. Taky mě to trápí, chvilkama, jsem teď těhotná a nemám se kam vrátit. Končila mi smlouva, mohla být prodloužena. Nakonec jsem sd rozhodla najít jinou práci, našla. A otehotnela jsem, takže jsem nenastoupila jinam. Těhotenství jsem chtěla, dlouho nám to nešlo. Měla jsem radost, ale zároveň jsem byla zaskočena a doufám, že po rodicaku práci najdu.
Držím pěsti, práci najdeš. Práce je fakt důležitá, když pracovat chces

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
7.10.19 08:17

Asi tak, vzala bych to jednak jako dovcu, narok na podporu mas ne? A jako klidny cas k hledani lepsi prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
7.10.19 08:25

Ber to jako příležitost si najít něco lepšího. Zajdi si na pracák všechno ať jsi někde vedená a koukni na inzeráty. Možná tě překvapí kolik práce teď je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
7.10.19 08:43

Řekla bych, že Tě ani tak nestresuje, že nemáš práci (v dnešní době opravdu najdeš, neboj se), jako to, že Ti neprodloužili smlouvu. Určitě si v hlavě přehráváš, jaký k tomu měli důvod, že jsi přeci pracovala dobře, řešíš v sobě, co jsi asi měla udělat jinak apod. On ten pocit „odmítnutí, selhání“ je neodbytný a dovede nás potrápit, a je pro nás těžké udělat tlustou čáru a nevracet se k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.10.19 08:44

Takové nečekané zklamání a ukončení pracovního poměru sebou samozřejmě může nějaké negativní pocity nést.

Jinak to neprodloužení smlouvy téměř jistě nebude o tom, že bys byla špatný zaměstnane, ale že už se pomalu začíná zpomalovat onen extrémní ekonomický růst posledních let a tak jim holt vyšlo, že asi neuplatí všechny zaměstnance. A vždy je jednodušší neprodloužit někomu smlouvu, než vyhazovat někoho kdo má smlouvu výhodnější, i kdyby to byl lempl a ten s krátkodobou smlouvou bezproblémový pracovník.

Ale to podstatné je jim nepodléhat, prostě je brát jako vedlejší příznak, nerýpat se v nich, jen je tak nějak rozpoznat a dále se jim nevěnovat. Neříkají o tobě pravdu - lžou ti v tom, že jsi špatná a neschopná - lžou proto, aby tě ovládly, aby ti zabránili dokázat si sama sobě opak a aby tě z obyčeného zklamání a rozlady uvrhly do depresivně-úzkostných stavů.

Proto se hodí dělat spíš přesný opak toho, co ti říkají - tedy chodit ven, setkávat se s přáteli, mluvit o tom, jak se cítíš a to i o těch negativních věcech a chodit na pohovory, i když to nebude třeba úspěch hned na první dobrou.

Pohovory jsou taková divná společenská hra a tak jako ono neprodloužení nejspíš nebylo osobní, tak případný neúspěch na pohovorech rozhodně není osobní záležitost a až na výjimky vypovídá spíš o zaměstnavateli, než o uchazeči.

Plus teda je dobré nastavit si denní režim, vždycky večer si udělat nějaký lehčí seznam toho, co chceš příští den zvládnout - pár věcí co jsou nezbytné, pár věcí co by bylo pěkné kdyby se povedlo. Začít ráno tou nejméně příjemnou věcí a za každý splněný bod seznamu si předem naplánovat nějakou drobnou příjemnou odměnu - míra příjemnosti závisí na náročnosti splněného úkolu. Tedy za dojít na pohovor to chce větší odměnu, než za vynést odpadkové koše. Ale i ty koše si zaslouží třeba jen pět minut s dobrým čajem a muzikou, co máš ráda.

držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 08:48

@Ou
Ahoj Ou, moc děkuju za pochopení Tobě i ostatním. :) Moc mi pomáháte, už jenom to, že mi někdo chápe a snaží se podpořit. :srdce: :hug:

Snažím se na to nemyslet a aktivně hledám, ale jak je člověk doma sám, tak prostě ty myšlenky přicházejí..

• Citovat
  • Upravit
lebambule
7.10.19 09:12

Tak ten pracovní vztah je smluvní a oni využili možnosti neprodlouzit. Asi bych si i tak přišla podobně jako ty. Nicméně zkus se dívat dopředu a vzít to jako výzvu. Třeba na tebe ted někde čeká nejakej dream job, držím palce :wink:

• Citovat
  • Upravit
22614
7.10.19 09:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Znám to, přišla jsem stejným způsobem o práci v červenci. Zatím jsem nenašla nic, potřebuji kratší úvazek a 1 směnu, jsem na děti sama, přítel je kamionák. je to bída. :zed:
Chápu tě, taky jsem si přišla jako looser. Ale přešlo to. Dělam věci, co mě baví, chodím se psem ven, odpočívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.10.19 09:45

Pokud ti bylo slíbeno prodloužení smlouvy a na poslední chvíli se tak nestalo, strašně moc to vypovídá o zamestnavali a vůbec nic o tobě. Tohle je trapas a velmi neseriózní jednání (upřímně, stačilo by mi to k tomu, abych pro ně nechtěla dělat). Práci si najdeš a s trochou štěstí i lepší, užij si volné dny a netrap se

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat