Mám nárok na odstupné v práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám nárok na odstupné v práci?
Ahoj maminky, mám dotaz který se úplně netýká děti, ale potřebuji poradit ![]()
Máte některá z Vás zkušenosti s odstupným v práci? Naše firma končí, ale bude nás přebírat státní podnik. Bude vtom případě na odstupné nárok? Dekuji Vám všem za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Evinnkaa to je otázka na právnika ![]()
Chápem ale správne, že vaša firma / tvoja práca sama o sebe nekončí? Ak budes naďalej delat +- ti co doteraz, len vás prevezme štátny podnik (inými slovami, keď neprídeš o prácu) tak by si žiadne odstupné dostávať nemala… Proč taky, ak budeš stále zamestnana ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pvln34 Ano, budou si nás přebírat kdo bude mít zájem, ale už od začátku nám bylo řečeno že by odstupné mělo být+ nějaká odměna, ale nikdo tomu nevěří
Ano je to spíše na právníka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli vás „jen“ někdo kupuje a pracovní pozice, místo výkonu práce atd. zustava stejná, tak to podle mě není důvod ukončit pracovní poměr a ještě s odstupnym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evinnkaa pokud prijdes o praci, dostanes odstupne. Pokud zustanes, nedostanes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Te, v tomto případě nárok na odstupné nemáš. Ty nepřicházíš ani o práci ani o svoji pozici, jen se mnění majitel firmy.
- Citovat
- Upravit
Holt budeš česat víno pro stát a ne pro soukromníka. Já v minulosti zažila změnu vlastníka v jednom podniku nejméně 4krát a novější vlastník byl vždy horší než ten minulej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na odstupné je případný nárok jen při ukončení pracovního poměru, jinak ne
nějakou odměnu vám zaměstnavatel dát může, třeba aby se náležitě blejsknul, ale to je jen na něm, rozhodně bych s tím spíš nepočítala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit