Stres v praci - jsem holka pro vsechno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.10.19 16:49

Stres v praci - jsem holka pro vsechno

Ahoj, chtela bych se zde sverit protoze nemam komu, pripadne i jestli nema nekdo radu?
Pracuji jako sekretarka v jedne firme(nebudu jmenovat) uz to budou 2 roky a je to snad horsi a horsi. Nikdo tady ke mne nema respekt vzhledem k tomu ze jsem nejmladsi a mam nejpodrizenejsi pozici…Mam strasne moc prace co delam na pocitaci za nasi pani reditelkou a pana manazera, takze jenom nevarim kavu, ale tu kdyz prijde klient take, mam sice za ukol i nejak udrzovat poradek v nasem zazemi, ale posledni dobou si pripadam jako uklizecka, kousek od stolu mam mensi kuchynku(dalsi je prave v zazemi) kde mam pripravovat kavu, ale kolegove to berou jako umyvarnu jejich nadobi, takze neustale drez pretyka jejich hrnkami od kavy a caje vcetne sacku, to si kazdy po sobe ten hrnek nemuze normalne umyt?:( nemam v popisu prace delat jim uklizecku ale oni to tak berou, takze kdyz konecne mam hotovo vse na pocitaci, muzu jit pokracovat do kuchynky… studuji vysokou skolu a opravdu se zde snazim delat vse perfektne, ale prijdu si tu obcas jako povl… nikdo si nevazi toho co tu delam navic… nevim jestli jsem jen precitlivela? :) take na ruzne workshopy a spolecna skoleni nemuzu, jelikoz to zde musi nekdo hlidat a vzdy to delam ja, coz je mi lito, obcas bych rada nejaky workshop videla, ale mam smulu proste vzdy tu musim zustat ja a ostatni jednou, je to asi tim ze jsem tu nejmladsi a nejmin zkusena a nemam pozici jako ostatni, ale prijde mi ze mi to timto davaji velmi najevo, jinak workshop by byl vhodny i pro me kdyby mi chtel nekdo v komentari napsat ze tam nejezdim protoze to neni vhodne pro sekretarku :,( jak je to treba u vas v praci? chovate se k mladsim nebo k nizsim pozicim rozdilne? Dekuji za docteni az sem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
7.10.19 16:52

Změnila bych práci, pokud můžeš. U nás dle věku nerozlišujeme, ani nesmíme, je to diskriminační. V normálním pracovišti se k sobě lidé chovají slušně a pozice by měla odpovídat tomu, co bylo ujednáno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.19 16:56

@Lalelale nikdo neni uplne hrozne zly, to urcite ne, kazdopadne jsem tu jedina kdo tady takhle uklizi, berou mne jako umyvace nadobi, coz me mrzi protoze to jako sekretarka v popisu prace nemam a nemam koule rict hele prosimte umyj si to po sobe :oops:

• Citovat
  • Upravit
14376
7.10.19 16:56

Dávno bych byla pryč, nenechala bych ze sebe dělat ficku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.10.19 16:57
@Anonymní píše:
@Lalelale nikdo neni uplne hrozne zly, to urcite ne, kazdopadne jsem tu jedina kdo tady takhle uklizi, berou mne jako umyvace nadobi, coz me mrzi protoze to jako sekretarka v popisu prace nemam a nemam koule rict hele prosimte umyj si to po sobe :oops:

Tak to je ale jiná, musíš se naučit otevřít si,, hubu", jinak tě nikdo nikdy nebude brát vážně. Musíš jednat asertivně, ale neústupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
7.10.19 17:06

No jednoduchá rada u nás v práci fungovala. Nápis v kuchyňce „co nebude umyto, bude každý večer vyhozeno“ a tak se stalo. A jak si všichni hned umyvali hrnky a někteří si je pro jistotu zamykali do skříněk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.10.19 17:27

Začni si říka to to co chceš a nauč si prosazovat svoje hranice.
A nebo zkus najít už o něco kvalifikovanější práci, víc v oboru. Pokud tě nechávají dva roky na pozici juniorní ficky, bez možnosti růstu, není důvod tam zůstávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 17:45

Nekdo je holt povaha, ze neumi nadrizene odmitnout a ve sve podstate rad pomuze s cimkoliv… Ja radim si o tom promluvit s nadrizenym/nadrizenou, pripadne s nekym, komu duverujes. V krajnim pripade bych se na tvem miste postavila na zadni, rekla dost, a pozadala o prerazeni na jinou pozici. Pokud u vas funguje dobre HR, tak se sver tam. Ja vim, ono se to dela tezko, kdyz je clovek nejmladsi a na nejnizsi pozici. Taky jsem tam byla. Ale ber to jako zkusenost do budoucna! Nakonec na sebe budes hrda, ze ses ozvala, nez na sobe leta nechat stipat drivi. Ver mi, byla jsem tam taky ;)

• Citovat
  • Upravit
1100
7.10.19 17:46

Mýt „soukromé“ nádobí…to jako fakt? Jak tu někdo psal dala bych nápis, co nebude večer umyto, bude vyhozeno a tak bych to i udělala nejsi uklízečka, ale sekretářka musíš se naučit otevřít pusu jinak budeš vždycky ta poslední

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.10.19 17:47

Kolik je tam kolegu? Muzes jeste zkusit dojednat myčku jako zlepsovaci návrh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 17:59

@Zuzaja mycka tam je :lol: prave proto mi to prijde jeste vic abrurdni, mame ji v tom zazemi, ale pro ne je kratsi cesta k tomu drezu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.19 18:01

@Martha03 jim je to jedno asi nenjsou to jejich soukrome hrnky ale vsechny stejne pracovni :lol: :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.19 18:06

@Ou ona ta prace sekretarky neni spatna, bavi me ruzne vse zarizovat, obvolavat, delat na pc.. ale ze pro kolegy budu i uklizecka to jsem netusila, minule jsem je slysela ze si delaji legraci ze vypadam jako dite, ano mam detsky oblicej a je mi 22 let tak pro treba 40 lete zeny trochu dite jeste budu, ale ranilo me to kdyz jsem to slysela, mozna i pro to se tak chovaji, pro ne jsem proste dite co tam umyva nadobi a nema zadnou autoritu :nevim: jak to ale zmenit nevim, jsem klidne bezkonfliktni povahy takze bouchnout nekde do stolu neumim :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.19 18:07

@Zuzaja kolegu mam 11, asi 3 z nich ai po sobe vzdy vse umyji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.19 18:12

A čeho se bojíš? Taky jsem sekretářka a občas jsem se s tímto přístupem setkala. Řešila jsem to různě. Ze začátku mírně, pak už jsem se nebála. Když jsem byla u toho, že to tam nesli, tak jsem řekla, ať si to umyjí nebo odnesou. Když byl větší problém, vyfotila jsem to a dala na firemní chat, s prosbou, ať si to po sobě uklízí sami. A mají mě tu rádi, protože vědí, že jsem svá a ne nějaká ustrašená podržtaška.
Dneska už to není tak, že musíš držet hubu a krok, naopak to nikdo neocení, akorát budeš za splachovací materiál. To, že jsi sekretářka neznamená, že jsi jejich podřízená. Ty jsi podřízená svého šéfa, ne těch dalších zaměstnanců. Jenom se toho nebát.
Anonym, protože zmiňuji svou práci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat