V neděli a o svátcích útrum?

brko
12.3.16 11:38

V neděli a o svátcích utrum?

Hezky den vsem,
tento ctvrtek se ma v poradu Mate slovo resit, zda je dobre, kdyz budou o nedelich a svatcich zavrena nakupni centra a obchody. Jaky mate na tuto vec nazor? Vadilo by vam to hodne, kdyby byl takovy zakon prijat?

Ja osobne bych, kdyz uz, zavrela jen velka OC.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
12.3.16 11:42

Vadilo a hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.3.16 11:43

Vsak ono to ma platit jen pro velke retezce, ne? Malych obchodu se to myslim dotknout nema… ja nevim, mne to prijde jako dost omezovani ze strany statu. Zajimal by me nazor zamestnancu, kterych by se to tykalo - jestli jsou radi, ze si muzou o vikendu a svatku vydelat neco navic na priplatcich, nebo naopak jsou radi, ze je tam zamestnavatel nebude moci hnat… za me osobne je to blbost a stat by se mel zamerit na vaznejsi veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.3.16 11:43

Bylo by mi to úplně fuk.
Občas bychom museli improvizovat se svačinama na pondělí :lol:, ale jinak by mi to nijak nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
12.3.16 11:44

Já bych si zapálila táborák a tančila oslavné tance.
Přeháním, ale byla bych ráda, i když jsem si vědoma i toho, že by se zvýšila nezaměstnanost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
12.3.16 11:44

Mne by to nevadilo vubec. O svatcich netouzim po nakupech, ale kdyz to vezmu z pohledu tech zamestancu, tak nekteri jsou urcite radi za priplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.3.16 11:45

Určitě to přežiju :lol: Je to jen o zvyku.

Každopádně si myslím, že je to zásah do práv podnikatelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.16 11:45

Já bych byla pro, hlady nikdo neumře a cokoliv spotřebního si může koupit jindy.
Mám brigádu v marketu, přes týden 60,60 hrubého na hodinu, o víkendu CELÝCH 66 hrubého.
O svátcích je to sice za 100 procent, ale radši jsem někde na výletě, s rodinou a ne v práci. Kromě 25.12. a 1.1. máme otevřeno celý rok.
Anonymně, podepsala jsem, že se nikde nebudu šířit o „VÝŠI“ platu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24992
12.3.16 11:46

Upřímně nevím, bych zavřela třeba menší obchody s potravinami, ale obchodní centra, obchodní domy a velký obchody typu Globus, Tesco, atp. bych nechala otevřený…
Ale na státní svátky, Vánoce atp. pozavírat všechno!
Jenže oni jsou zas prý prodavači rádi, že si můžou vydělat víc za práci ve státní svátek…
Je to těžký..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.16 11:47
@brko píše:
Hezky den vsem,
tento ctvrtek se ma v poradu Mate slovo resit, zda je dobre, kdyz budou o nedelich a svatcich zavrena nakupni centra a obchody. Jaky mate na tuto vec nazor? Vadilo by vam to hodne, kdyby byl takovy zakon prijat?Ja osobne bych, kdyz uz, zavrela jen velka OC.

nevadilo, nějak nevidim důvod, proč courat o svátcích po nákupech :think: navíc to beru tak, že prodavači získají aspoň den volna :nevim: jako jsou svátky, kdy je mi to fakt fuk, ale proč má někdo trčet o vánocích v obchodě kvůli tatarům, co nechají vše na poslední chvíli, pak na prodavače akorát vřískají, to nechápu..

Příspěvek upraven 12.03.16 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
12.3.16 11:47

@brko když už, tak ať si zavřou ty Maly obchody ale OC NE!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
12.3.16 11:48
@brko píše:
Hezky den vsem,
tento ctvrtek se ma v poradu Mate slovo resit, zda je dobre, kdyz budou o nedelich a svatcich zavrena nakupni centra a obchody. Jaky mate na tuto vec nazor? Vadilo by vam to hodne, kdyby byl takovy zakon prijat?Ja osobne bych, kdyz uz, zavrela jen velka OC.

Vadilo by mi to hodně. Nechápu to ani z druhé strany. Znám lidi, kteří takhle chodí na brigádu o víkendu do obchodu a jsou rádi, že mají brigádu. Že se někde v obchodech chovají k zaměstnancům nepěkně a honí je tam kdykoliv je věc jiná. Ale to se tímhle nevyřeší, navíc někteří pak přijdou o zaměstnání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.16 11:49

@brko Asi by mi to ani nevadilo. V Němcku je to normální a taky jsem tam fungovala. Jen se člověk musel v sobotu převědčit, že má čeho vařit nedělní oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
12.3.16 11:51

Já jsem všemi deseti pro. Neděle a svátky mají být dny klidu a ne dny nákupního šílenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
12.3.16 11:52
@Svistice píše:
@brko Asi by mi to ani nevadilo. V Němcku je to normální a taky jsem tam fungovala. Jen se člověk musel v sobotu převědčit, že má čeho vařit nedělní oběd.

A v neděli jezdí někteří do nákupních center do ČR. Klesnou nám tržby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák