Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@blobfish píše:
@laducha To mě mrzí, je to těžké. Na druhou stranu, každé povolání má něcoAť se daří v nové práci.
Děkuji, v nové práci jsem od ledna, je to úplně něco jiného, práce mě baví a pracovní doba je parádní. Mám doma prvňačku, tak máme na sebe dost času. A i finančně je to zajímavější, za 0,6 úvazek mám víc, než za celý v obchodě.
@brko píše:
A jak pozna, ze je to doktor nebo ucitel?
Třeba tak, že bydlíš na malém měste a ty lidi znáš (aspoň od vidění)
Tak jako je mi jedno, jestli budou otevřené, nebo zavřené… ale zase na druhou stranu, jak se tu objevuje, nechala bych to na vedení, jestli si najde zaměstnance a budou vyplácet takový příspěvky jaký mají tak by tu možnost mít měli, jestli maj pocit, že se jim to vyplatí…
@blobfish píše:
@terinka4444 Všechno, o čem ti nějaká dobrá duše vysvětlí, že je to pro tvé dobro(divím se, že o povinné školce tu ještě diskuse není, nebo jsem ji přehlédla?)
Je, ale coby OT v neocko diskuzi.
@Petra274 píše:
Třeba tak, že bydlíš na malém měste a ty lidi znáš (aspoň od vidění)
Njn
Mně osobně tedy vůbec nevadí, že v neděli a o svátcích budou OC zavřená. Obzvlášť po zkušenosti, kdy se mi o posledních vánocích pomalu rozplakala prodavačka, že má doma samotné sedmileté dítě a prostě musela o svátcích jít do práce z toho důvodu, že tam byla zaměstnaná nejkratší dobu
. Normálně bych brečela s ní
. Nemyslím si, že ty víkendové a sváteční příplatky jsou tak „obrovské“, že by to ty zaměstnance nějak extra vytrhlo…
Pravdou je, že já včera v noci poprvé v životě využila noční otevírací doby v Tescu. Dcera je po operaci a při velké bolesti měla doporučenou zmrzlinu. Odpoledne snědla poslední a já nákup plánovala až na dnešní ráno. Ale v noci se vzbudila s bolestí v krku, tak jsem letěla do nočního tesca a přivalila se k pokladně se zmrzlinami. Prodavačka na mě koukala, že jako mám jen zmrzliny a na co je v noci potřebuji
, vysvětlila jsem jí situaci, okamžitě pochopila. Vzápětí si postěžovala, že je u nich pravidlem, že se pár minut před zavíračkou do obchodu nahrne spousta lidí a nakupují plné vozíky, tudíž se zavírací doba samozřejmě prodlouží, protože nakupující zákazníky vyhodit nemohou
. Takže zaměstnanci z práce jdou ještě o hodinu později, než by měli jít. To mi připadá šílené.
Takže ano, jsem pro to, aby o víkendech a svátcích byly velké obchody zavřené. Nechala bych třeba jen večerky a malé potraviny, pro případ jooo velké nouze. Ale já třeba, než bych šla v neděli koupit pečivo na pondělní svačiny, tak si raději doma upeču svůj chleba nebo housky.
Co mi vadí je to, že nám chce stát opět něco diktovat. Mám takový pocit, že od té doby, co jsme v EU, tak to u nás jde od deseti k pěti. A milý pan Babiš domrví to, co EU ještě nestihla
![]()
@brko mě osobně to je jedno, tak si prostě nakoupím den předem. Lidi už dneska neumí trávit čas jinak, než jet v neděli po obědě do nákupáku. Vlastně budu ráda, že je zavřeno
@Ellusa píše:
A k tomu, abys trávila čas v neděli s rodinou, potřebuješ mít zákon, který uzavře OC?
No já osobně ne. Já o víkendu nakupuju minimálně. Nicméně neděle je od slova nedělat. Nikomu to neublíží, že bude zavřeno.
Nesouhlasim s tim. Není to dobré pro ekonomiku, bude se propouštět. Každý ať má otevřeno podle sebe.
@lleennttiillkkaa píše:
No já osobně ne. Já o víkendu nakupuju minimálně. Nicméně neděle je od slova nedělat. Nikomu to neublíží, že bude zavřeno.
Ublíží to ekonomice, samotným prodavačům, které má toto opatření chránit
@Ellusa píše:
To je další věc. Samozřejmě uzavření na jeden den v týdnu nepovede ke zvýšení platů stávajících zaměstnanců, ale naopak k propouštění…
A to bude mít vliv na celou ekonomiku.tito lidé nebou mít prachy na nákup služeb. Ale to vidí málokdo
Vadila by mě neděle.. Kdykoliv se může sttá, že člověk něco zapomene koupit. co se týká svátků, tak to bych zavřela.. Trochu soucítím s těma co pracují, když musí být na svátky v práci..
Ještě jsem chtěla dodat, ž co znám okolo rodiny, tak chodí nakupovat v neděli právě proto, že tátu mají třeba přes týden pryč, máma stíhá tak tak, tak si prostě v neděli zajednou do obchodního domu nakoupí, staví se někde na výlet.. atd.. i my to tak děláme, když potřebujem větší nákup- i třeba boty pro děti, oblečení, a v týdnu neni čas, tgak prostě naplánunjem výlet na neděli a zastavíme se nakoupit..
Jinak vy co máte názor, že lidi maj být spolu, vy někoho znáte, kdo jezdí jakoby na výlet sám bez rodiny do obchodňáku..
? Já teda ne..
Já znám rodiny, a normálně tam třeba je hodnu max dvě a pak celý den je rodina spolu a určitě nejezdí každý víkend
O svátcích bych OC a obchody klidně zavřela. Kdyby bylo zavřeno o víkendu, tak by mi to celkem vadilo ![]()