V práci se nerozvíjím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.2.23 09:52
@J_Doe píše:
A kolik ti je let? Dělat rutinní práci ve 30 by mě zabilo…

Teď mám blíž k 50 než ke 40, 3/4 roku jsem vrámci stejné firmy (korporát) na úplně nové pozici, a je tady pořád co se učit, protože jsem ještě neprošla ani jeden celý cyklus projektu, na kterých dělám, a upřímně, už se těším na dobu, kdy to začne být pro mě trochu rutina… Ale ne rutina ve tvém smyslu, kdy je jeden den jako druhý, ale spíš rutina, že budu znát všechny kroky projektu, akorát budou v projektu pokaždé jiné společnosti korporátu, s jinými lokálními požadavky.

Zpátky k tobě - na nějaký rozvoj „sama doma“ bych se neupínala, když člověk nemusí, tak to prostě fláká. Pokud si mladá, a chceš se něco naučit, šla bych někam, kde to bude pro mě výzva.

Je mi 35 let právě, děti ještě velký nejsou, ale taky už to nejsou mimina, mají 6 a 8 let.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
19.2.23 09:55

Práce je zcela plnohodnotná, pokud slouží pouze tomu, aby člověk měl peníze. Dělat z práce hlavní smysl života je šejdrem ať z marxistických pozic, tak z pozic příruček pro kinder manažery

A zároveň jaksi je naprosto idiotsé mít pocit, že práce, kterou je potřeba udělat a která je obtížná a úmorná a ještě navíc blbě zaplacená je něco horšího, než práce která člověku přináší daleko více pozitivních impulzu. Protože té práce jen pro peníze je daleko víc a musí se udělat, pokud chceme kupovat věci, topit, svítit, jezdit, využívat služby atd.

Stejně tak v jednotvárné práci můžeš hledat ty dobré stránky a být ráda, že prostě jdeš domů s čistou hlavou. A především při tom můžeš zatraceně dobře rozvíjet svoje vlastnosti - jako je trpělivost, soustředění, schopnost snášet frustraci, schopnost dokončovat věci a spoustu dalších.

A samozřejmě - můžeš si hledat jinou práci.

A dokonce se rozvíjet nemusíš. Třeba už kveteš…

Ale teda pokud tě těší angličtina a nic tě nenutí se jí učit dál, tak to je ideální cesta jak se rozvíjet - jak pracovat na své vnitřní motivaci, tak na té angličtině.

Příspěvek upraven 19.02.23 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.2.23 09:56
@Anonymní píše:
Je mi 35 let právě, děti ještě velký nejsou, ale taky už to nejsou mimina, mají 6 a 8 let.

Takže jsou deti závislé na vyzvedávaní ze školky/družiny?
No a mas treba možnost nejakeho školení nebo pripadne přestoupit na jinou pozici v ramci zaměstnavatele?

• Citovat
  • Upravit
19388
19.2.23 09:56
@Anonymní píše:
Ale vždyť já si tady nestěžuju, píši, že to má i své vyhody. Jen mám trochu rozporuplné pocity a chtěla jsem se o tom s někým pobavit.

Já se zatím učím pořád něco nového a vím, že až budu vše umět, budu chtít změnu.
Jenže mamfajn zaměstnavatele, takže opustit není lehké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
19.2.23 10:11

Já mám taky práci, kdy jsem řadu let kňučela, že se nerozvíjím. Kolegyně z kanceláře mi řekla, že se mám smířit s tím, že tak to prostě je a hotovo. Jenže mně se otevřely před čtyřmi roky nové obzory a už jsem si rozšířila znalosti tak, jak se mi ani nesnilo. Hodně mi teda pomohlo i realizovat se mimo práci. To mě nakoplo tak, že se mi najednou změnil i pracovní život. Někdy mě baví rutinní činnost a jindy mě zase baví, když se můžu věnovat něčemu novému. Mám ráda výzvy.

Jediné, co mi vadí je to, že mi zaměstnavatel dá nějakou hračku a když už si jí pěkně zautomatizuju, tak mi to zase sebere. :roll: Ale vím, že jsem v tom jako záloha. Dokážu se přešaltovat z jedné práce do druhé, ale vadí mi skákání z úkolu na úkol. Mám raději, když jeden dodělám a pak se můžu věnovat jinému. Mít rozjetých víc věcí najednou mi úplně nevyhovuje.

Takže zakladatelko, nevěš hlavu. Zkus si najít nový koníček nebo nový zájem v soukromém životě. Cokoliv. Pak Tě může začít víc bavit i práce v zaměstnání.

Smysl své práci dáváš Ty. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
19.2.23 10:17

Já teda v práci potřebuju vidět nějaký smysl, musí mě práce bavit…
Chodit tam jen pro peníze a osm hodin denně trávit činnosti, která mě nebaví :nevim: nevím, to není nic pro mě. Vždycky člověk může najít nějaký kompromis.
Na druhou stranu jsou lidi, kteří mají v práci rádi klid a neradi se učí nové věci.
Každý ať si najde co mu vyhovuje…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.23 10:21
@Hanka1 píše:
Takže jsou deti závislé na vyzvedávaní ze školky/družiny?
No a mas treba možnost nejakeho školení nebo pripadne přestoupit na jinou pozici v ramci zaměstnavatele?

Ano, děti jsou v tomto ještě závislé, ale nebavím se teď hned o nějakých změnách. Vím, že priorita je teď pracovní doba kvůli dětem. Jen už nad tím přemýšlím nějakou dobu.
Přestup na jinou pozici je možný pouze v případě, že nějaký zaměstnanec na určitě pozici odejde a tím se tedy pozice uvolní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.23 10:25
@g.sandova píše:
Já se zatím učím pořád něco nového a vím, že až budu vše umět, budu chtít změnu.
Jenže mamfajn zaměstnavatele, takže opustit není lehké

Tak to je super. Já se svojí náplň práce zcela naučila během jednoho pracovního dne, takže mě moc nového nečeká. A kde děláš? Mám trochu specifický obor a bojím se, jinde stejně po mě neštěkne pes 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
6021
19.2.23 10:28
@Anonymní píše:

No, to máš do důchodu minimálně 30 let… :D
Pokud tě práce nebaví, a myslíš, že máš na víc, změnila bych - raději teď, než když ti bude padesát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.2.23 10:29
@Anonymní píše:
Tak to je super. Já se svojí náplň práce zcela naučila během jednoho pracovního dne, takže mě moc nového nečeká. A kde děláš? Mám trochu specifický obor a bojím se, jinde stejně po mě neštěkne pes 🤦‍♀️

Ja můžu měnit cílové skupiny, zařízení. Můžu na úřad, do neziskových organizací, teď jsem ve zdravotnictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.23 10:29
@g.sandova píše:
Ja můžu měnit cílové skupiny, zařízení. Můžu na úřad, do neziskových organizací, teď jsem ve zdravotnictví

Ty jo, tak to je docela fajn. A co máš prosím za vzdělání?

• Citovat
  • Upravit
19388
19.2.23 10:32
@Anonymní píše:
Ty jo, tak to je docela fajn. A co máš prosím za vzdělání?

Potřebuji vs nebo voš, pro zdravotnictví jsem si dodělávala specializaci.
Od září věci ještě v rámci celoživotního něco dodělat, abych mohla ještě něco jiného.
Já nevím, co to se mnou je, klidně bych si každý dca roky udělala změnu.
Dřív jsem to takhle neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.23 10:49
@g.sandova píše:
Potřebuji vs nebo voš, pro zdravotnictví jsem si dodělávala specializaci.
Od září věci ještě v rámci celoživotního něco dodělat, abych mohla ještě něco jiného.
Já nevím, co to se mnou je, klidně bych si každý dca roky udělala změnu.
Dřív jsem to takhle neměla

Aha, já myslela, že právě VŠ máš. Děláš tedy někde ve zdravotnictví jo? Máš zdrávku?

• Citovat
  • Upravit
3912
19.2.23 10:52
@Anonymní píše:

Hele a co nějaká rekvalifikace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
19.2.23 10:56

Dotaz chápu, má to tak hodně lidí
je to i o volbě kariéra-nekariéra, pohodlí-klid, nové dovednosti-zajeté koleje..
tohle má ale fakt každý hozený jinak!
za mne do dětí Kariéra top, furt jsem studovala, kurzovala, makala, docílila relativně vysokého postavení
po dětech se mi priority změnily na klid a rodinu, už jsem nestála o stálé povyšování a zůstala na úrovni dalších desítek lidí ve „středním pásmu“, kde jsem si udělala postupně takové jméno a specializaci, že svou práci na 8 hod. na rovinu zvládnu třeba za tři.. (někdy je výjimka a fakt makám do zpocení zad, ale to je jen občas v návaznosti na aktuální situaci) a všichni ví, že zvládnu bravurně i ten stres a málokdo to udělá tak dobře a rychle
tím pádem mám KLID, od všech, včetně šéfů :-)
Pokud bych se svou práci naučila za Jeden den, tak bych věděla, že mám na mnohem víc a rozhlížela se jinde, to by mne osobně zabilo… já se musím (zjm. v návaznosti na legislativu, páč furt nám soudruzi posílají nové a nové zákony) učit pořád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat