Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den milé maminky, chtěla bych se vás všech zeptat na váhu vašeho miminka v 8 měsících. Naše holčička váží 9,6 kg a měří 75 cm. Je to v pořádku? Mě se zdá, že váha je až dost velká. Jak máme teda krmit. Krmíme 5× denně. Ráno sunar, svačina- přesnídávka, oběd - např. brambory s masem, svačina - ovoce, večeře - kaše a nazapití sunar. ![]()
Ahoj, nase mala vazi v 8 mesicich 7600kg a meri 75 cm, k jidlu vice mene dostava to same jako tvoje. jen misto Sunaru, Nutrilon HA. Ale je fakt, ze kaka 5 denne, mozna to ma take vliv na vahu?:-)
Veru,
nemej obavy, nemyslim, ze malou prekrmujes a kdyz se podivas na jeji delku, tak ta vaha mi prijde ok, ma byt holt asi po kom dlouha a s tim jde ruku v ruce i vaha … musis to posuzovat dohromady. A taky az se zacne vice pohybovat, prestane mit o jidlo tolik zajem a bude se vytahovat spise do delky. Moje Nika do 1.5 R doslova cpala vse mozne i nemozne (teda tak od 5-6M … do te doby spise nic moc) a od te doby je s jidlem spise boj a vahove prirustky minimalni, ovsem vyskove maximalni … od 1 do 2 let vyrostla o 17.5cm a pribrala asi 2.5kg, z toho 2 kg mela nahore vlastne do 1.5roku. TAkze klid, dohlizej na zdravou vyzivu, podporuj ji v pohybu, do jidla ji za:,–(ne nenut a uvidis, ze z ni bude kocka nejvetsi!
Ahoj, my měli v osmi měsících 8,85 kg a 72,5 cm. Můj starší syn měl zhruba jako tvoje děťátko a vyrostl z toho. Nevěš hlavu, až se bude více pohybovat, tak to vyběhá!!
Malá se teď více pohybuje, leze, soupá si a chodí za ruce. Jsem zvědavá kolik budeme mít příští týden na 10 měsíční prohlídce.
Ahoj Vlaďka a Kristýnka (10 měs.)
Ahoj, naša malá mala v 8.mesiaci asi 9300g.A to bola skoro úplne kojená, teraz má o mesiac viac, ale príkrmy nám veľmi neberú, už fakt neviem, čo od radosti
, takže pochybujem, že váha sa nejak výrazne zdvihla.
Nie je to veľa, neboj sa, oni vedia, čo robia, mohla by si sa aj roztrhať, keď raz dieťa chce papkať, tak papká, keď nechce, tak je to to isté, môžeš sa aj…
Prekrmovanie, ja fakt neviem o čom hovoria pediatri, keď hovoria, dieťa najlepšie vie, kedy má dosť.A hlavne, keď je dieťa dlhé! ![]()
Ahoj, tak já tady budu asi rarita. Moje holčina v osmi měsících měřila 76 cm a vážila 10 a půl kilo.
Je fakt, že vypadala jako malý sumo
a to jsem ji nějak extra zvlášt nepřekrmovala, naopak jsem se snažila aby měla co nejvíc ovoce a zeleninky. Na 11-ti měsících pak začala chodit a všechno to vyběhala a s váhou už jsme byli „v normě“. ![]()
Ahoj, my sice ještě do 8m máme nějakou dobu (teď je Michalce 6m+týden), ale naše aktuální váha je 9,35kg, míra 72cm. Takže, nevěš hlavu, mám pocit, že dneska jsou všechna mimi takhle velká. A věřím tomu, že až se rozběhnou, nebudou přírůstky takové - přeci nemůže mít na roce 15kg, ne?
Teda holky,
moc se tady nevytahujte.
Naše Mischellinka měla v 6ti měsících na chlup 10 kilo. Porodní váha - necelá 4 kg. Poté, co jsem začala s příkrmy a hlavně poté, co se začala pořádně pohybovat, přestala tolik přibývat. Brzy jí budou 2 roky, má 14 kilo a je hodně vysoká. Pneumatiky jsou fuč a na žebírka bych mohla hrát.
I když do reklamy na hlad má pořád ještě daleko. Ale važte si toho. Když byla nemocná, vydržela nejíst několik dní a byla jen na mlíku, které jako jediné přijala a váha šla dolů tak rychle, že jsem měla strach. V tom půlroce jsme se děsili, ale paní doktorka nás uklidnila, že nijak závažně nevybočujeme. Vždyť se dnes rodí vícekilová mimi než dříve. Dbá se na výživu, která je hodnotnější než dřív, vitamíny udělají své, ...............
Jen ta záda. AUAUAUAUAUAUAUAUAU
![]()
Ahoj Verunko já bych se s tím taky netrápila, až se mimča začnou pohybovat tak se váha zastaví. Moje holčina měla v sedmi měsících 10,5 kg a jenom 72cm a to jsem jenom kojila, na radu paní doktorky jsme se pustili do příkrmů jenom pomalu . Ted máme jeden ovocný příkrm a jeden zeleninový. Zatím jsme nedali kaši ani maso a malá stejně přibrala kilo za měsíc , já myslím že je to v genech, některá mimča jsou prostě housenky a některé žížalky ,však z toho vyrostou.
Ahoj,
buď v pohodě. Když se dívám na ta čísla, my jsme zase dost podprůměrní a neřeším to. 8 měsíců máme za 2 dny a vážíme 7,45 kg a měříme 71cm.
Jitka a Hanička
Tak to my jsme tady hooodne podprumerny. V deviti mesicich merime 69 cm a vazime 7,5 kg.Papame jak blazen. Vsichni se divi,ze „6 mesicni“ mimi uz leze, stoji a sedi. Nic si z toho nedelame.
Anny a Olivie
Hlavu bych si z toho nedělala,
náš kamarád měl v půl roce 12kg a to byl jen kojený!Prostě měl nastartováno více už od narození(4.6Okg).To náš chlapec má v 10m 8.20kg a podle lékařky je úplně akorát.i když proti ostatním je hubeňour.Vždyť my taky nejsme stejné
.Taky myslím,že taky záleží na temperamentu dítěte,někteří přibírání vyběhají a na druhou stranu naše kamarádka lenoška a pohodářka,která byla ještě větší drobek než náš Kluk,má teď v 1 1/2roce 17kg.Tolik jsem měla myslím,když jsem šla k zápisu do školy.Kdo ví,co čeká nás? ![]()
Ahoj,
my jsme nejdřívě přibírali rychle, za 6t od porodu o 3kg
To nám Dr. rozmlouvala délku a častost kojení s tím, že malý moc rychle pribývá......Musím tedy dodat, že jsem rodila ve 36tt s porodní vahou 2,65 a délkou 47cm.
Teď ve skoro 10m máme 8,5kg a 76cm! A to už 3 měsíce Míša nepřibral ani deko!!! Tak nevím, jestli je to normální?
Musím tedy říct, že jsme měli menší problémy se zvracením a teď máme teploty k prořezávaní zoubků. Ale určitě je pravda, že každé mimi je úplně jiné. Tak klííd.
Sendy
Verunko kliiiiiiiiiiid ![]()
Můj Mates měl v 11ti týdnech 7,5 kg a 67 cm a pořád jde nahoru stejným tempem
. Až ti malá začne běhat dostane se do normálu. Hlavně že jí chutná a je zdravá ![]()
Naďa