Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, dnes jsem byla na poradně a naše holčička váží ve 34 tt 2345 g. Ve 30 tt měla 1300g, je možný takový přírustek:-)??? V příloze foto naší holčičky Ellinky:-))
![]()
Já myslím, že to možné je a hlavně jsou to jen odhady a ty se můžou klidně o půl kg lišit.
Posledne tyzdne mimi pribyva na vaze cca 250g za tyden…tak u vas by to sedelo ![]()
Ja dnes rodila 33+4 a mala ma 2490 a byla jako o tyden vetsijj
Náš malej druhorozenej měl v 35tt. 2875g. Prvního nevím, tomu dělali první odhad až později. Jinak ano, možné to samozřejmě je, poslední týdny miminko už jenom přibírá a ukládá tukové zásoby.
@mimma.on píše:
Posledne tyzdne mimi pribyva na vaze cca 250g za tyden…tak u vas by to sedelo
Přesně to jsem chtěla napsat, že tabulkově to sedí. ![]()
Ale být zakladatelkou, moc se na to neupínám. Naše dítě přibíralo dle UTZ mezi 20.a 33. týdnem taky přesně podle tabulek. Ve 33. týdnu mělo dle UTZ 1900 g. A ejhle, při porodu ve 40. týdnu vytáhli mimino necelých 2,7 kg.
Takže cca 600 g pod očekávanou tabulkovou vahou.
@koralina11 píše:
Ja dnes rodila 33+4 a mala ma 2490 a byla jako o tyden vetsijj
Dnes? Já si v den porodu na nějaký emimino ani nevzpoměla
@Svistice u syna jsem měla odhad 2800 g a narodil se 3650 g, ale před 16-lety:-)))))
Mě řekla doktorka váhu naposledy, když měla necelé kilo, pak byl odhad až při probíhajícím porodu, odhadla 3,5 kg, malá měla 3,66. Sledovala jsem ale pořád zhruba velikost a váhu dle tabulek na internetu (např.
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi ) a na jiných…
@DDaniela123 Naštěstí ano, už je to tři a půl roku zpátky
Váhu měla na ten týden opravdu krásnou, na JIRP nechtěli věřit, že se na gyndě s tím stářím těhu nespletli
Taky tam byla prdelka největší ze všech ![]()
Znama mi rikala, ze rodila ve 32.tt a mala mela porodni vahu 3500g ale asi to bylo tim, ze mela cukrovku
Znama mi rikala, ze rodila ve 32.tt a mala mela porodni vahu 3500g ale asi to bylo tim, ze mela cukrovku