Váha miminka ve 4 týdnech

252
18.11.14 21:55

Váha miminka ve 4 týdnech

Mám měsíčního syna, při narození vážil 4 160g a měřil 54cm. Když jsme byli poprvé u doktorky, tak měl 4 030g, další návštěva byla za 10 dnů a to vážil 4 720g, řikala, že je to dost velkej přírůstek a ať ho krmim po 3 hodinách. Na posledním převážení jsme byli dneska a to měl 5 590g, to bylo 14 dní od toho předešlýho vážení a to mi bylo dokonce řečeno, že to je až neuvěřitelný. Krmim ho každé 2 hodiny tak 5-10 minut a v noci vydrží 3-4 hodiny spát. Nepřipadá mi nějak moc tlustej :nevim: Ale dneska mě dostalo, že to pani doktorka bere dost podle tabulek, přesto byl malej při narození dost velkej, takže má i větší hlad.. :pocitac: Máte někdo ve 4 týdnech taky takovou váhu? A co jste dělali pro to, aby tolik vaše miminko nepřibíralo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22169
18.11.14 21:58

@Labuť19 My měli opačný problém, nepřibírala skoro vůbec…
Ale já bych respektovala potřeby dítěte, krmila, jak si řekne a vůbec bych Dr neřešila ;) Přibírá teda opravdu hodně, ale tím se netrapte, pokud není jinde problém :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.11.14 22:00

Dcera měla sice porodní váhu vyšší, ale přibírala raketově, dr. to vadilo, já se ale řídila podle dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
18.11.14 22:03

Narodil se s 4350g, za měsíc nabral kilo. V půl roce měl 9 kilo. V roce tuším 11,4kg.

Doktorka to nikdy příliš neřešila. Byl velký, věčně hladný, do 5,5m plně kojený, tak nic neomezovala.
Teď má 4 roky a 19kg. Přijde mi normální.
On to pak docela vyběhal a zformoval tu postavu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
18.11.14 22:05

@Labuť19 Druhej syn (teď 2,5 měsíce) měl taky vyšší váhu a přibírá taky tak hodně. Naše dr si to naopak pochvaluje, že je vidět, jak je spokojenej ;) Krmím, jak si řekne, navíc MM nemůžeš překrmit, prostě bych dávala tak jak chce a na dr se vyprdla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.11.14 22:06

U kojeneho ditete bych vubec neresila, synove meli porodni 3,5-4kg a sestinedeli koncili tesne pod 6kg. Jsou z nich zcela normalni stihle deti. Vubec bych neresila intervaly, mas stesti, ze ti to neutlumilo laktaci. Bezproblemove kojeni je dar, tak si ho uzivej, doktorce byvh bud odkyvala a delala dle sebe nebo se ji postavila, zalezi na mire bojovnosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
18.11.14 22:09

@Labuť19 Jo a ze začátku jsem kojila i co půl hodinu a teď se to ustálilo 1× za 2-3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.11.14 22:10

Můj syn při narození vážil 4,5 kg, z porodnice odcházel od 30dkg lehčí, ve 3.tydnech pak měl 5,3 kg a v 6ti týdnech 6kg. V tabulce byl vždycky na horní hranici ale MUDr nás ujišťoval že u kojenych se váha neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.11.14 22:11

Jo, měla jsme podobný případ, mě oba kluci za první měsíc přibrali od porodní váhy taky víc než kilo, každý má jinou dr, a ani jedna to nějak výrazně nekomentovala. oba měli v půlroce přes 9 kilo, a starší má teď ve 4,5 asi 18 kilo, a hubenej je jak lunt, vysokej a hubenej. a mladší bude mít 3, a má 16 kilo, a taky je hodně vysokej, poměr váha/výška má tak průměr. vůbec bych ho neomezovala, já kojila oba po 2 hodinách max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
18.11.14 22:14

A co režim spánku? Měli jste už zavedenej ve 4 týdnech? To mi totiž taky bylo řečeno, že už děti dávno spí sami od sebe. :twisted: Připadám si jako kdybych dělala všechno špatně a jako kdyby jsme byli opoždění, ale to maji doktorky asi v popisu práce.. :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
18.11.14 22:14

Chápu, že kojíš? Jestli ano, tak smetanovost mlíka neovlivníš, ale intervaly kojení by se natáhnout daly.
Mě holky taky přibíraly moc, doktorka akorát řekla, že jeslti chci, tak můžu začít dřív (5.měsíc) se zeleninou. Nic víc. Ale ona není vůbec tabulkuvá :mrgreen:
Přibíraly asi kilo za měsíc, dokud byli plně kojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
18.11.14 22:17

Ano, konjim. Intervaly zkouším protahovat, ale zatím bez úspěchu. Jakmile od krmení uběhnou 2 hodiny, tak začne křik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.11.14 22:20

Mimina mají období kdy přibírají a období kdy rostou… ze začátku to bývá přibývání :mrgreen: můj druhý byl od cca 2 týdnů nad percentilovými tabulkami jak výškou tak váhou, přibíral cca kilo měsíčně, pak se začal hýbat, zpomalilo se to na půl kg měsíčně, to mu vydrželo do roku a čtvrt, ted půl roku nepřbral skoro nic ale roste jak z vody, je tsk akorát a je o hlavu vyšší než vrstevníci ale poněr výška x váha měl vždy tak akorát :nevim: neřeš né všechny děti musí být podle tabulek :cert: (staršo byl zas opak…vždy pod tabulkama…nevybereš si…ale věř že nejedlík je větší nápor na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
18.11.14 22:22
@Labuť19 píše:
A co režim spánku? Měli jste už zavedenej ve 4 týdnech? To mi totiž taky bylo řečeno, že už děti dávno spí sami od sebe. :twisted: Připadám si jako kdybych dělala všechno špatně a jako kdyby jsme byli opoždění, ale to maji doktorky asi v popisu práce.. :zed: :lol:

režim spánku? Spal se mnou v posteli. Když se po 2 hodinách vzbudil na kojení, přehodila jsem ho k druhému prsu a spala dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
18.11.14 22:27

Naše doktorka to taky bere děsně podle tabulek, dcera se narodila a vážila 3340g, v porodnici dost pohubla, vůbec nepřibírala. Když nám jí dali domů, tak jsem byla ráda, že papá a ve 4měsících jsme to dopracovali na 7200g. Od doktorky jsem dostala vynadáno, že je tlustá a že to takhle dál nejde. Začali jsme dávat příkrmy a přibírání se trochu zpomalilo, ale při každé návštěvě u dr jsem si musela vyslechnout, že je tlustá. Byla jsem z toho vyřízená a tak jsem jí dost omezila v jídle, UM a příkrmy jsem dávala po 3-4hodinách, ale tu poslední hoďku malá probrečela. Tak jsem to se na to vykašlala a dávala jsem jako ostatní mámi po 2-3hodinách. :mrgreen: Na 1,5roce váží 12,5kg a měří 80cm. Podle dr to není ideální, ale už mě tak nepéruje. Minulý týden byla nemocná, měla horečky, vůbec nepapala. Ale byla jsem klidná, měla z čeho brát :lol:. Teď už mám zpátky našeho jedlíka. :) Buď ráda, že ti papá, na doktorku se vykašli, uvidíš, že přibírání se zpomalí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí