Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to u takto „velkeho“ ditete uz trochu neobvykle. Asi to nebude zuby ci nejakou alergii, kdyz v noci je klidek.
Pokud v kocaru rve, nechodila bych na prochazky, jen obehla rychle nakupy.
Jak ti ji, basti prikrmy dobre? Jak travite doma cas, je na zemi, leze uz, kle i?
Zkus vázat do šátku - můj v kočárku taky ječí jak tygr..
řve i doma, nebo jen venku?
@Bibi239 Dříve byly procházky Ok, ale ted jak už je větší, starší tak jí to už nebaví. K tomu všemu jí na doporučení z RHB nemůžu dát ještě do sporťáku, tak je asi problém i tohle. Nejspíš by ráda koukala. Baští pěkně. A ano doma je na zemi. Snaží se plazit, ale moc jí to zatím nejde a snaží se na čtyři, ale to jí zatím také moc nejde.
A co zkusit nosítko - zkoušela jsi někdy?
Já takhle bojovala v druhorozenou, když byla novorozeně, byla jsem za homeopatkou. Byla jsem odhodlaná jít i k léčiteli. Někdy je rozuzlení překvapivě snadné. Jestli se nebojíš alternativních věcí, zkus to.
A do kočárku na bříško? Já takhle vozila obě děti, měli rozhled a byli spokojené. Sporťák mi jde do lehu, tak pak šli do něj - jde mi hodně sklopit korba, tak líp viděli.
Mám manducu, ale nechci jí tam mít uplně celý den, tam se jí relativně líbí. V kočárku jí teda vozím na zádech to je fakt, ale vyzkouším to bříško
@Anonymní píše:
Mám manducu, ale nechci jí tam mít uplně celý den, tam se jí relativně líbí. V kočárku jí teda vozím na zádech to je fakt, ale vyzkouším to bříško
A proč ne? KDyž se ji tam líbí, třeba ji to časem uklidní… spíš tvoje záda, no ![]()
Dám ti příklad, máme tady vyhlášeného léčitele. Sousedům strašně špatně spal malý, doporučil otočit postel a malý od tý doby spí celou noc úplně v klidu… Někdy pomůže, někdy ne, ale na tvým místě bych asi zkusila cokoliv.
Já byla s malou v 6 měsících u homeopatky, protože byla strašně neklidná, noci děs běs a až jsem u ní začala mluvit a odpovídat na její otázky, tak se mě samotné rýsovala odpověď…
Příspěvek upraven 18.11.14 v 11:24
To může být jak u nás, v kočárku jsem cca od 4. měsíce neměla moc šanci, takže jsem jí nosila, teď je v 7. měsících ve sporťáku a už je spokojenější. Učí se lézt, takže je ukňouraná, ale vyloženě nebrečí, prostě se to učí a rozčiluje se, že jí to nejde.
Já myslím, že je to tím, že se přes den snaží vyvinout nějakou aktivitu, která jí momentálně nejde a z kočáru prostě a jednoduše nevidí, v devíti měsících už je to dost vnímavé dítě, potřebuje objevovat svět.
Manduca je dobré řešení.
Mě dcera probrečela první 3mes co jsem ji kojila přešli jsme na um a na probioticke kapky a bylo po problému.
@Anonymní píše:
@Bibi239 Dříve byly procházky Ok, ale ted jak už je větší, starší tak jí to už nebaví. K tomu všemu jí na doporučení z RHB nemůžu dát ještě do sporťáku, tak je asi problém i tohle. Nejspíš by ráda koukala. Baští pěkně. A ano doma je na zemi. Snaží se plazit, ale moc jí to zatím nejde a snaží se na čtyři, ale to jí zatím také moc nejde.
A RHB doporuceni proc? Ze nesedi? Do lehu se da dat i ve sportaku a dite vidi vic. Ale muj prostredni rval i ve sportaku, kdyby mohl, byl by na zemi a plazil by se i po ulici ![]()
Jinak lehounce prizvednout, kdyz je dite pripoutane a utemovane fusakem, to se taky nicnestane, jen tam musi byt rovne.
Jako ne hodiny, ale decentne prizvednout, dat do ruky rohlik, krupky… Hned je aspon chvili ticho. Doma dite casto zabavi obycejne veci jako kosicek s kolicky, otevrena skrinka s hrncema, hromadka novin a letaku…
@Anonymní píše:
manduca jí neublíží, takže nos.. ![]()
@Bibi239 jo noviny jsou výborná hračka
naší malou láká i otevřená myčka nebo koš, vlastně běžné věci
@Bibi239 je nedonošená…tak samozřejmě ji obyčejnými věcmi zabavuji, ale i tak nic moc. Jinak prý zatím polohoovat vůbec nemáme ![]()
@novakova.t je na UM
@Balatonek Přsně tak, obývák plný hraček, ale nejlepší je přerovnávat utěrky, víčka od sklenic, vytahovat flašky oleje
a octa, mouky… a rozhazovat gumičky…
Mám devítiměsíční vymodlenou holčičku. Je to naše zlatíčko milovaný, ALE štve mě neskutečně jedna věc. Třičtvrtě dne mi probrečí. I když je přebalená, napapaná, napitá, protě brečí a brečí. S přestávkami je to v podstatě takhle od cca jejího třetího měsíce, všichni mi říkaly, že se to s přibívajícími měsíci zlepší, ale změnu žádnou nevidim. Kolikrát mi i probrečí celou procházku, připadam si jak krkavčí matka, lidé se otáčejí a mě je trapně. Vydrží si hrát chvilku. Pořád pro ní vymýšlím nějakou zábavu, ale už si nevím rady, všechno jí rychle omrzí. Na druhou stranu v noci je to andílek. Usne v 6 a spí do rána do 7. Jen se vzbudí třeba 2× na mléko. Můžete mi poradit čím to může být. Dr. jsem to říkala, ale nic mi na to neodpověděla…