4měsíční propláče skoro celý den

1053
14.11.14 16:11

4 mesicni proplace skoro cely den

Mile maminky, jste/byly jste na tom nektera podobne?
Mam 4 mesicni dcerku, ktera prakticky cely den proknoura a proplace. Zkousela jsem prijit na priciny place, prdy ji netrapi, zavinovat jsem zkousela, chovat na ruce, dat do houpatka, ba dokonce v kocare i v satku casto place. K tomu je taky dost nespava, behem 12 hod od probuzeni k vecernimu spanku naspi sotva hodinu po 20 min a pak se opet rozplace a vztekle hazi rukama.
Mam jeste skoro triletou dceru a je mi to kvuli ni lito, rada bych si s ni co nejvic hrala.
Casto me napadaji kacirske myslenky jako, ze jsem ji nemela vubec mit, proc zrovna ja mam nespavce atp. A k tomu od narozeni ty reci kolem:„po sestinedeli/po 3. mesici se to zlepsi…“ a zmena stale nikde :-( Vim, ze to neni zrovna nejlepsi uvazovani, ale nici me, kdyz nevim, jak ji pomoct, u prvni jsem tohle nezazila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
14.11.14 16:15

Není přetažená? Hladová?

• Citovat
  • Upravit
1201
14.11.14 16:22

@Foxisssss taky mě napadlo tohle @RadkaCh a ještě, jestli nemá žízeň… a když jí netrápí prdíky, tak stolici má? Teploty? u doktora jsi byla? Může to být spousta věcí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.11.14 16:32

Nebo zuby? Máme taky 4měsíčního a už má oteklé dásně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
14.11.14 16:35

Ja to mela taky, ale pul roku. U nas to ale byly prdiky. Prvni 3 mesice si ani neuprdnul, dalsi 3 mesice tak max.2× za den. Takze to mel vse v brisku a to ho bolelo. Ani jsme nepasli moc konicky, jakmile jsem ho polozila na brisko, rev jako blazen. Noci jsme nespali vubec a pres den spal jen v klubicku na rukach. No bylo to fakt hrozne a myslenky jsem mela stejne jako ty, neboj :hug: Ja brecela cele dny i noci, ze jsme zadne dite mit nemeli. Co ale trapi tve mimco netusim :think: neradila ses s doktorkou? a je takova az ted nebo od narozeni? pokud je to ted, tak by to mohly byt zoubky. Nebo co prikrmy? Uz neco davas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.11.14 16:38

@RadkaCh @Ladybird146 @kaarcuulkaa

To vse me taky napadlo,„žravou“ hodinu dodrzuje, jindy mimo ni prso odmita.
Doktorka to okomentovala tak, ze pokud v poradku kaka(ano),ji(ano),nepropina se bolesti(ne),tak je OK :-(
Ty zuby jsem kontrolovala zrovna rano, dasne nejsou vic zacervenale a ani vyboulene nejsou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
14.11.14 16:40

@Foxisssss Ahoj, syn mi řval téměř nonstop do svých 6m - měl koliky, nic mu nezabíralo a je celkově dráždivé dítě. Radu nemám, jen milé slovo podpory a pochopení!!! :hug: Já s ním oblétala všechny možné doktory a verdikt - některé děti prostě řvou a nespí. :cert: Z pravidla jsem s mužem spali tak 25-30h / týden. Časové horizonty si nedávej, taky jsem to dělala a jen mě to rozčilovalo. Každopádně synovi je rok, přes den je už báječné dítě, ale spát se dodnes nenaučil. Napadá mě ke tvému případu - hlad (kojíš nebo UM?), zima/teplo, břuchobol (jakou má stolici, jak častou?), zoubky, nějaký zánět - např. uši, nemá vyřvanou pup. kýlu z toho pláče?, nesnášenlivost vigantolu…může toho být fakt dost a můžeme ti tu ordinovat do alelula. Doktorka ji prohlídla? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.11.14 16:41

@marfra
Prikrmy hodlam zavest na zacatku mesice :-)
Alespon, ze v tom nejsem sama :hug:.. teda, ne ze bych ti to prala :-)
Vim, ze to musim pretrpet, ale ze to bude takovy extrem, jsem netusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.11.14 16:42

Měla jsem to samý, teď je dceři 8 měsíců a nesnesitelná je pořád. U doktora jsem to řešila asi ve dvou měsících a znova v půl roce a moc mi nepomohl, prej je to nejspíš její aktivitou - vybíjí se řevem. Záchvaty řevu přešly v šestém měsíci, kdy začala lozit, zato se ale tou dobou začala vztekat. Říkám si to samé, že to byl omyl, navíc je to moje první dítě a i když jsem nikdy nechtěla jedináčka, druhé už asi nebude. Znova tohle už nechci. Teď jen čekám, až to přejde a když je nejhůř, říkám si, že jednou dospějě, vypadne a bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
14.11.14 16:45

@Suzuveverka Taky budu mít jedináčka! :mrgreen: A až za mnou ve 4 letech přileze, že chce sourozence, tak mu řeknu nene, že si za to může sám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
14.11.14 16:48

@Foxisssss v pohode, ted uz ma maly 22 mesicu a je to mnohem lepsi. Bohuzel ale je stale vic urvane dite a spani taky stoji zaprd.
A jinak te chapu. To neceka nikdo. Ja se taky tesila na me prvni miminko a prisla takova pecka. A jeste k tomu pul roku. A takove ty reci, ve 3 mesicich to prejde, uvidis! a ono nic. A stale nic ani ve 4. mesici, ani v 5. mesici… Samozrejmne jsem pocitala s tim, ze bude plakat, ze nebudeme moc vyspani, ale ze to bude takovy extrem jsem taky necekala. Byla jsem zrala na Bohnice :roll:
Tak snad prijdete brzo na to, co malou trapi a bude zase lip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
14.11.14 16:51

@Suzuveverka @klenice holky ja mam stejny nazor, maly ma 22 mesicu a ja nemam ani pomysleni na druhe dite. :( Naopak kdyz vidim miminko, tak se mi vse hned vybavi a mam husi kuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.11.14 16:51

@klenice
Ano, pri kazde prohlidce me ubezpecuje, ze je v poradku, ale ona s ni ten uplakany cas travit nemusi, ze :-)
Plne kojim, stolici ma zluto-zelenou, kadi mim 4× denne, i na kylu jsem se doktorky ptala, ani ta ji zjistena nebylo, to same reflux, prvni dva mesice, kdy takhle rvala, blila jak Amina, ted fakt uz jen kapicka hned po jidle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Robin154
14.11.14 16:56

Moje dcera byla přesně to samé, ani nevím do kolika měsíců to trvalo, ze začátku buď spala, jedla nebo řvala, nic jinýho… Postupně ten řev prostě odezněl. Taky jsem si říkala, že druhý už nebude. Teď je jí pět, sourozence by chtěla, ale já jsem pořád na vážkách. Vždy když čtu nějakou podobnou diskuzi, tak si na to vzpomenu, jako by to bylo včera :-)

• Citovat
  • Upravit
1053
14.11.14 17:13
@marfra píše:
@Suzuveverka @klenice holky ja mam stejny nazor, maly ma 22 mesicu a ja nemam ani pomysleni na druhe dite. :( Naopak kdyz vidim miminko, tak se mi vse hned vybavi a mam husi kuzi…

Kdyby takova byla prvorozena, tak do druhe taky nejdu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky