Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, chodím na cvičení, kde věšíme mimča hlavou dolů, zvedáme je za ručičky do sedu, masírujeme a tak. Vede to ale nějaká sestra od gynekologa a já si vůbec nejsem jista, jestli správně. Já zase četla, že zvedat za ruce dosedu se nesmí apod. Existuje nějaký web, kde je popsáno, jak miminka správně držet, nosit, co se smí a co naopak ne? Malému jsou 3 měsíce. Nosím ho nejčastěji na tygříka, nebo opřeného zády o sebe, nebo normálně na ruce břichem ke mě. Díky klidně i za odkazy na užitečné weby ![]()
Díky
Ty koksu veset tříměsíční hlavou dolu??? To by me nikdo nedonutil… A to použiji jen svůj rozum…
@Macice13 píše:
Maminky, chodím na cvičení, kde věšíme mimča hlavou dolů, zvedáme je za ručičky do sedu, masírujeme a tak. Vede to ale nějaká sestra od gynekologa a já si vůbec nejsem jista, jestli správně. Já zase četla, že zvedat za ruce dosedu se nesmí apod. Existuje nějaký web, kde je popsáno, jak miminka správně držet, nosit, co se smí a co naopak ne? Malému jsou 3 měsíce. Nosím ho nejčastěji na tygříka, nebo opřeného zády o sebe, nebo normálně na ruce břichem ke mě. Díky klidně i za odkazy na užitečné weby
Díky
No potěš koště. Jestli chceš chodit na cvičení miminek, tak pod vedením rehabilitační/fyzioterapeutky-
Jinak kniha Něžná náruč rodičů, dá se stáhnout na webu i v pdf.
Kup si něžnou náruč rodičů (kniha) nebo zajdi do kennyho klubu na kurs. Autorka knihy to dost žere, ale myslím, že lepší než to, co ty popisuješ!!!
Ani dospělí by neměli mít při cvičení hlavu níž než srdce - u 3 měsíčních miminek mi to přijde příšerné!
Máš pravdu, děti se nemají posazovat, učit přitahovat, nic takového. Zakládají si tím na problémy se zádama.
@lllucie píše:
Ty koksu veset tříměsíční hlavou dolu??? To by me nikdo nedonutil… A to použiji jen svůj rozum…
Mazec…
@Macice13 píše:
Maminky, chodím na cvičení, kde věšíme mimča hlavou dolů, zvedáme je za ručičky do sedu, masírujeme a tak. Vede to ale nějaká sestra od gynekologa a já si vůbec nejsem jista, jestli správně. Já zase četla, že zvedat za ruce dosedu se nesmí apod. Existuje nějaký web, kde je popsáno, jak miminka správně držet, nosit, co se smí a co naopak ne? Malému jsou 3 měsíce. Nosím ho nejčastěji na tygříka, nebo opřeného zády o sebe, nebo normálně na ruce břichem ke mě. Díky klidně i za odkazy na užitečné weby
Díky
Doufam, ze to neni zas nejaky letani miminek ![]()
Holky, párkrát se to na cvíču nedělalo, jen když to teď naposled po nás chtěli, tak sem tam byla naposledy. Taky se mi to nezdálo, proto se ptám. Díky za potvrzení, že nejsem paranoidní a fakt to není v pořádku.
Taková video jsem viděla u rusáků jak házej s miminama
divné cviky zkoušela doktorka, když jsme šli na Vojtovku. Ale to dělala, aby věděla jak je na tom pohybově
a dělat to běžně není asi zrovna ok
![]()
To snad ne, hlavou dolů? Mám 3měsíční holčičku a tohle bych jí teda neudělala.
@merde píše:
Doufam, ze to neni zas nejaky letani miminek
taky mě něco takového napadlo…asi nikdo by mě nedonutil zvedat dítko za nohy hlavou dolů a podobné šílenosti…
@Macice13 píše:
Díky
twl.. mám jen o chlup mladší, ale takový brutus bych s nim neprováděla.. nám i dr říkala, že za ruce do sedu může zkoušet jen ona (zkouší svaly a cosi), ale ať nás ani nenapadne to dělat.. a věšet hlavou dolu? Bych si poklepala na čelo a už by mi neviděli ![]()