Jídelníček - 6měsíční mimi

17.11.14 18:00

Jídelníček - 6. měsíční mimi

Ahoj maminky, chci se, vás zeptat, jakej mají vaše půl roční miminko jídelniček, už můžou papat defakto všechno možný, tak mě zajím co snídají, co jim vaříte k obědu, kolikrát pijou mlíčko a tak prostě… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.11.14 18:01

Omlouvam se za chyby, píšu z mobilu a narychlo.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.14 18:11
@Ya-ya píše:
muzou skoro vsechno? :think: k snidani slaninu s vejcem, obed knedlo zelo vepřo, k svace par brumiku s kofolou a k veceri co zbylo od obeda.
dnes mi snedla asi dve lzicky mrkve, jinak kojim
:D to mě děsně, ale děsně baví, jak se vždycky v každej diskuzi najde nějakej rejpal, co se všeho chytá jako ho… košile :-D defakto všechno znamená, že už nepapají jen mrkvičku, ale že už můžou různý masozeleninový jídla, že už můžou i ovoce, který do toho půl roka nenohli ( teda někdo dává, ale já si s ovocem radši počkala ) atd…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
17.11.14 18:12

Ráno mléko, dopo ke sváče ovoce/mléko, oběd masozelenina/jednou týdně žloutek, další sváča mléko/ovoce ( podle toho co měl dopolede ), k véče kaše nebo mlíko, někdy dokoce obojí, během dne sem tam křupku. V noci nebaští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
17.11.14 18:13

Jo a má 7m 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
17.11.14 18:24

Malá 6m. Preferuje kojení, uzná mi ve 12h 125g skleničku míchané zeleniny s masem, respektive maso má 3× týdně, jinak jen zeleninu s přílohou. Potom se snažím dávat ovoce, ale dopoledne ani náhodou nechce a odpoledne v 16h sní tak 50g mrkve s jablkem nebo banánu s jablkem, ostatní plive. V 18:30 zkoušíme kaši… 4 lžičky a plive. Vždy po marných pokusech dokojím.
Takže cca - 7h kojení
10h kojení
12h zelenina + příloha, maso
14h kojení
16h pokus o ovoce a kojení
18:30 pokus o kaši a kojení
20, 23, 2, 4, kojení

Dopolko chci přidat bílý jogurt, v průběhu dne si dá pár křupek a 2 piškoty 6+.
Pije více méně jen mm, zkouším čaj, vodu a šťávy, ale plive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1597
17.11.14 18:36

@a.n.o.n.y.m.n.í 2 ja zacala prikrmovat uz ve 4. mesici, takze ted uz ji vazne skoro vsechno:-) uplne ti rozumim, jaks to myslela! K snidani mu davam bilou hollandii, bud samotnou nebo s bananem. K obedu bud varim nebo sklenicka - zelenina, hovezi, kureci, kruti, kralik, vejce a lzicka mouky. Ke svacine odpo ovocna presnidavka a k veceri kasi. V noci, kdyz se vzbudi, tak nakojim. Pres den uz vubec mliko nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
17.11.14 19:14

Dcera 7m.
6-7 mléko
10 ovoce
12-13 masozelenina( jí všechno, 1 krát týdně zelenina se žloutkem)
16 mléko
19 kaše
Přes den jí krupky, suchary, rohlík, chleba, kus bio banánu, pije čaj nebo šťávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.14 19:20
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 píše:
Ahoj maminky, chci se, vás zeptat, jakej mají vaše půl roční miminko jídelniček, už můžou papat defakto všechno možný, tak mě zajím co snídají, co jim vaříte k obědu, kolikrát pijou mlíčko a tak prostě… :)

Všechno možný teda podle mě rozhodně vhodný není (ne že to případně nezblajznou). Můj v té době měl akorát jednou denně jednodruhový zeleninový příkrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.14 19:35
@Svistice píše:
Všechno možný teda podle mě rozhodně vhodný není (ne že to případně nezblajznou). Můj v té době měl akorát jednou denně jednodruhový zeleninový příkrm. [/citace
Další taková… ach jo… to se toho musíte takle chytat???:) myslela sem samozřejmě jen věci co můžou ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.14 19:49

@a.n.o.n.y.m.n.í 2 Hele, vzhledem k tomu, že jsou tu borkyně, která dají půlročnímu bez mrknutí oka guláš s knedlíkem, co je pro zbytek rodiny, tak není od věci alespoň lehce na začátku naťuknout, na jaké straně barikády stojíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.14 20:03

Tak samozřejmě patřim k těm, co mají rozum :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
17.11.14 20:25

Snídaně - mlíko
svačina - vzhledem k tomu, že mi vstává v devět, tak mezi snídaní a oběděm svačinu nestíháme
oběd - zeleninový příkrm, ob den s masem
svačina - ovoce, jogurt nebo ovoce s jogurtem
večeře - mlíko a kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play