Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chci se, vás zeptat, jakej mají vaše půl roční miminko jídelniček, už můžou papat defakto všechno možný, tak mě zajím co snídají, co jim vaříte k obědu, kolikrát pijou mlíčko a tak prostě… ![]()
@Ya-ya píše:
muzou skoro vsechno?k snidani slaninu s vejcem, obed knedlo zelo vepřo, k svace par brumiku s kofolou a k veceri co zbylo od obeda.
dnes mi snedla asi dve lzicky mrkve, jinak kojim
Ráno mléko, dopo ke sváče ovoce/mléko, oběd masozelenina/jednou týdně žloutek, další sváča mléko/ovoce ( podle toho co měl dopolede ), k véče kaše nebo mlíko, někdy dokoce obojí, během dne sem tam křupku. V noci nebaští.
Malá 6m. Preferuje kojení, uzná mi ve 12h 125g skleničku míchané zeleniny s masem, respektive maso má 3× týdně, jinak jen zeleninu s přílohou. Potom se snažím dávat ovoce, ale dopoledne ani náhodou nechce a odpoledne v 16h sní tak 50g mrkve s jablkem nebo banánu s jablkem, ostatní plive. V 18:30 zkoušíme kaši… 4 lžičky a plive. Vždy po marných pokusech dokojím.
Takže cca - 7h kojení
10h kojení
12h zelenina + příloha, maso
14h kojení
16h pokus o ovoce a kojení
18:30 pokus o kaši a kojení
20, 23, 2, 4, kojení
Dopolko chci přidat bílý jogurt, v průběhu dne si dá pár křupek a 2 piškoty 6+.
Pije více méně jen mm, zkouším čaj, vodu a šťávy, ale plive.
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 ja zacala prikrmovat uz ve 4. mesici, takze ted uz ji vazne skoro vsechno:-) uplne ti rozumim, jaks to myslela! K snidani mu davam bilou hollandii, bud samotnou nebo s bananem. K obedu bud varim nebo sklenicka - zelenina, hovezi, kureci, kruti, kralik, vejce a lzicka mouky. Ke svacine odpo ovocna presnidavka a k veceri kasi. V noci, kdyz se vzbudi, tak nakojim. Pres den uz vubec mliko nechce..
Dcera 7m.
6-7 mléko
10 ovoce
12-13 masozelenina( jí všechno, 1 krát týdně zelenina se žloutkem)
16 mléko
19 kaše
Přes den jí krupky, suchary, rohlík, chleba, kus bio banánu, pije čaj nebo šťávu.
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 píše:
Ahoj maminky, chci se, vás zeptat, jakej mají vaše půl roční miminko jídelniček, už můžou papat defakto všechno možný, tak mě zajím co snídají, co jim vaříte k obědu, kolikrát pijou mlíčko a tak prostě…
Všechno možný teda podle mě rozhodně vhodný není (ne že to případně nezblajznou). Můj v té době měl akorát jednou denně jednodruhový zeleninový příkrm.
@Svistice píše:
Všechno možný teda podle mě rozhodně vhodný není (ne že to případně nezblajznou). Můj v té době měl akorát jednou denně jednodruhový zeleninový příkrm. [/citace
Další taková… ach jo… to se toho musíte takle chytat???:) myslela sem samozřejmě jen věci co můžou
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 Hele, vzhledem k tomu, že jsou tu borkyně, která dají půlročnímu bez mrknutí oka guláš s knedlíkem, co je pro zbytek rodiny, tak není od věci alespoň lehce na začátku naťuknout, na jaké straně barikády stojíš. ![]()
Snídaně - mlíko
svačina - vzhledem k tomu, že mi vstává v devět, tak mezi snídaní a oběděm svačinu nestíháme
oběd - zeleninový příkrm, ob den s masem
svačina - ovoce, jogurt nebo ovoce s jogurtem
večeře - mlíko a kaše