Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja mam 162cm a 54kg a partner ma 172cm a 70kg. My sme takovy drobny ![]()
Manžel 185 a váha okolo 100. vždy když mu to jde přes 100 tak se kousne a shodí to
a sebe radši nezmiňuju.
@Anonymní píše: Více
Já právě taky ne, jinak bych doma neměla 122kg čisté váhy…, jen z toho zdravotního hlediska… Krevní tlak, klouby, možné otíkání končetin a co já vím co všechno může ještě vyvolat nadváha…
Proto mu teď po svátcích budu muset nastavit dietnější stravu a stáhnout to na těch 100kg při té výšce 182cm.
Já jsem měla vždy 50 - 60 kg a nejvíc 62 kg před dvaceti lety těsně před porodem. Takže jsem nikdy žádné diety držet nemusela. Budu muset tedy nastudovat… Nemáte nějaké tipy, čemu se nejvíce ve stravě vyvarovat a co spíše jíst.
Vím jen ty základy jako sladkosti, uzeniny, bílé pečivo atd ne a že zeleninu, maso kuřecí, rybí a dostatek bylinných nalezených čajů atd
Mám e něco z vlastní zkušenosti, co vám zabralo? A kolik nejlépe kg u takového chlapa by měl být úbytek kg/měsíc
Ještě jednou 122kg 82 cm 52 let
Noo tak manžel kolem 180 cm a váha 120 možná víc. Já 165 a váha 75, takže brečím:-(
@Mmmrkvička píše: Více
Vynechat pivo a veškeré sladké nápoje. Existujou i ochucené limonády bez kalorií, např. hanácká kyselka. Každý to má jinak. Mně osobně vyhovuje jíst méně porcí za den, ale aspoň jednou za den pořádně se najíst. A nejíst, když nemám hlad.
Když jsme se kolem 30 poznali, já 55 kg(169), on 70 kg (183 cm). Teď po 18 letech já 63 kg, on 82.
@Mmmrkvička píše: Více
U chlapů často stačí vysadit pivo a sladké limonády a kila letí dolů
Jinak záleží, co je jeho neřest, jestli se přejídá na množství, má rád českou kuchyni, večer futruje klobásy s chlebem, má rád sladké atd. Pokud mu vaříš, tak skoro vše se dá nahradit zdravější variantou (méně tučný druh masa, smažené pečeným, nezahustit moukou, ale zeleninou) a pokud se přejídá na množství, tak část příloh nahradit zeleninou, ta nasytí. Rozhodně bych mu najednou nedělala ryby, saláty a bylinné čaje, to ho otráví a bude mít jojo efekt. Spíš to chce najet na udržitelný stravovací plán. Držím palce, je pěkné, že nezmiňuješ vzhled, ale v první řadě zdraví partnera ![]()
Já 183 a 78kg, ale mám větší podíl svalové hmoty. Muž 189 a teď má asi 100kg, v minulém Rice shodil 30kg (Ozempic z indikace diabetologa)
Ja cca 160 (50kg), manžel cca 175 cm (78kg)..
Když jsem byla mladá a měla možnost pohybu, tak 45kg a udržet váhu co mam je problém.
Manžel míval 70kg a ma sportovní postavu, ale věkem je to horší, sportovní postavu má pořád, ale nabírá.
Má 176 cm. Váhu si drží na 89-90 kilo. Cvičí. Vždycky byl osvalený. Mnoho let chodil do posilovny. Cvičí stále. Nemám ráda, když chlapům chrastí kostí. Bych si ho ani nevšimla.
@wildpoppy píše: Více
To máš peknou podvyzivu. Ja mam 174 cm a kdyz jsem mela 54 kg, tak jsem byla hubena jako modelky, které jsou podvyzivene vetsinou a lezou jim panevni kosti. Ja jsem postavy drobne, nemsm silne kosti, nohy a ruky utle i ramena.
Ve 20 byls ma udealni vaha 58kg.
Ve 35 jsem byla pri 62 hodne stihla a
Ted mam 51let o 1cm min a o par kilo vice😃 68 kg a chci dat 2-3 kila tuku dolu a nisto toho nabouchat svaly, coz bylo v lete ale diky nenocem jsem z toho vypadla a pribrala.
Manzel vazi 84 kg, je akorat
@asddsa píše: Více
Ono fakt dnes jeste nekdo do sebe lije sladke napoje, uzeniny a dalsi sajraty?
Ok sunka je taky uzenina, ale kdyz je kvalitní tak je v pohode. Jednou tydne ji kupujeme taky, ja ji jim minimalne.