Návrat přitažlivosti ve vztahu po krizi

Anonymní
12.1.26 12:40

Navraceni pritazlivosti

Ahoj. Rada bych se zeptala, zda se nekomu podarilo navratit do vztahu pritazlivost, pokud uz doslo k tomu, ze se vam partner/manzel v tomto smeru zprotivil? Potykame se s dlouhodobou krizi, nicmene manzel je dobry clovek, ale bohuzel se „probral“ az kdyz uz jsem opravdu chtela, abychom sli od sebe. Intimita umrela uz nekolik mesicu pred rozchodem a ja mam sex velmi rada, takze kdyz jsem se furt nechala odmitat, proste se mi zprotivil. Aktualne spolu tedy nezijeme, mame ale skolkove dite a jako cloveka mam manzela rada a vychazime spolu dobre. Vlastne bychom o navrat nejak oba stali, zda se i, ze manzel si spoustu veci uvedomil, do poradny by sel, coz predtim odmital.. Ale ja si dokazu predstavit, ze napravit se da asi leccos, ale nedokazu si predstavit, jak se mam prinutit, aby me zase v tomto smeru pritahoval? A na manzelstvi bez sexu si prijdu po tricitce taky jeste celkem mlada… Pokud jste toto nekdo zazil, dokazali jste to nejak napravit? Prosim anonymne, prijde mi to citlive.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11134
12.1.26 13:25

Nemá smysl to látat s někým, kdo tě nepřitahuje a nejste spolu 8). Neztrácej čas a užívej si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3331
12.1.26 13:42

Ahoj, nastartovat znovu přitažlivost je dost o chování jeden k druhému a schopnosti zpracovat, odpustit zranění, které ve vztahu proběhly.

Doporučuji videa od Denisy Palečkové na YouTube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.1.26 13:50
@LukeR1 píše: Více

A stoji to zato? Kolik lidem to vyjde, daji do toho dalsi roky „driny“,a nic z toho.

• Citovat
  • Upravit
3331
12.1.26 13:58
@Cizinka 999 píše: Více

To není na nás. Chce to ještě zkusit, tak ať to zkusí. Jestli to bude ztracený čas nikdo neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 14:04

No ja jsem se to pokousela drzet vic nez rok a pul, co ta krize trvala. Bohuzel manzel me namitky nereflektoval, na terapie jsem take chodila sama a proste to nejak „umrelo“. Samozrejme, jak to tak byva, po rozchodu se manzel dost probral a ja jsem na vazkach ze. Hlavne i kvuli diteti, kteremu strasne moc nechci sebrat rodinu. Manzel je vyborny otec, o to vic je mi to lito.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
12.1.26 14:10
@Anonymní píše: Více

No to je typicke ze se chlapy proberou kdyz zena uz nemuze. Bude to tezke, to zklamani z neho a ta bolest z toho co jsi si prozila zabila tu přitažlivost a lasku. Nekomu to muze naskocit, ale verim, ze je to mensina

• Citovat
  • Upravit
6605
12.1.26 14:16

Je potreba si asi definovat CO te na manzelovi nepritahuje, co by mel zmenit…chlapi se po diteti fyzicky meni min nez zeny, pokud neprestavaji sportovat a min chodit do hospody, ci se prezirat…
Dokazes jasne 4ict, co te na nem uz nepritahuje a pritahovalo pred tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 14:50

Nam se to povedlo. Byl to podobny priklad. Zili jsme oddelene, uz asi pul roku. Ja jsem ae mu predtim zprotivila tak, ze to bylo manzelstvi bez sexu. A celkove to bylo uz moc toxicky. Zacalo jsme se nesnaset. Kazdopadne, jestli si plno veci uvedomil, mate dite a mas ho jeste rada, tak zacni pomalu. Proste spolecne vylety a pak.. to uvidis, jestli tam jeste neco je, a to jak z tve strany tak z jeho.. pak bych zkusila uprimny rozhovor a musite chtit byt spolu z citu a ne jen kvuli diteti. A ten intimni zivot se pak nakopne, uvidis. Ale nenut se do toho. My to zkusili znovu a obnovilo se to po 3 mesicich asi co jsme to zkusili ta intimnost.

• Citovat
  • Upravit
1874
12.1.26 14:54

Myslím si, že pokud si ho vážíš jako otce a jako člověka, je tam šance velká. Ale proč se ti intimnosti zprotivily víš jen ty, takže tam asi je třeba začít a určitě jasně dát manželovi najevo, že tlačit vše jen zhorší. Měl by ti on dát dost čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 15:04

Duvody zprotiveni nejsou vubec fyzickeho razu, tam slo vylozene o to, ze jsem se v nasem vztahu stala nejak ja tim chlapem a vzeslo to z te psychicke stranky. Na muze praskly dluhy, ktere jsem vyresila ja a od te doby se to jen tahlo. Navic pak do toho casto nechtel, me nebavilo se o intimnosti doprosovat a kdyz pak chtit zacal, mne uz to bylo vylozene protivne. Nabalilo se to jak snehova koule. Nakonec jsem rekla, ze uz proste nemuzu. Ale jak rikam, je to dobry clovek a dobry tata. Ted vsechno to, co jsem driv chtela najednou dela. Ale tahle cast je pro me nepredstavitelna

• Citovat
  • Upravit
14275
12.1.26 17:10

Spíš mě napadá, že jsi velkou část toho příběhu vynechala.

Pokud chceš jen „formální“ vztah s mužem, který tě nepřitahuje, bylo by fér mu to říct. Přejít na nějakou formu otevřeného vztahu.
Ano dopadne to tak, že se vaše cesty nakonec rozejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14275
12.1.26 17:20
@LukeR1 píše: Více

Luku :cert: :cert: :cert:

D. P. je v první řadě tou, kdo zprofanoval pojem tantra. Organizovala prapodivné kurzy, organizovala erotické masážní salony což je na hraně kuplířství. A o tom, že nevěděla o sexuálním zneužívání klientech svým obchodním partnerem na svých kurzech, může vyprávět králíkům

paní Palečková tedy může dát dobrou radu jako udělat muži či ženě „dobře“ a tím to asi končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 17:24
@Josef_t píše: Více
Vynechala jsem duvody krize, ackoli pak jsem o nich vyse neco napsala. A o formalni vztah ani jeho otevrenou formu nestojim, to je lepsi zustat od sebe. Kdybych stala o formalni vztah, tak se neptam, zda se nekomu podarilo tu pritazlivost navratit a pripadne jak. Pokud bych to mela znovu zkusit, chci to tak, jak to byt „ma“ a ne nas vsechny trapit v necem polovicatem..
  • Citovat
  • Upravit
em488
12.1.26 17:26
@Cizinka 999 píše: Více

Nepovedal by som, ze je to len o chlapoch. Myslim, ze to plati aj o zenach, ze im docvakne az vtedy, ked uz chlap mysli na odchod…

P. S.
K teme odmietanie intimity, sexu, len tolko, ak je to dlhodobe, vedie to ku frustracii az ku „odmilovaniu sa“ a rozpadu vztahu a to, co k tomu odmietaniu viedlo, je v takej faze irelevantne. Nech je pricina akakolvek, odmietanie intimity je signal, ze je nieco zle. Ale aj odmietajuca strana musi byt uzrozumena s tym, ze moze prist a (velmi lahko pride) o partnera. U zakladatelky to odmietanie nastalo tak nejak vzajomne. Najprv jeden, potom druhy, na chybe su obaja.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky