Rozchod a léky na uklidnění

Anonymní
11.1.26 18:58

Rozchod a léky na uklidnění

Ahoj chci se zeptat jestli jste někdo brali lexaurin nebo neurol po rozchodu a jestli vám to pomohlo? Nepište mi prosím že to je návykové nebo že je lepší brát antidepresiva. Mám velké návaly špatných stavu a potřebuju je nějak zvládnout než se mi udělá trochu lépe. Nikdy jsem žádné léky moc nebrala, ale teď už jsem na spaní 2 prášky měla, jinak bych nespala celé noci skoro vůbec. Tak bych ocenila když byste mi někdo napsal jestli vám to pomohlo? Jinak samozřejmě chodím ven, sportuju i se snažím cvičit a být v kontaktu s přáteli. Rodina moc nefunguje, ta je spíš přítěž.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
371
11.1.26 19:02

Neblázni!!! Prášky jsou dost návykové a i na spaní…zvol přírodní antidepresiva pokud nejsi dost silná osobnost a nezvládneš to sama! Nikdo nestojí za to, aby jsi byla tak v háji, máš nějakou hrdost! A skončila na práškách a to nemluvím o tom, že je to začarovanej kruh a zničí Ti to zdraví :roll: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
11.1.26 19:08

V klidu. Po rozchodu teda nejsem, ale během krize doma jsem si občas lexaurin dala. Některý chvíle mi to pomohlo přežít. Takže pokud to nebudeš zobat jako lentilky, ale vezmeš si to občas, když bude nejhůř, tak úplně v pohodě. Zas tak návykový to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
11.1.26 19:10

Klidně si neurol vem, svět se nezboří.

• Citovat
  • Upravit
257
11.1.26 19:27

No, než brát léky, je potřeba řešit problém, co ti tyhle stavy způsobuje. Kdyz to vezmu prakticky, vyrovnat se s rozchodem může trvat měsíce, to budeš ty léky po celou dobu brát?
Ptáš se, jestli ti neurol pomůže kvůli rozchodu, nepomůže. Účinek těchto léků trvá pár hodin, potom se úzkosti a nepříjemné stavy vrací. Neléčí to problém, jen ti pomůže překonat krizi. Píšeš, že nechceš slyšet o návykovosti ale to tak prostě je, sama jsem to zažila a bylo to dost hnusný.. takže pokud máš silnou vůli, při nějakém nejhorším stavu si ho vezmi, ale pravidelně určitě ne.
To bych volila jen v případě, že se nasadí AD, ty nez zaberou, tak to trvá a kolikrát se člověk cítí ještě hůř, potom jsou tyhle léky opravdu pomocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.1.26 19:29
@Janli píše: Více

No, návykový to je, a hodně. Benzodiazepaminy se řadí mezi jedny z nejvíc návykových látek, s dost ošklivými absťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36265
11.1.26 19:41

Jo, ex mě nechal pár týdnů před svatbou a obvodacka mi něco napsala, už nevím co to bylo. Pomohlo mi to prekonat to nejhorší a aspoň nějak fungovat. Pak sem je vysadila, žádný návyk se nekonal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 20:02

@Janli @Mango_Lassi A pomohlo vám to přestát ty nejhorší chvíle a pak postupně to bylo lepší? Ja si vzala 2 dny po sobě 1 tabletu minuly týden. Pak týden nic a teď zase 2 dny za sebou půlku tablety… Myslím na něj od rána do večera pořád a strašně mne to vyčerpává, v noci z toho nespím. Potřebuju fungovat.

• Citovat
  • Upravit
18154
11.1.26 20:06

A proč nechce antidepresiva? Máme neurologa v rodině a ten teda od těchto návykových (neurolog, lexaurin) odrazuje. Vždycky mi říká, že kdybych na tom byla fakt blbě, tak radši antidepresiva, než toto.
Antidepresiv se bojíš a tohoto ne?

Příspěvek upraven 11.01.26 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 20:06

Fuj, to musel být hnus. Ja jsem vztahový člověk, takže rozchody špatně snáším a teď mi je občas fakt hodně zle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.26 20:10
@bigl píše: Více
Úplně jednoduše, protože potřebuju ustát tu situaci teď hned kdy je mi hrozně a ne až za 2 měsíce, kdy by teprve antidepresiva zabrala. To už snad budu fungovat a spát normálně.

Příspěvek upraven 11.01.26 v 20:12

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.26 20:10

Ahoj, Lexaurin jsem chtěla po rozchodu nebyl mi dát 🙈
Každopádně měla jsem kombinaci Lexaurin a assentru po potratem, rozjeli se mi panické ataky a teď fuj br… Díky těm lékům jsem někam došla… Nebo něco udělala. Vysazení nebyl problém jen byl vetsi strach zda to zvládnu. ♥️ Každopádně mě to moc pomohlo..m trvalo to asi dva roky pak byla u mě motivace, že jsem moc chtěla dítě tak jsem to přestala brát. Držím palečky.

• Citovat
  • Upravit
18154
11.1.26 20:12
@Anonymní píše: Více

Chápu, ale je možné, že ty stavy budou trvat i pár měsíců nebo měsíců a za tu dobu si ten návyk vytvoříš. Antidepresiva podle mě zaberou do 2 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
11.1.26 20:13
@Pet26 píše: Více

to, že má někdo depresi, je smutný z rozchodu a dospěje k medikaci, rozhodně neznamená, že je slabá osobnost, tohle je démonizace a hovězí myšlení toho, kdo něco takového vypustí z pusy a klávesnice
Krátkodobé užívání piod dohledem lékaře není nic špatného.

jednou za týden půl tablety neohrožuje vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 20:16
@Anonymní píše: Více

To je super, žes to zvládla. Ja dojdu do práce a všude v pohodě… ale nespím některé dny a to pak ten prášek potřebuju. A stejně tak mne to někdy přepadne přes den, touha mu zavolat a stres a tak. Je mi pak z toho hrozně zle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky