Rozchod a léky na uklidnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
257
11.1.26 20:18
@Anonymní píše: Více

Dobre, tak predpokladam ze ti ten lexaurin napsal lekar, nejspis by si mela toto probrat s ním. Lékař určuje dávkování a posuzuje důvody, proč by si ho měla brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 20:45
@annlady píše: Více

Pomohlo ti to zvládat rozchod líp?

• Citovat
  • Upravit
3218
11.1.26 20:50

Není to ideální řešení, ale je to pragmatické a rychlé, instantní řešení. Někdo je silný, odolný a těžké věci v životě zvládne bez chemické berličky. Jestli je tvůj stav podmíněný rozchodem a deprese je reakce na stres, myslím, že možná není nutné dlouhodobě měnit hladiny neurotransmiterů v mozku antidepresivy. Nejsem lékař! Tyhle léky jsou podle mě přesně na to, s vědomím, že musím přísně hlídat dávkování a délku užívání. Resp. tvůj lékař též. Až pomine největší stres, pak zvážit, jestli se cítíš pořád na prd a lehká AD nasadit. Několikrát v řádu týdnů bych se benzodiazepinů neobávala, dennodenní užívání už zavání průšvihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
11.1.26 21:13

Jo, pomohlo mi to. Vzala jsem si to třeba jednou týdně, spíš jednou měsíčně, když bylo nejhůř a já jsem potřebovala fungovat. Brát kvůli tomu antidepresiva je blbost. Proč do sebe cpát tolik chemie.? Zbytečný a nesmyslný. Navíc si ten rozchod potřebuješ odžít, to ti antidepresiva nedovolí. Když to nebudeš brát denně, ale jen v krizi, tak ti žádná závislost nehrozí. Démonizace je naprosto zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 21:33

lexaurin jsem nikdy neměla, ale když mi před vánocema bylo fakt příšerně (protože se mi rozpadá rodina a nemůžu s tím vůbec nic udělat) tak mi manžel dal neurol, vzala jsem si půlku a dva dni jsem se nevešla do futer, jak se mi motala hlava. nepomohlo to vůbec. vzala jsem si to jen proto, že mě od nervů bolelo břicho a měla jsem pocit, že mě to uvnitř trhá na kusy, vyloženě fyzická bolest - a tohle všechno zůstalo. takže to asi působí na každého jinak, manželovi to na úzkostné stavy z přepracování zabralo a žádné vedlejší účinky neměl.

• Citovat
  • Upravit
148
11.1.26 23:12

No hele. Dvě noci nespíš, ale třetí noc už zabereš. Antidepresiva jsou k ničemu. Potřebuješ odstranit tu hlavní příčinu. Urči si den v týdnu, kdy si vezmeš Lexaurin. U mě to byl pátek. Nepomohlo mně to, ale byl jsem takový… utlumený. Časem se ty vlny sníží. Přichází to ve vlnách a ty časem… velmi pomalu… jsou menší a nižší. Ale je to fuška. Po třech letech jsem z toho byl venku. Po devíti letech z toho mám srandu. Bude líp. Vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3858
11.1.26 23:15
@Anora píše: Více

Absťáky z benza jsou dle lékařů horší než odvykačka z heroinu. Opatrně s nima!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.1.26 23:27
@Veselej kluk píše: Více

Presne.. blby je, ze kdejaký praktik tyhle léky ordinuje jak na běžícím páse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3858
11.1.26 23:27
@Anora píše: Více

Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 02:08
@Livius Titus píše: Více

No jasně, ty vlny jsou o ničem. Ja to nemam na den v týdnu, ale jen na potlačení určitého stavu. Kamarádky mama to brala prvni 3 mesice jako vdova denne, ale tam to byli fakt stavy kdy hrozilo ze to nedá vůbec po 45 letech manželstvi. Já mam tady 3 krabičky co mi napsala doktorka par let zpátky a nikdy jsem to ale nebrala. Ted vim, ze to potrebuju na překlenuti kdyz bude nejak den fakt blbě,

• Citovat
  • Upravit
1998
12.1.26 09:14

Nebyla by lepším řešením rozchodu spíš terapie? Pak možná slabá AD než návyková anxyolitika?
Neurolu jsem měla za posledních patnáct let do deseti tablet celkem. Jsem v dlouhodobé terapii a dlouhodobě beru AD.
Neurol mi byl teď nedávno vyměněn za jiný lék, ale u mě se řešily primárně noční můry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.26 09:29

Proč jí všichni cpete antidepresiva, když 99% času zvládá fungovat normálně?
V jednu dobu jsem antidepresiva brala, právě proto, abych zvládla obtížnou situaci a víckrát teda ne. Na zakladatelky situaci je lexaurin mnohem vhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
12.1.26 11:33

Já si myslím, že AD nejsou potřeba. Přes den funguješ. To je důležité. Ale aby ses z těchto stavů co nejlépe dostala, potřebuješ také spánek. Bez spánku budeš ještě víc psychicky oslabena. Takže bych být tebou zasla klidně za obvodnim lékařem a požádala bych na krizové situace na noc hypnotika nebo skutečně nějaké utlumujici benzodiazepiny. Ale neber je denně a jakmile se ti stav zlepší a budeš lépe spát, pomalu je vysad. Protože jestli spadneš do závislosti, budeš mít na krku další problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
12.1.26 12:11
@Janli píše: Více

Spousta slabších AD se v nižších dávkách používá k úpravě spánku. Jsou určitě šetrnější, nenávyková, řešila bych to spíš s psychiatrem než s praktikem. Kdyby je brala často a krizový stav by trval delší dobu, bylo by to spíš k jejímu dobru i z důvodu bezpečnosti.
Asi záleží na osobní zkušenosti. Já mám s AD zkušenosti spíš kladné i co se týče nežádoucích účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6371
12.1.26 12:18
@Janli píše: Více

Demonizacia ad je zbytocna. Absolutne nerozumies ich ucinkom.
Zato budes propagovat benzak, ktory patri iba do ruk lekara. A je vysoko navykovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí