Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Dobre, tak predpokladam ze ti ten lexaurin napsal lekar, nejspis by si mela toto probrat s ním. Lékař určuje dávkování a posuzuje důvody, proč by si ho měla brát.
Není to ideální řešení, ale je to pragmatické a rychlé, instantní řešení. Někdo je silný, odolný a těžké věci v životě zvládne bez chemické berličky. Jestli je tvůj stav podmíněný rozchodem a deprese je reakce na stres, myslím, že možná není nutné dlouhodobě měnit hladiny neurotransmiterů v mozku antidepresivy. Nejsem lékař! Tyhle léky jsou podle mě přesně na to, s vědomím, že musím přísně hlídat dávkování a délku užívání. Resp. tvůj lékař též. Až pomine největší stres, pak zvážit, jestli se cítíš pořád na prd a lehká AD nasadit. Několikrát v řádu týdnů bych se benzodiazepinů neobávala, dennodenní užívání už zavání průšvihem.
Jo, pomohlo mi to. Vzala jsem si to třeba jednou týdně, spíš jednou měsíčně, když bylo nejhůř a já jsem potřebovala fungovat. Brát kvůli tomu antidepresiva je blbost. Proč do sebe cpát tolik chemie.? Zbytečný a nesmyslný. Navíc si ten rozchod potřebuješ odžít, to ti antidepresiva nedovolí. Když to nebudeš brát denně, ale jen v krizi, tak ti žádná závislost nehrozí. Démonizace je naprosto zbytečná.
lexaurin jsem nikdy neměla, ale když mi před vánocema bylo fakt příšerně (protože se mi rozpadá rodina a nemůžu s tím vůbec nic udělat) tak mi manžel dal neurol, vzala jsem si půlku a dva dni jsem se nevešla do futer, jak se mi motala hlava. nepomohlo to vůbec. vzala jsem si to jen proto, že mě od nervů bolelo břicho a měla jsem pocit, že mě to uvnitř trhá na kusy, vyloženě fyzická bolest - a tohle všechno zůstalo. takže to asi působí na každého jinak, manželovi to na úzkostné stavy z přepracování zabralo a žádné vedlejší účinky neměl.
No hele. Dvě noci nespíš, ale třetí noc už zabereš. Antidepresiva jsou k ničemu. Potřebuješ odstranit tu hlavní příčinu. Urči si den v týdnu, kdy si vezmeš Lexaurin. U mě to byl pátek. Nepomohlo mně to, ale byl jsem takový… utlumený. Časem se ty vlny sníží. Přichází to ve vlnách a ty časem… velmi pomalu… jsou menší a nižší. Ale je to fuška. Po třech letech jsem z toho byl venku. Po devíti letech z toho mám srandu. Bude líp. Vydrž.
@Anora píše: Více
Absťáky z benza jsou dle lékařů horší než odvykačka z heroinu. Opatrně s nima!
@Veselej kluk píše: Více
Presne.. blby je, ze kdejaký praktik tyhle léky ordinuje jak na běžícím páse
@Livius Titus píše: Více
No jasně, ty vlny jsou o ničem. Ja to nemam na den v týdnu, ale jen na potlačení určitého stavu. Kamarádky mama to brala prvni 3 mesice jako vdova denne, ale tam to byli fakt stavy kdy hrozilo ze to nedá vůbec po 45 letech manželstvi. Já mam tady 3 krabičky co mi napsala doktorka par let zpátky a nikdy jsem to ale nebrala. Ted vim, ze to potrebuju na překlenuti kdyz bude nejak den fakt blbě,
Nebyla by lepším řešením rozchodu spíš terapie? Pak možná slabá AD než návyková anxyolitika?
Neurolu jsem měla za posledních patnáct let do deseti tablet celkem. Jsem v dlouhodobé terapii a dlouhodobě beru AD.
Neurol mi byl teď nedávno vyměněn za jiný lék, ale u mě se řešily primárně noční můry.
Proč jí všichni cpete antidepresiva, když 99% času zvládá fungovat normálně?
V jednu dobu jsem antidepresiva brala, právě proto, abych zvládla obtížnou situaci a víckrát teda ne. Na zakladatelky situaci je lexaurin mnohem vhodnější.
Já si myslím, že AD nejsou potřeba. Přes den funguješ. To je důležité. Ale aby ses z těchto stavů co nejlépe dostala, potřebuješ také spánek. Bez spánku budeš ještě víc psychicky oslabena. Takže bych být tebou zasla klidně za obvodnim lékařem a požádala bych na krizové situace na noc hypnotika nebo skutečně nějaké utlumujici benzodiazepiny. Ale neber je denně a jakmile se ti stav zlepší a budeš lépe spát, pomalu je vysad. Protože jestli spadneš do závislosti, budeš mít na krku další problém.
@Janli píše: Více
Spousta slabších AD se v nižších dávkách používá k úpravě spánku. Jsou určitě šetrnější, nenávyková, řešila bych to spíš s psychiatrem než s praktikem. Kdyby je brala často a krizový stav by trval delší dobu, bylo by to spíš k jejímu dobru i z důvodu bezpečnosti.
Asi záleží na osobní zkušenosti. Já mám s AD zkušenosti spíš kladné i co se týče nežádoucích účinků.
@Janli píše: Více
Demonizacia ad je zbytocna. Absolutne nerozumies ich ucinkom.
Zato budes propagovat benzak, ktory patri iba do ruk lekara. A je vysoko navykovy.