Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak neviděli jste se, ještě ani neví, jestli tě chce.
A zas až tak moc o tebe zatím nestojí.
Taky teď randím po 15ti letech. Ze začátku jsme si nepsali každý den, ale odpovědi přicházely během pár hodin. Čekat několik dní na odpověď, tak to ukončím.
No se zájmem o tebe to nebude tak horké. Což je celkem pochopitelné, když ještě nepřiběhlo žádné setkání. Vsadila bych se, že má rozjetých těch kontaktů více. Což nutně nemusí být hned špatně. Má to tak mnoho lidí co se seznamuje. Prostě ty se sejít teď nemůžeš. Tak si dále píše s těmi co můžou. A prostě randí dokud se s někým kdo bude za to stát neseznámí. Na druhou stranu mě by tedy to, že neni schopen odpovědět ani na zprávu odradilo. To o tom člověku vypovídá už hodně. A i kdyby vám to vyšlo hrozí, že tohle bude jeho běžný styl komunikace.
Stran nervozity neporadím. Ta je za mě normální. A pokud tě úplně neparalyzuje, tak k životu patří. Prostě si zkus opakovat stále, že je to jen kafe. A naproti tobě sedí normální chlap.
Tak to, že ti neodepise, mi přijde fakt neslusny..nevím, jestli by mě lákalo se s takovym divnym chlapem sejít.
Asi si s vámi nemá moc co říct. To se obvykle děje, když všechny konverzace jsou jenom zvořilostní fráze. Ono pak není moc, čeho by se člověk chytil. A upřímně já bych ani nechtěla jít na rande s někým, kdo mi od začátku nemá co říct… I chlap, který na vypisování není a raději se vídá osobně, bude vypisovat, když bude mít o tu ženskou zájem. Když to v tu chvíli je jediná cesta, jak se dostat dál a získat ji, bude to dělat rád. S obligátní frází „když já na to psaní moc nejsem“ obvykle přijde ten týpek, který vás zrovna moc nežere, ale chce si vás nechat v záloze, kdyby se v dohledné době nic lepšího neobjevilo… Odepisuje jednou za několik dní a k pozvání se podle všeho taky nemá. Sama za sebe vůbec nevidím důvod mu ještě psát. Nechala bych to vyšumět. Něco tak studeného a líného bych pro sebe nechtěla…
Tohle je strašně individuální. Když se kontaktují dva úplně cizí lidé, tak každý má tu frekvenci psaní jinde a musí se trochu vzájemně sladit, ideálně co nejdřív, aby ta komunikace začala fungovat přirozeně pro oba. Ale odepisovat za několik dní už mi přijde extrém. Zkus rychle domluvit tu schůzku a uvidíš, co bude následovat po ní. Nebo se ho i zeptej, až ho uvidíš, jak to má s online komunikací.
@Anonymní píše: Více
Tak podle mě, je podstatně velký rozdíl mezi tím, viset zrovna na telefonu nebo se zajímat o to, jak ti je a jak se cítíš…
To všechno beru minimálně jako slušnost a lidskou empatii. Ale záleží samozřejmě jen na tobě… ![]()
@Lidym píše: Více
Však nečeká na odpověď.
on se ptal co dělá o vikendu, ona napsala, že je nemocná. Věc vyřešená. Tipuju že on čeká na to, až bude zdravá a ozve se mu.
Tak asi bych nezačínala tím, že jsem na hromadě. Pokud se tě ptá na to, co děláš příští víkend? asi bych to víc rozvedla.
Nemoc bych nedala jako hlavní zprávu, ale bavila bych se tom, co bychom mohli dělat, a že do té doby se určitě vykurýruju. ![]()
Pokud se ti líbí, klidně bych šla na rande, pokud nemáš horečku 38+ a mega rudej nos třeba. ![]()
@Rosebery píše: Více
Ty brďo, kdyby mi někdo na rande pritahnul nějaký bacil a ještě měl pocit, že je to v pohodě, protože nemá rudej nos, tak bysme se viděli naposledy. Jako kdy, KDY už se lidi naučí chránit zdraví ostatních?
![]()
@Rosebery píše: Více
Fakt bys jako nemocná šla na rande?
A ještě k tomu na první rande? Jako věřím tomu, že on by na takové rande pak ještě dlouho vzpomínal, jak bude ležet v posteli s teplotou ![]()
@Cenarius Já bych o něho očekávala, že napíše, Ok, dej mi vědět, až budeš zdravá a něco podnikneme.
@Anonymní píše: Více
Já nevyžaduju neustálé visení na telefonu a odpovědi do pár minut, ale několik dní je i na mě moc. To na zájem nevypadá a je to i neslušné. A to si nemůžete zavolat místo posílání nicneřešících sms?
Ahoj,
Fakt davno jsem nerandila a asi jsem vyšla ze cviku, ale je normalni kdyz chlap reaguje jednou za x dni? Domlouváme se na schůzce (my se v reálu neviděli) a ted teda psal co dělám o víkendu, ja napsala ze jsem nemocna a co on a bez reakce několik dni.
Je to proto ze dokud se nevidíme nema smysl si vypisovat (s tim se ztotožňuji) anebo je to známka toho ze ho nezajímám anebo ze neni na psaní? Ja taky nemam chuť viset na telefonu a vsefnn si napsat než se vubec sejdeme, ale na druhou stranu bych si občas něco napsala
Diky za vaše zkušenosti. A rovnou můžete poradit i to, jak přežít případný rande, když jsem na rande nebyla 15 let a jsem takovy ten nervózní typ, kdyz se mi druhy libi. A on se mi libi