Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mkmkz píše: Více
Ano ale nemaji se brat jen tak z lehka. Maji casto tezke vedlejsi ucinky, ne u kazdeho ale u dost lidi
@Anonymní píše: Více
doktorka mi napsala Neurol, bohužel mám opakovaně ověřeno, že tento typ benzodiazepanů můžu brát jak lentilky (to jsem teda nezkusila, ale jednou jsem si omylem vzala dva a ani to se mnou neudělalo vůbec nic) a efekt nulový, na spaní mám zolpidem na nouzové situace, kdy už třetí hodinu čumím do stropu a 20 tablet mi vydrží rok a půl
tyhle léky jsou nouzové řešení v krizové situaci, aby člověk mohl nějak fungovat, nejsou určeny k dlouhodobému braní
@teroonka píše: Více
tohle to nenápadné kopání do lidí je super
lidi, co mají psychické problémy nejsou slabí, neodolní a neschopní zvládat život bez chemických berliček
lidem, co mají zlomenou nohu se taky nebudeš pokoutně vysmívat, že se mají vzmužit a fungovat bez berličky
@Livius Titus píše: Více
ne, třetí noc nezabereš, já po obzvláště hnusném rozchodu nespala víc jak 4 hodiny tři čtvrtě roku, měla jsem k tomu ještě psaní diplomky a učení na státnice a doma „velmi“ podporující atmosféra
@annlady píše: Více
Tak pozor, ty jsi vůbec nepochopila můj komentář - já jsem ta poslední, kdo by se lidem v těžké životní situaci a dočasně nebo trvale odkázané na psychofarmaka vysmíval - práce s nimi je moje celoživotní poslání a jestli máš dojem, že můj komentář vyzněl jako výsměch nebo kopnutí si do zakladatelky (kohokoliv), rozhodně to tak nebylo míněno. Jen jsem konstatovala věcně svou mnohaletou zkušenost.
Ahoj, s Neurolem mám zkušenosti, jako dočasné řešení je úžasný. Léčím se s depresí, Neurol jsem brala, když můj syn bojoval o život a všechno se dalo vydržet, pro hodně špatné stavy je ideální. Když bylo lépe, postupně mi ho lékař vysazoval. Za mě doporučuji! Přeji ti hodně sil a ať vše zvládneš a je lépe.
Brala jsem velké dávky a při vysazování se stalo, že jsem si prožila absťák, ale nebylo to tak hrozné, jak tu někteří píšou. Pak se muselo to vysazování zpomalit. Ty bys na tak velkém množství nebyla, takže nic nehrozí. Můj psychiatr říká, že je kolem Neurolu zbytečná panika. Většina lidí tu píše to, co ví z doslechu nebo někde četli… Já se léčím s depresí už 30 let a mám zkušenosti se spoustou léků. Není slabost tyhle léky brát, každý jsme jiný a většina lidí řeší problémy alkoholem, jsou odpůrci léků a tudy fakt cesta nevede…
@teroonka píše: Více
A proč máš pak tedy potřebu psát něco o síle, odolnosti a berličkách? Na tom není nic věcného.
@Rheina píše: Více
No jasně že jo… výslovně jsem napsala že si nepřeji, aby mi tady vnucovali AD a stejně se mi je snaží nacpat
. Tyhle komenty rovnou přeskakuju… stejně jako terapie
ta mi fakt pomůže c noci usnout abych ráno obstarala deti a odjela fit do
prace
… Jinak u mne se jedná spis o půlku tablety 2 x týdně max… ta půlka mi funguje úplně stejně jako jeden celý prášek… takhle se závislost fakt vytvořit nedá… a v takhle malém množství se ani nevytvoří rezistence… mne spíš šlo o to, jestli to fakt někomu pomohlo přečkat čtu první fázi rozchodu… jo a jinak souhlas většina lidi po rozchodu chlastá nebo jde z postele do postele… to opravdu nemám zapotřebí…
Přesně tak… člověk potřebuje aspoň párkrát v týdnu spát.,. Ono pracovat, fungovat a nespat prostě někde dohromady…
@annlady píše: Více
Chytáš mě za několik málo slov, vytržených z kontextu a v současné hyperkorektní době už se ani nesmí napsat do veřejného fóra, že někdo nevyhrál genetický jackpot v podobě hroší kůže a potřebuje pomoc v podobě pilulek? Nějak mi uniká, co ti na tom přijde útočné. V pořádku, ale doufám, že si zakladatelka nenechá vnutit antidepresiva a zvládne ten porozchodový stav s pomocí bylinek, relaxace, meditace, procházek, přírody a občas půlky tabletky benzáče. Není na tom nic odsouzeníhodného. Jestli to bere tak, jak tady udává ve svých příspěvcích, vznik závislosti je velmi málo pravděpodobný.
Já ti svým příspěvkem nevnucuju antidepresiva, jen reaguju na dotaz ohledně Neurolu, jaké mám já zkušenosti a o to šlo, ne? Asi jsi hodně na dně, když to chápeš špatně a útočíš na mě. Pak by bylo lepší tady nepsat…
@Rheina píše: Více
To jsem psala o jiných… nebyla to reakce na ten tvůj příspěvek…
Ja som mala ad, ktore sa v mensich davkach pouzivaju na spanie a mne pomohli.
Ale o tom by ta naozaj najlepsie poinformoval lekar, je to individualne.
Ano, vyspat sa potrebujes, to je bez debaty.
Ja mela hrozne stavy prvni 5 týdnu, fakt to bylo na blazinec, nikdy vice.