Rozchod a léky na uklidnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
257
12.1.26 12:22
@Mkmkz píše: Více

Presne to si myslim taky, nehledě na to, kdyz se zamyslím, ze chce brat benzo kvuli nejakymu chlapovi. Chapu úmrtí v rodině, chronické onemocnění a jiny vážný důvody, ale rozchod mi teda neprijde pádným důvodem, proč si zadělávat na závislost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.26 12:22
@krecik.dzungarsky píše: Více

Ona je rozdíl situace, kdy víš, že problém odezní a potřebuješ si to odžít. A je rozdíl situace, kdy je stav v podstatě neměnný a pak mají antidepresiva smysl. U situace, kde stav časem pomine a je potřeba aktivní odžití, jsou antidepresiva spíše kontraproduktivní, protože neproběhne nutné psychologické přijetí a fáze smutku. Sama zakladatelka píše, že potřebuje jen občas podporu. Já jsem za rok a půl spotřebovala jedno balení lexaurinu, proč kvůli tomu brát antidepresiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.26 12:23
@Anora píše: Více

Proč to tak přeháníte? Jaká závislost? A buď tak hodná a nebagatelizuj problémy druhého. Každého z nás sejme jiná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6371
12.1.26 12:24
@Anonymní píše: Více

Uz si sa objednala u lekara, psychiatra? A na terapiu k psychologovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6371
12.1.26 12:25
@Janli píše: Více
nic nebagatelizujem, preto sa zakladatelky oytam, ci sa objednala u psychologa a psychiatra.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.26 12:25

Antidepresiva jsem nějakou dobu brala a trvám na tom, že tady jsou úplně zbytečná a nesmyslná. Zakladatelka nemá depresivní onemocnění. Jen potřebuje zvládnout špatnou situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.26 12:26

Než ji tam objednají, tak má rozchod odžitý….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6371
12.1.26 12:26

Prosim ta. Mozes si to mysliet, moze to fungovat u teba, ale toto nijomu nepredostieraj ako riesenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6371
12.1.26 12:27

Nevidis ju, nepoznas ju. Nemozes jej radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
12.1.26 12:27

Hele. Benzodiazepaminy se mají brát výhradně pod kontrolou lékaře, ten má určit dávkování, a vubec to, jestli jsou nutná. To, že je ma nekdo x let doma, pravděpodobně ještě po dobe expirace, taky pecka… a bere si je jak se mu to hodí proste neni dobry postup. To nejsou pastilky na kašel.
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.26 12:45

A ty ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6371
12.1.26 12:48

Ja jej radim aby isla k psychiatrovi. Ten to musi posudit.
Moze vyhlad psychiatricku pohotovost, ked to je akutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
12.1.26 13:22

Přesně tak. Nechodíme v zakladatelky botách. Lékaři se obecně shoduji v tom, že rozchod může působit na člověka tak, jako by mu někdo umřel. Zakladatelka si snad přečte diskuzi a rozhodne se, co bude dělat. Ale nemůže být v tomto stavu ještě bez spánku. To jí dodělá. To za mě radši na noc občas uklidňující lék.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.1.26 14:01

Urcite lepsi 1-2 tydne na spani nez brat AD. Ale nebrat je casto a dlouhodobe. SSRi mi „vyrobili“ neuropathie, coz je docela caste..

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
12.1.26 14:03

Mne pomohlo prijmout tu situaci, akzeptovat ze je mi ted zle a co se stalo a dat si hodne sebelasky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky