Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky promin te mužete my poradit…
jsem 20*2 tt a malej ma 399g je to normální???
@Andíílek Kdyby to nebylo normální, tak Ti to asi doktor řekne, ne?
Dle mě naprosto průměrná odpovídající hmotnost. Navíc, je to odhad. Jinak jestli Ti to pomůže, tak prvorozený měl ve 21+1 497g a druhorozený v 19+6 350g.
@Fima tak to si nevybereš…muj gyndoch moc nemluvi s něho něco vždycky dostat je zázrak…
@Fima Prosím prosím kolik mělo miminko když se narodilo? My jsme dnes 20+6 a mrňousek má 435 gramů. Není to moc? ![]()
@verunica
Starší syn ve 21+1 497 g, porod ve 40+2 a měl 4490 g.
Mladší syn v 19+6 350 g, porod ve 40+1 a měl 4130 g.
Ta vaše váha, pokud by byla přesná, je možná o něco vyšší než průměr, ale jen o málo. ![]()
@Fima Ahaa.. dobře děkuju
a já si pořád představuju, že až se narodí mrňousek tak bude mít maximálně 3500g
noo…necháme se překvapit ![]()
Tyjo…no
raději nad tím nebudu moc přemýšlet, hlavně aby bylo mimi zdravé
to je to nejdůležitější
@verunica Mě jako mrňousci připadali i ti moji.
Je pravda, že rozdíl byl patrný ihned, co se vedle mých novošů položilo nějaké jiné a menší dítě.
Ale jinak mi připadali opravdu hrozně malincí. Máš fajn přístup: nepřemýšlet nad tím. Ono to nějak dopadne. Já měla oba dva porody rychlé, bezproblémové.
@Fima Jee to věřím mimochodem já jsem měla 2,80 kg, ale partner když se narodil tak měl 3,80
což mě trošku děsí
ale joo, nemá cenu se stresovat. Snažím se nad tímto nepřemýšlet. Porod zvládla mamka, babička a další ženy
navíc, kamarádka (která má teď 7-měsíční holčičku) stresovala s porodem a nakonec musela na císaře
tak uvidíme. Hlavně abych přežila a aby bylo miminko v pořádku. Jinak děkujuu ![]()