Váha plodu ve 30.týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
31.1.15 22:43

Moc těm odhadům nevěřte

Moje zkušenost: měření a vážení miminka na UTZ v porodnici kvůli přenášení - váha dle doktora 3250g, malý se druhý den narodil s váhou 3740g
Takže rozdíl odhadu od skutečnosti 0,5kg. A pak tomu věřte :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
6.2.15 13:37

Tak jsem zvědavá, dnes na kontrole mě dr překvapil, že v 30tt má malá skoro 2kg - dle pohmatu (neměřeno UTZ), tak nevím jestli tolik váží samotný plod? Za 4dny mě čeká tedy pro jistotu dodatečný test na cukrovku :nevim:

Tak z našeho drobečka o týden opožděného, je pořádný cvalík, který vše dohnal :D ba i předehnal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
5.4.18 20:42

Oživuji téma..utz 30+6 máme odhad 1900-2 kila…je to opravdu moc..dr mě žene na cukrovku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
5.4.18 20:51

@Andy27 odhad je +/- 500g tak mi to nepřijde nijak moc :) a na oGTT testu v 24.tt si byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
5.4.18 20:55

@Celeste97 nebyla..nebyla jsem vůbec poslána..ani u malé až ted jsem dostala žádanku po utz 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.4.18 21:13

Já měla u prvního dítěte 2500g. Nehnali mě nikam, ale rovnou jsem nahlásila ať nepočítají, že budu rodit normálně :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
69014
5.4.18 21:19

Pokud jsi nebyla na cukrtestu, zašla bych na něj, ani ne tak kvůli vyšší váze, jako kvůli tomu, že nekompenzovaná cukrovka může mít výrazně horší následky než jen vyšší porodní váhu. Ale jinak a) je to jen odhad, b) každé dítě roste jinak, c) každé dítě se jinak velké rodí, d) vyšší porodní váha automaticky neznamená horší porod a naopak. Jinak já měla odhad podobný, cukrovku jsem měla, rodila jsem čtyři kila a porod byl zcela přirozený, rychlý a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
5.4.18 21:23

Děvčata..stopro zajdu..jdeme už zítra :) a to je důvod proč měním ten gyn..jsem nespokojená ve více ohledech plus právě to..že i kdyby..on mi mávl rukou ve 20tt že není třeba test :/ a pak mě straší že na mě je ta váha moc… @ugluk jj já si furt říkám že je to odhad jenom :) chtěla bych rodit moc konečně normálně..mám 148 cm a jsem po sekci..tak bych ráda kdybych se dočkala přirozeného porodu,…což tento gyn zamítl už ted..počkám si ve středu na názor porodníka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
5.4.18 21:24
@Janli píše:
Já měla u prvního dítěte 2500g. Nehnali mě nikam, ale rovnou jsem nahlásila ať nepočítají, že budu rodit normálně :mrgreen:.
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
5.4.18 21:27

No, s takovouhle výškou a po sekci ti tu porodní váhu asi budou hlídat o to víc. Já jsem v „běžné populaci“ dost malá, ale uznávám, že oproti tobě mám o celých patnáct čísel navíc a ještě k tomu poctivou slovanskou pánev :mrgreen: Takže u mě se nad tím odhadem a čtyřkilovým dítětem nikdo ani nepozastavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.2.23 18:55

@Margery krásný večer, nechci rušit. Jen se zeptat, jak jste dopadla a zda bylo vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28896
13.2.23 19:16
@232323E píše:
@Margery krásný večer, nechci rušit. Jen se zeptat, jak jste dopadla a zda bylo vše v pořádku?

Dobry vecer, ano, vse bylo v naprostem poradku a je to ted krasny desetilety kluk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí