Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Martina84 píše:
172cm a 56kg, nosím velikost M
Tak jako upřímně, teď mám 175 cm a 84 kg, a velikost L. To je ta záhada různých postav a váhy. ![]()
Měřím okolo 168 cm a váha +/- 53 kg, sportuji, vychrtlá opravdu nejsem, hrudník 70DD, takže i vypadám na víc kilo, než mám. Jednou v životě jsem po nemoci měla asi 65 kg a vypadala jsem jak otekly čuně. Přitom kámoška tak o 5 cm vyšší a váhou kolem 70 kg je úplná kočka, plochý bříško (který třeba já i přes sport a 53 kg nemám)… takže je to opravdu individuální, záleží na typu postavy a, jak tu holky psaly, na poměru tuku a svalů.
@Anonymní píše:
tohle mi přijde až nemožný, to máš BMI vyloženě v podváze a dost..jako vím že BMI není přesné, ale při 181cm máš mít cca 71-76kg a ty máš o 15kg míň.![]()
Ja jsem do 24 let vazila 50 kg pri vysce 174 cm, takze jsem mela jeste nizsi BMI nez @Šťastná.máma.4. Citila jsem se skvele, mela jsem spoustu energie. V tech 24 letech jsem ale podstoupila umely prechod, cimz jsem pribrala 20 kg za 2 mesice. A to jsem se teda dobre necitila a vypadala jsem hrozne. Ted vazim 56 kg a fajn, niz jit nemusim.
@Micilin píše:
Tak jak je vidět, váha je jen číslo, každý to má jinak. Tobě gratuluji, musíš vypadat skvěle
Je to jen číslo, s tím naprosto souhlasím! Jen teď po třech dětech bych potřebovala zpevnit kůži na břiše… toť tak vše. Každopádně komu to stále přijde jako strašně málo, pak prosím.
@Šťastná.máma.4 píše:
181cm a váhově se pohybují okolo 56-58kg, podle aktivity dle ročního období.
To je docela brutální podváha teda. ![]()
Já mám 184cm a před otěhotněním jsem vážila 78-79kg. Sportovala jsem docela hodně. Ale ta tvoje váha je šílená. ![]()
Před dětmi jsem na 172 cm vážila 67 kg a měla velikost kalhot 36… Taky mi tu váhu nikdo nehádal. Je to opravdu o rozložení na těle. Váha není určující. Teď je to horší, ale v opět je má váha řazena jako velká nadváha a přitom mám velikost 40.
Tak já mám 176 cm, a před těhotenstvím jsem vážila 65kg. Velikost oblečení spíše M.
@Anonymní píše:
Domnívala jsem se, že to o těžkých kostech je jen takový nesmysl, co se říká mezi lidma, ale asi je to vážné pravda? Je tu někdo s normální zdravou postavou a výškou 170cm, kdo by se podělil o svou váhu?![]()
![]()
to o těch těžkých kostech je tak trochu nesmysl…
…nicméně typově existují postavy křehčí a naopak postavy více osvalené, které pak mají i jiný metabolismus
měřím přesně těch 170
na vš jsem mívala 50 - 52 kilo, když byly velké stresy, mívám stažený žaludek a nemůžu moc jíst, tak to jsem šla i pod a vážila 48 – 49, to vychrtnutí nevypadalo dobře
v prvním těhot. jsem přibrala z 51 na 68 kg před porodem, po porodu šlo hned všechno dolů
po dětech jsem vážila 55 - 60 kg dlouhé roky, po pár dalších letech a i lécích, které na to mají vliv pak 60 - 65
aniž bych proto cokoliv dělala a jakkoliv řešila jídlo, cvičení, nic…asi genetika, můj táta je naprosto stejný
mám takový ten atletický souměrný typ postavy, když začnu trochu cvičit hned mi nabíhají svaly
…lidi mají různé typy metabolismu, což o to, je to tak…někdy ženy cvičí a cvičí a tenké ručičky a nožičky, já když začnu jen lehce posilovat, začnu vypadat jak svalovec…
…no a co bude dál, se uvidí…hlavně když se budem držet tak nějak…ve zdraví
stárneme všichni a s věkem trochu nabereme všichni, to je normální, ale nemělo by to bejt přes míru
Já mám od puberty na 170 cm už asi 17 let pořád 64-67 kilo. Postavu mám sportovní, silnější stehna, kulatý zadek, prsa A. Míry 90-68-98. Těžko se srovnávat, typy postav jsou fakt různé, někdo je drobnější, někdo má naopak stavbu těla robustnější…
@Šťastná.máma.4 píše:
181cm a váhově se pohybují okolo 56-58kg, podle aktivity dle ročního období.
Tvg ja mam 182cm a vážím 74kg.
Jednou v životě jsem při téhle výšce vážila 65kg a lidé mě měli málem za anorekticku. A zpětně při pohledu na fotky z té doby se jim ani nedivím… 56kg… to je masakr už ![]()
Je to fakt hodně individuální… Já mám 170cm a před těhotenstvím jsem vážila 54kg (za mlada jsem měla i o pár kilo míň), teď mám 57kg. Vychrtle opravdu nevypadám, naopak se teď nemůžu zbavit břicha
Dřív velikost S, případně XS (teď se do ní vejdu taky, ale už kvůli tomu břichu je mi pohodlnější M), prsa dvojky ![]()
@Anonymní píše:
Před chvílí jsem se úplnou náhodou dozvěděla váhu kamarádky, která je téměř stejně vysoká, jako já (170cm), obě vypadáme zdravě, máme normální pěknou postavu, obě nosíme velikost S/M a různě si i měníme oblečení, takže i proporce jsou podobné. Co mě ale úplně vykolejilo je, že ona váží jen 59kg, já mám 71kg, takže obrovský rozdíl. Ona byla v šoku z mé váhy úplně stejně. Teď jsem prolítla internet a zjistila jsem, že některé ženské váží při mé výšce i 55kg, to si absolutně neumím představit, myslela bych si, že budou úplně vychrtlé. Domnívala jsem se, že to o těžkých kostech je jen takový nesmysl, co se říká mezi lidma, ale asi je to vážné pravda? Je tu někdo s normální zdravou postavou a výškou 170cm, kdo by se podělil o svou váhu?![]()
![]()
Vahou se vubec netrap. Holky s moji vyskou a velikosti obleceni mivaji o 10kg min nez ja, ale uprimne to vubec neresim. Jasne, ze kdyz nekde reknu, kolik vazim, tak na me obcas koukaji prekvapene, ze by mi tipovali fakt tak max 50kg a ne o 10 vic, ale co, je to jen cislo a vubec o nicem to nevypovida
Daleko dulezitejsi je obsah telesneho tuku a mnozstvi svalu, tak se soustred spis na to ![]()
@Anonymní píše:
Před chvílí jsem se úplnou náhodou dozvěděla váhu kamarádky, která je téměř stejně vysoká, jako já (170cm), obě vypadáme zdravě, máme normální pěknou postavu, obě nosíme velikost S/M a různě si i měníme oblečení, takže i proporce jsou podobné. Co mě ale úplně vykolejilo je, že ona váží jen 59kg, já mám 71kg, takže obrovský rozdíl. Ona byla v šoku z mé váhy úplně stejně. Teď jsem prolítla internet a zjistila jsem, že některé ženské váží při mé výšce i 55kg, to si absolutně neumím představit, myslela bych si, že budou úplně vychrtlé. Domnívala jsem se, že to o těžkých kostech je jen takový nesmysl, co se říká mezi lidma, ale asi je to vážné pravda? Je tu někdo s normální zdravou postavou a výškou 170cm, kdo by se podělil o svou váhu?![]()
![]()
Tak je rozdíl jestli je člověk svalnatejsi postavy, pak váží víc, nebo sice není tlustý, ale těch svalů moc nemá a pak váží míň 🙂 já mám 166 cm a vážím 52 kg, před rokem jsem měla 47 kg, ale taky nejsem nijak namakana 😂
@Anonymní píše:
![]()
Při téhle výšce jsem se nejlépe cítila u váhy 55 kg. Teď mám 62-63 a rozhodně neobléknu S. Něco musím mít i L. Chtěla bych mít těch 59 kg. Nějakých 72 kg jsem měla před porodem.