Vajíčko na dvoubodový pás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.3.15 10:00
@Moise píše:
Ja se ted nejak nechci dotknout zakladatelky, ale pripomina mi to moji pribuznou, ktera kdyz si vezla z porodnice treti dite, tak zjistila, ze se jim vsechny deti do auta nevejdou :mrgreen:

Nejsem ještě ani těhotná a vlastně ani rozhodnutá, jestli třetí dítě mít ;)

• Citovat
  • Upravit
7159
23.3.15 10:01

@j.a.n.i1 ne ne, v tom paragrafu je napsáno „vybavených bezpečnostními pásy nebo dětskými autosedačkami“ to znamená, že když máš méně sedaček než dětí nemůžeš tam dítě vézt po 1.5.2008 takto to chápu já, ale takto to chápou jak policisté tak i učitelé z autoškoly se kterými jsem mluvil. žádný policista ti nedovolí jet bez sedačky
a když odmyslím zákon, tak si nedokážu představit jak rodič určuje které dítě bude mít sedačku a které nechá na pospas bez sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 10:02
@ivašot. píše:
Trochu odbočím od tématu. A jak je to se zadními bočními airbagy a autosedačkou?

Nevím jak vzadu, ale my máme boční airbag vepředu a v manuálu od auta se píše, že dětský zádržný systém na toto sedadlo přijít nemá. Předběžně jsem se informovala v autoservisu, jestli by šel vypnout, ale museli by vlézt do diagnostiky, aby to zjistili a ani prý nevědí, jestli by šel vypnout jenom tento jeden airbag, nebo by se musely všechny, včetně těch předních.

• Citovat
  • Upravit
7159
23.3.15 10:03
@Anonymní píše:
Nejsem ještě ani těhotná a vlastně ani rozhodnutá, jestli třetí dítě mít ;)

existuje mnoho aut kde se vejdou 3 sedačky, jen je potřeba mít to na paměti a takové auto pořídit, ono když mám na uživení 3 dětí mám i na větší auto( ono to dítě stojí víc než celé auto)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
23.3.15 10:04
@Anonymní píše:
Nejsem ještě ani těhotná a vlastně ani rozhodnutá, jestli třetí dítě mít ;)

Aha :mrgreen: No mě to přišlo divný řešit to až když je dítě na světě :mrgreen: Pardon :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 10:05
@steeve píše:
existuje mnoho aut kde se vejdou 3 sedačky, jen je potřeba mít to na paměti a takové auto pořídit, ono když mám na uživení 3 dětí mám i na větší auto( ono to dítě stojí víc než celé auto)

Tak my když kupovali větší auto, tak jsme uvažovali teprve o druhém dítěti. Nikdy by mě nenapadlo, že bude někdy možnost mít ještě třetí. Na nové auto rozhodně nemáme. Na novější ojeté sice momentálně ano, ale vyměníme ho, až to bude potřeba po technické stránce, toto auto slouží ještě velmi spolehlivě. A až budeme pořizovat to „nové“, už na to myslet budeme :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.15 10:06
@Moise píše:
Aha :mrgreen: No mě to přišlo divný řešit to až když je dítě na světě :mrgreen: Pardon :hug:

To je v pohodě, já se neurazila :)

• Citovat
  • Upravit
56304
23.3.15 10:06
@steeve píše:
existuje mnoho aut kde se vejdou 3 sedačky, jen je potřeba mít to na paměti a takové auto pořídit, ono když mám na uživení 3 dětí mám i na větší auto( ono to dítě stojí víc než celé auto)

Přesně, my teda máme dvě děti, ale občas převážíme i třetí a do ford focus combi se dozadu vejdou, ale jsou tam plnohodnotné pásy a s jedním vajíčkem a dvěma většíma sedačkama jsme neměli problém. Museli jsme tedy odpojit od isofixu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
23.3.15 10:07

@steeve Tak si přečti ten konec to co si sem zkopíroval

(7) Přesahuje-li počet přepravovaných dětí starších tří let počet sedadel vybavených bezpečnostními pásy nebo dětskými autosedačkami, může řidič vozidla kategorie M1 a N12) přechodně, nejdéle do 1.května 2008, na pozemních komunikacích s výjimkou dálnic a rychlostních silnic přepravovat na zadním sedadle větší počet dětí, než je počet sedadel vybavených bezpečnostními pásy nebo dětskými autosedačkami, bez použití zádržného bezpečnostního systému.

A dle par. 6 je pás zádržným systémem, tedy to šlo úplně bez pásu, což už teď nejde, nebo respektive jde, u dítěte staršího 3 roky v autě, které pásy nemá.

A jinak tedy tato diskuze se rozvinula na základě sedačky 15-36 připoutané pouze 2 bodovým pásem a to mi přijde jako horší, protože kdo ví, co udělá ta horní část sedačky. Já bych dítko dala dopředu a tím bych měla vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
23.3.15 10:09
@Anonymní píše:
Nevím jak vzadu, ale my máme boční airbag vepředu a v manuálu od auta se píše, že dětský zádržný systém na toto sedadlo přijít nemá. Předběžně jsem se informovala v autoservisu, jestli by šel vypnout, ale museli by vlézt do diagnostiky, aby to zjistili a ani prý nevědí, jestli by šel vypnout jenom tento jeden airbag, nebo by se musely všechny, včetně těch předních.

Zas je divný, že je na těch sedadlech izofix, kdyby tam neměla přijít sedačka. Jinak u mě přední jde vypnout normálně klíčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
23.3.15 10:10
@Moise píše:
Přesně, my teda máme dvě děti, ale občas převážíme i třetí a do ford focus combi se dozadu vejdou, ale jsou tam plnohodnotné pásy a s jedním vajíčkem a dvěma většíma sedačkama jsme neměli problém. Museli jsme tedy odpojit od isofixu

Tak když třetí převážím jen občas, tak ho dám dopředu, nevidím důvod, proč kvůli tomu měnit auto, které jinak plně vyhovuje, jen má holt na středu 2 boďák… ano, pořizovat si 3 dítě, tak výměnu uděláme, neb by mě nebavilo jezdit furt vzadu mezi sedačkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.3.15 10:11

@j.a.n.i1 tak jo, každý si to vysvětlujeme jinak, já bych prostě dítě bez sedačky do auta nedal, i kdyby mi to tisíc zákonů povolovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 10:15
@ivašot. píše:
Zas je divný, že je na těch sedadlech izofix, kdyby tam neměla přijít sedačka. Jinak u mě přední jde vypnout normálně klíčem.

Není tam isofix… Přední airbag klíčkem vypnout jde, boční ne..

@j.a.n.i1 píše:
Tak když třetí převážím jen občas, tak ho dám dopředu, nevidím důvod, proč kvůli tomu měnit auto, které jinak plně vyhovuje, jen má holt na středu 2 boďák… ano, pořizovat si 3 dítě, tak výměnu uděláme, neb by mě nebavilo jezdit furt vzadu mezi sedačkama.

Já bych klidně i vzadu mezi nima jezdila, ale u nás sedačka dopředu nejde. Nebo resp. šla by, ale bylo by to proti manuálu a říkám si, že asi věděli, proč to tam psali. To raději koupím dvě nové autosedačky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101748
23.3.15 10:17

Nevím, já manuál od auta nikdy nečetla, takže to by mě netrápilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
23.3.15 10:17
@j.a.n.i1 píše:

No tak záleží na zakladatelce, jak moc jezdí, pro mě by bylo toto řešení nepřípustné, jednak bych dítě nedala nikdy na přední sedadlo a jednak velice často jezdíme všichni jako rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí