Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elisabeth118 píše:
Ahoj holky mám otázku, včera jsme byli na očkování prevenarem 13 a rotateqem malý 3měsíce mi dostal teploty jak dlouho jí může mít než s ním k DR? zatím jsem mu dala Panadol čípkek měl 38,7 trochu mu klesla ale pořad jí má a já nevím jak dlouho je to normální? dilky za pomoc
38,7 to je po odečtu 38,2 - pokud víte že je to po vakcině čípek bych nedával. Teplota trvá většinou jen 1 den, ale příště očkujte raději se 14 denním odstupem jinak já jsem to také dával najednou, ale moje děti žádné reakce neměly. Jinak chápu proč to děláte, protože chcete stihnout meningitidy mají velký počet dávek, protože dětský imunitní systém reaguje na očkování slabě. Trik je v tom, že se matka nechá očkovat před otěhotněním a dítě je pak několik prvních měsíců chráněno, platí to i pro jiné nemoci to až s dalším dítětem..
@Josef44 já myslím že paní i když dala čípek přeci nic nezkazila, i když je to jen jednodenní reakce po očkování, tak přeci aspoň miminku ulevila
ale jinak s vámi naprosto souhlasím, je lepší očkovat takto s určitým odstupem ![]()
@Michaela02993 píše:
@Josef44 já myslím že paní i když dala čípek přeci nic nezkazila, i když je to jen jednodenní reakce po očkování, tak přeci aspoň miminku ulevilaale jinak s vámi naprosto souhlasím, je lepší očkovat takto s určitým odstupem
analgetika mají být záchrannou brzdou ne úlevou. Preventivní podání analgetik před očkováním může vést ke snížení tvorby protilátek. Pokud podáváte analgetika nemocnému, pak sice dochází k úlevě, ale také k prodloužení celkové doby léčení. Takže horečka 38.5 °C je to taková dobrá mez pro jejich nasazení, extrém je jejich nasazení už při teplotě a naopak nesrážení horečky nad 39°C.