Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lenko koukam, ze bysme si mohly delat diskuzi v diskuzi
.
Je pravda, ze kvuli detem me tady to zdravotnictvi stve. Syn by hodne nemocny, kdyz mu bylo 7 mesicu. Tyden horecky pres 40, nejedl, skoro nepil! a reseni nula.Chvilema jsem si myslela,ze mi tu to dite umre.
Na druhou stranu me nikdo do niceho netlaci. Prozila jsem dva hezke porody (i kdyz ten prvni hruzostrasne dlouhy), deti mi nikdo nebral. Vsechno mi vysvetli, nez to udelaji. Nikdo me do niceho netlaci, v klidu jsem si posunula ockovani. Nemusim s cerstvym miminem do cekarny k doktorovi, protoze testy se udelaji doma. Dcera ma lehkou vadu sluchu, na coz by se v CR neprislo,protoze se tam plosny sluchovy test nedela.
Skoda, ze ty dva systemy nelze skloubit.
ahoj, ja taky bydlim v Anglii a hned po porodu me nahnali do vany, ja na ne koukala divne, jestli to mysli vazne a jo mysleli.
ja jsem tedy take pro sprchu.
maleho po porodu take nekoupali, pry to nedelaji, aby nenastydly, ze az druhy den. no ale to uz jsem si ho vykoupala doma.
K tem nemocem a zdravotnictvi, ja mam 8t chlapecka a od 2t ma mooc opruzelou prdku (puchyrky), kdyz to nekde ukazem a prosime o radu, tak se jen dozvime, ze to bude dobry. A ted uz 14 dni pekne kasle, ma zacpany nos. Ze pry si telo samo poradi
. Tak mam hruzu, aby se mu to neusadilo na pruduskach.
Oni tu proste nic neresi, vse bude OK, vse se samo vyresi.
teredes take se mi libi, ze me nikdo nikam netlaci, porod tady byl naprosto uzasny, takovy by v CR 100% nebyl. Ale vim, ze kdybych mela nejake problemy v tehu, tak to tu moc resit nebudou.
Tady se se vsim ceka na posledni chvili,nic se nedeje dokud moc neotravujes. NO to je ne dlouhou debatu,ze?
V sestinedeli kazdopadne vanu radeji vynechat, riskovat zanet, je zbytecne. NEhlede na to, ze kdyz by ten zanet sestra mela, tak pekne potrva, nez se to zacne resit.
Lucie jestli ta vyrazka na zadku mokva, tak si nech z CR poslat imazol. Je perfektni, ale nevim, od jakeho veku se smi pouzivat, tak si to nejdriv zjisti. A na rymu je perfektni odsavacka na vysavac,zkus na amazonu zadat baby vac. Stoji cca 10 liber. Mala mela prvni rymu asi ve dvou tydnech a tohle hodne pomohlo. Pred vysavanim ale nejdriv prokapej kapickami do nosu (treba Nasosal, to muzou od narozeni).
Bojujem tu vsechny stejne, chce to hodne samostudia, co? ![]()
ja uz zkusila snad vse Bepantan, Metanium, Sudocream ted mam Clotrimazole (ma podobne slozeni jako Imazol),nepouzivam vlhcene ubrousky, jen prevarenou vodu s hermankem, repikem nebo cernym cajem, vetram, susim fenem,prebaluji nejdele za 2h, mazu a mazu
, ted to konecne vypada na zlepseni.
Ja mam odsavacku jen tu hodickovou a balonkovou (jsou na 2 veci), chtela jsem tu na vysavac, ale nam na vysavaci nejde regulovat sani, tak nevim jestli by nevadil ten veliky vykon.
Vecne sedim u PC a zjistuju co muze, nemuze, co tu jde sehnat, co na co je. Mam pocit, ze toho vim vic nez zdejsi doktori.
Ja se tak tesim na dovcu v CR, budu v lekarne pul dne ![]()
Lucie jestli muzu poradit, tak se toho vysavace neboj. Ja mam sice s regulaci, ale jedem na ten nejvyssi vykon.Ona si to ta odsavacka zreguluje sama, neni to tak velky tah, jak to vypada. Mame s muzem vyzkouseno na sobe. U toho maleho mimi to vypada hrozive, ale neni to tak. A jako bonus je hned hotovo, zadne trapeni.
Taky si prijdu, ze uz k tomu GP ani nemusim, nic noveho mi nerekne. Jsem na sebe zvedava casem zpatky v CR ![]()
teredes píše:
Jsem na sebe zvedava casem zpatky v CR
no to jo
, jedno vim jiste, na ceske zdravotnictvi uz nadavat nebudu ![]()
Lucie,odsavacku na vysavac opravdu vyzkousej.Ja byla proti,ale kdyz byl kluk v sestinedeli,mel hroznou rymu a spadlo mu to na prudusky.Tak jsem odsavacku koupila a nemuzu si stezovat,fakt.Ryma pri odsavacce je tak do tri,ctyr dnu pryc a to prvni den vypada fakt hrozne,tece mu z oci,z nosu a uz vidim to 14ti denni leceni,ale neni to tak.Kluk je na odsavacku zvykly,dneska uz si sam lehne a ceka az mu nos vysaju,nerve,smeje se u toho.
Na zadecek zkus ten imazol,nemam s nim zkusenost,ale znama si ho dost chvali,pouzivala ho hodne.
Se zdravotnictvim zde je to pro me katastrofa,jak pisete,telo si poradi,to nic neni,kdybych si nevydupala poslech na hrudniku,tak ho ani neudela a hlavne uz ted dr. nas ani nebere,leci moje deti po telefonu,tak kdyz je nejhur,jedu na pohotovost,tam jsou vzdy super!!
pro mě představa, že ležím ve vodě, kde plavou očistky.....
šílený.
teredes:ja mela hezky porod i v CR,nikdo me do niceho nenutil,ptali se me na vsechno,jestli chci to nebo ono..(ja jim rekla,ze oni jsou odbornici,at si se mnou delaji co chteji,dali mi neco,co mi urychlilo porod,ja si z toho moc nepamatuju,jenom co mi rikala moje segra,co tam se mnou byla).
to je mi lito tvych deti, vim,co to je,kdyz se citis bezradna.my meli stesti,ze nase mala byla nemocna az nekdy po roce,ale stejne jsem fakt chtela brecet,kdyz mi ten doktor opet rikal,ze to nic neni…at dam maly calpol..nastesti jsem objevila jednu pani DR,ktera je docela mila a vzdycky mi pomohla.chodim k ni i ja,i kdyz neni moje DR.aspon,ze si muzu vybrat. tak hlavne hodne zdravi cele vasi rodine ![]()
ahoj holky.. koukam ze je vast tu hodne z anglie.. tak zkusim jednu otazku mimo tema.. je v anglii dobre k sehnani kocarek oyster? doporucili by jste mi treba nejake anglicke stranky kde jsou tyto kocarky nejlevnejsi? chtela bych se pokusit si ho koupit po netu asi a pakenjak dopravit do cr.. ale nemam zkusenosti
dekuji za kazdou radu… a trebai pokud nekdo tento kocarek ma jak je spokojen.. predem dik!