Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Holky,
máte někdo zkušenost z koupáním miminka v kyblíku? Všude je to doporučováno, že se tam mimi cítí lépe, ale já mám z toho divný pocit, že v tom kyblíku se mi bude špatně držet a umývat.
Pritelova segra to delala tak, ze venku mimi navhcila a namydlila a pak ji dala do kybliku, moc se ji to libilo, odrazela se nozickama od sten, akorat se musi poradne drzet..drzela ji za hlavicku nebo spis z krk? Jednou ji tam uklouzla a lokla si, ale vubec ji to nevadilo…az budu mit mimi, taky si ho urcite koupim..
Já jsem koupala jak v kyblíčku tak teď ve vaničce. Kyblík je pro novorozence super záležitost, malý ho naprosto zbožňoval, líbil se mu ten stísněný prostor a s držením si vůbec nelam hlavu, jakmile ho tam položíš tak je ta manipulace velmi jednoduchá a přirozená. Já ho mydlila rovnou v kyblíčku a žádný problém jsem s tím neměla. Nevýhoda kyblíku je v tom, že je tak do 6 měsíců pak už se ti tam mimi nevejde. My koupali do 3 měsíců, protože byl Mišelínek obr (ve 3 měsících 7120g a 64cm), pak už se koupal s tatínkem ve velké vaně a když jsem sama, tak na něj mám vaničku a lehátko kam se v pohodě vejde. Myslím, že i díky kyblíku je to velký milovník koupání. Líp držel teplotu a cítil se tam opravdu jako v bříšku.
Momentálně taky brouzdám po netu a zjišťuji veškeré info o koupacích kyblících. Nejdřív mne ani nenapadlo, že bych takovou „věc“ pořizovala. Nicméně v jedné prodejně mě nahlodali, jak je to prý úžasné a dětem se to líbí a tak teď pátrám po osobních zkušenostech.
Ahoj, kyblík je super, ale my už s ním pomalu v 7 týdnech končíme… Nějak se nám tam už nevejde zároveň Áda a moje ruce:). Taky už se začíná odrážet nožičkama od dna… Takže už jsem zkoušela koupat ve velký vaně a taky se mu to líbí. Ale jako úplný mrňousek byl v kyblíčku opravdu moc spokojený a plakal jen poprvé. Teď vždy při vytažení z vody:).
Kyblík je super, mohu vřele doporučit. Vůbec se nemusíš bát manipulace s miminkem. Ono se stejně moc mýt zpočátku nemá, takže ho jen přidržuješ za hlavičku. Stačí když ho v té vodě jen namočíš a ono se vycachtá
. Já jsem ho myla měsíčkovým mýdlem Weleda, tak jedou za 2 až 3. Jinak jsem mu dávala do vody pár kapek koupelové směsi, taky od Weledy. Mimčo je v tom kyblíku fakt moc spokojený a hezky ho to před spaním uklidní a získáte koupací rituál před spaním. Do vany jsme přešli asi tak po půl roce, kdy se tam nevlezl a pořád jen skákal
Jo a postupně, jak zjistil, že se dá odrážet, museli jsme kyblík dávat do vany, jinak jsem vždycky plavali ![]()
Je to úžasné
![]()
Takže miminko se přece nemydlí,jak by se zašpinilo…občas se umyje něčím šetrným prdelka…a jinak stačí voda,třeba s krémouvou koupelí od Weledy…když už je starší (kbelíkujeme pořád,je naám 8 měsíců…76cm/7.5kg
) tak se mydlí venku a v kbelíčku oplachujeme.Jen na hlavičku jsem potřebovala asistenci třetí ruky,která by splachovala hlavičku,když jí malá ještě neudržela…
http://img.mimibazar.cz/…ka204411.jpg /> pětidenní miminko
http://img.mimibazar.cz/…ka206393.jpg /> o měsíc později
Teda holky já zírám co tu píšete o kyblíčkách, jde o to jestli máte ten správný kyblík, jediný doporučovaný i co se lékařů a všech poradců pro zdravý vývoj dítěte týče je Tummy Tub stojí kolem 800,– necelých:-) Je průsvitný žádný jiný není tak přizpůsobený pro dětičky:-)
Tak a teĎ něco k velikostem dětí- Lukášek se narodil a měl 4100gr koupeme ho v kyblíku od narození, teď je mu 9 měsíců a ještě pořá¨d s přehledem se tam vejde a to upozorňuji, že má teĎ kolem 9,5kg:-)
Jinak správné držení je ponořit dítě do kyblíčku a chytit jen kolem krčku pod hlavičkou- udělat z rukou trojúhelník s tím že prsty máte pod bradičkou a palce u sebe zezadu na krčku:-)
Navíc kyblíček opravdu navozuje pro novorozeňata pocit jako, že jsou v bříšku:-) a ještě další pozitivum voda v kyblíku vydrží déle teplá než ve vaničce:-)
Krásný den Hana a LUkajda 9 měsíců
Já jsem měla vaničku na koupání a kbelík za 50 Kč z Tesca na prdíkování, nahřívání a uklidňování. Tuto kombinaci vřele doporučuji.
Hani souhlas…máme Tummyho…a držela jsem jen hlavičku…koneckonců je to vidět na fotce…a do kbelíčku se vleze i starší-dvouletka
![]()
Jinak na prdíkování jsem měla pro tu starší taky obyč. kyblík z domácích potřeb…ale na koupání a pohodlí pro dítě a mě,to nebylo…na to je prstě „Tumík“ nedostižný
![]()
http://kovarovi.unas.cz/…pict1023.jpg /> Myslím že to mluví za vše, ne? ![]()
![]()
![]()
amazonka01 -opravdu nemá chybu:-)) taky si myslím, že nám ještě dlouho vydrží pořád je v něm místo:-)
Pa Hana