Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
rada bych znala vase nazory… mam trimesicni holcicku, pres den toho moc nenaspi, ale vecer po koupani uz naprosto presne vi ze se jde spat a usina sama hned po ulozeni a proto bych ji to nerada nejak narusila…nicmene bych chtela zacit chodit plavat teda vanickovat, nemuze se stat ze si to nejak spoji s vecernim ritualem a pak nebude vedet kdy teda vlastne spat? Aby mi pak vecer nezacla protestovat. Co myslite??? Dekuji
Rezim totalne nabouras, pokud se netrefis prave do vasi hodinky - vlastni zkusenost
Koukni se na on-line kurzy a muzes si vanickovat sama v case, ktery vam funguje ![]()
Nemam rada veskere casove řízené aktivity s kojenci z jednoho prosteho duvodu. Zakon schvalnosti, je nutné probudit. A tím se rezim naboura daleko vic nez koupanim treba trikrat denne nebo jednou za tri dny.
U nás se vaničkuje doma, „instruktorka“ přišla k nám na poslední lekci svého dne a měli jsme zachován rituál.
Asi blbej dotaz, ale co je vanickovani? Jako plavaní misto bazénu ve vaničce?
Vystihla jsi to
napusti se plná vana vody a udajne ‚rozvijis‘ dite fyzicky i psychicky - k nam domů prisla 3× soukr. lektorka a pokud nase holky (dvojcata) nebyly zrovna ve forme, bylo to tak akorat psycho…
@Misak123 Evidentne zalezi na diteti, my takto „plavali“ dlouho. Rezim se naboura, ale to jeste dlouho jakymkoli cvicenim nebo pozdeji plavanim, kdyz dite spi nekolikrat denne, ten rezim se do toho roka neustale meni. Ale zalezi, jak dite ten cas stravi, za je nadsene, usmevave a nebo place. Nase dite i kdyz jsme ho tim pretahovali, tak pri techto aktivitach ozije, evidentne si je uziva. Odpadne az potom.
@Elzap Nechci byt skeptik, ale ze ti 3 mesicni dite usina hned po ulozeni neznamena, ze to bude delat jako 6,9,12… mesicni. S vecernim ritualem si to dite nespoji, je to v uplne jinem prostredi, nabuzuje ho i to samotne prostredi, lektorka… Ja vanickovani hodnotim pozitivne, ale nemam proble s rizenymi aktivitami ani s probouzenim deti na ne. Nebo mozna ja ten problem mam, ale dite ne.
Rada bych vyuzila moznosti vanickovani domaale bohuzel to neni mozne, proto chci vyuzit tohle… je mi jasne, ze to ze ted usina dobre uz tak nemusi byt za tyden, ale zatim to takhle funguje a prave bych to nerada narusila, na druhou stranu koupani miluje, je ve vode moc spokojena i kdyz pred koupanim krici sebevic tak jak ji dam do vody jen se usmiva, tak si rikam ze by se ji to mohlo libit, s manzelem hodne plaveme a radi bychom aby si mala zvykala na vodu a nebala se. Samozrejme pokud se ji to libit nebude tlacit ji do toho nijak nechci…jen mam ted obavu at ji to tim nejak cele nerozhodim, jsem rada ze aspon v noci spinka..
Necetla jsem komentare, ale vanickovali jsme od 7tydnu a bylo to super, parkrat za tu dobu pul roku prisla instruktorka domu a jinak jsem vanickovala sama a podle videii
bylo to super a vanickovala jsem vetsinou uz kolem poledne, jak se vyspal.. doporucuji, malej ma krasne pevne telo a vsichni si mysli, ze to ma z toho, jak plaval…
Vanickovani Ti neutece, tak s tim jeste pockej
a kdyz utece, tak koupis penovy pas atd. a mala si bude uzivat vody stejne jako Ty a manzel (my take hodne plaveme
)
na 2. stranu bys nejspis chodila jen 1× tydne, takze si ‚zkazis‘ max. 1 den/noc v tydnu haha
@Elzap A jakym zpusobem chcete to vanickovani provozovat? V centru se naucit cviky a ty procvicovat doma? Protoze pokud byste nemohli „plavat“ i doma, tak bych se na to urcite vykaslala a pockala do tech 6 mesicu a zacala s kojeneckym plavanim. Sama tedy vanickovani hodnotim velmi pozitivne, ale „plavali“ jsme casto. Nemam rada aktivity, ktere jsou jednou tydne, ani u starsich deti.
Ja bych prave musela dochazet jen do centra, doma nelze. Klidne vydrzime do toho pul roku jen aby se pak mala nebala, chtela jsem ji timto trosku pripravit nebo spis zkusit jestli vubec ma smysl s ni na plavani chodit, proste jak bude reagovat, kdyz te vody kolem ni bude vic, a hlavne s lektorkou ktera vi co a jak… treba se vyda jinym smerem nez my s manzelem:)