Vánoce 2014, jak se těšíte?

• Fotoalbum (61)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7740
12.11.13 14:58
@CokeLady píše:
Malýmu taky bude rok a půl, to bude něco… pořádek neudržitelnej, stromeček, převrácenej, cukroví voslintaný… :roll: :mrgreen:

jóóó, no. :P Ale i na to se těším. :mrgreen: Poslední dobou byly ty Vánoce jedna velká nuda.
Taky jsme doteď měli sofistikovaný stříbrný stromeček, letos udělám s kýčovitýma dětskýma ozdobama, jako když jsem byla já malá. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
12.11.13 15:29
@PetaP píše:
jé, já tady mám mandarinky, ale nechutnaj nám, to jen nakrájíš na kolečka a dáš třeba na papíru na topení? Nezplesniví to? :think:

Ja je davam na mrizku a na topeni. Tedy vetsinu casi jsou na topeni a pak tak nejak na parapetu nebo pod topenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
12.11.13 15:31
@AstraG píše:
Já se taky těším, ale na vánoce 2013 ;)
:mrgreen:
Chybicka se vloudila…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
12.11.13 15:43

@Omiii jé, můžu poprosit o rychlorecept :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
12.11.13 15:55

@CokeLady no nějaké ty ozdůbky, co použiju na věnec…a svíčky, jednoho pajduláka s dárkama, super kolíčky s andělíčkama…ale chce to projít vše, hledat a vybírat…ovšem ofiko nabídka je od 13. 11 - v tom jejich časáku, ale v mém obchodě mi řekli, že už mají vše na vánoce vybaleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
15.11.13 14:26

@CokeLady Krása :D Ale já mám radši ty, co si můžu sníst. By mi bylo líto, že se na tak dobrý perníček akorát práší :lol: Zrovna dneska jsem dělala těsto na perníčky z mimibazaru a ikdyž mám teda s pečením (i perníčků) zkušenosti tak jsem myslela, že to fláknu do koše :zed: Nakonec jsem musela přidat tuk a jsem fakt zvědavá, jak se to bude chovat při vykrajování :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
15.11.13 15:04

@CokeLady No jako mi se hned nezdálo, že na víc jak půl kila mouky bylo jen 50 g tuku 8o Tož ale všecky baby tam v komentech pěly ódy, tak jsem si říkala, že to zkusím… No a myslela jsem, že mě cyp střelí :pocitac: Fakt netuším, jak se to těm robkám podařilo splichtit dohromady :nevim: A to už peču cukroví kolik roků, no ale toto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
15.11.13 17:35

@CokeLady to je nádhera, já upeču všechno, ale to zdobení :roll:.Perníčky máme upečený i nazdobený, no můžu s evymluvit, že je zdobila holka :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
15.11.13 19:52

Recept na perníčky taky beru. Už se na ně chystám. @mucinka2 To už máte hotový perníčky? Tak super :mrgreen: Můžu se do nich pustit. Nevěděla jsem kdy.

Tak už se mi kupí dárky doma, děs. Není to kam dávat a peníze mizí :lol: Pro babičky jsme dělali otisky ručiček dětí.
Zrovna jsem dělala i děkoraci na okno a na skleněný dveře - Sněhuláka z papíru a sníh- vatu na nitích :mrgreen: mladýmu se to moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3300
16.11.13 11:13

Taky bych potřebovala nějaký zaručený recept na perníčky, letos je chci péct poprvé tak ať je hned nepokazím :lol: jinak pomeranče se mi suší a dárky už mám skoro koupené (no ještě pár drobností chybí) což se ale divím, většinou začínám s dárkama až tak v polovině prosince…takže letos je to úspěch :D :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
16.11.13 12:04

@Saricat já mám recept, ale letos jsme je dělala poprvé tak bych nerada, aby pak nebyly tvrdý.

perníčky:1 lžička sody
2 lžičky perníkového koření
2 lžíce medu
100 g hery
400 g hl. mouky
140 g cukr moučka
2 vejce

heru s medem rozpustíme, necháme vychladnout a pak vše smícháme. těsto necháme 2-3 hod. v lednici.
pečeme na 180 cca 8 min. Já pekla na 160 7 min.
chutově jsou moc dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3300
16.11.13 12:32
@Saricat píše:
@ovečka.timmy Se mi zdá, že všichni chtějí recept a nikdo nemá recept :cert:, teda na netu jsem jich našla spoustu, ale vždycky po pročtení komentářů jsem usoudila, že tenhle né. Dneska jsem si ale koupila formičky :dance:. Asi založím extra diskusi jen na perníčky, tahle už chvíli jede a tak do ní noví lidi nekoukaj. Nechám to ale na pondělí, o víkendu by mě mohli obvinit, že je to provokace :mrgreen:

no právě…já taky vždycky když kouknu na diskuzi pod receptem tak si říkám tak tohle nee :mrgreen: loni jsem se na to nakonec vykašlala ale tento rok je prostě chcii :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
16.11.13 12:35

Sice je nemám vyzkoušené, ale s recepty od paní Brýdové jsem ještě nešlápla vedle.
 http://www.brydova.cz/…pecivo-top10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
26.11.13 09:44

Holky kdy začínáte péct? Nejdřív asi perníčky co? :)
Možná se dneska vrhnu na vánočku, jen tak, na zkoušku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11421
26.11.13 10:14

V sobotu se chystáme na perníčky. Další cukroví až tak 10 dní před svátky postupně až do Štědrého dne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný