Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky mám nemocné dítko, stejně jako loni chytla dcera před vánoci nějakého vira
Teploty přes 38, takže srážíme nurofenem a snažíme se jí udržet v klidu. Dělám jí lipový čaj, je takový slizovatý a mohl by pomoct na spuštění rýmy a odkašlání. Takové ty léčivé sirupy jsem na ní nezkoušela, je tvrdohlavá a jen tak něco do pusy nevezme. Dělám vývary se zeleninou, to mi sní a dostane do sebe tak docela dost tekutin. Jinak mi totiž pije málo, i když se kolem toho snažíme dělat všemožné šaškárny.
No a aby toho nebylo málo, mám těhotenskou cukrovku, takže už třetí vánoce po sobě na dietě a bez cukroví ![]()
Teda, koukám, že se mám ještě dobře..Jinak dcera s manželem kouká na pohádky, už ji je trochu lépe (po panadolu klesá teplota) a jí piškoty a až se jí zklidní žaludek, dám ji tu cibulovou šťávu.. už hezky pouští..
A co mě potěšilo - byla jsem zaplatit školku, v obchodě pro piškoty a na poště a všude málo lidí a všichni se usmívali..A to bydlím ve velkém městě ![]()
Tak se jdu taky přidat. Proběhla u nás střevní chřipka (tedy u manžela ještě stále probíhá,) a nejmladší má teplotu, zatím nevím z čeho. Zatím se drží jen nejstarší a srdnate plánuje, že k babičce na slavnostní oběd půjde sám ![]()
Je na houby zima. Chtělo by to poradny mráz a trochu sněhu. Ať ty bacily vymrznou a decka si trochu zařadí ve sněhu a otuzi se. U nás marodí všechny tři děti na stridacku uz přes měsíc. Průdušky, uši, rymicky, kasliky… A to vždy byly z těch zdravejsich děti, ale co se vloni narodila nejmladší, tak je pořad něco. Momentálně rýmu všechny tři, kasel dve + manžel. Já pro změnu krásné dvě afty v puse. Z léků vystřídáno snad vsechno od mucosolvanu přes stoptussin, domácí tymianovy sirup, od doktorky erdomed, mazu tymianovym kremem od justu a kaslou pořad. Na rýmu mořskou vodu, nasivin, olyth, sinupret a pořad dokola. Mě bude stačit, když vydržíme bez teplot a návštěv ORL. Pak budu rada. Zas na druhou stranu včera jsem viděla u sousedního domu záchranku, tak to kam se hrabou ty naše neduhy proti závažnějším nemocem…Jinak přeju všem zázračné uzdravení přes noc z 23 na 24 prosince a klidný a šťastný štědrý den
![]()
Prihazuju laryngitidu u mladsiho syna, od vcera v nemocnici, na dnesek podvecer jsem vysomrovala propusteni. Ryma a kasel starsiho nestoji za zminku.Ani mi nevadi souvislost s Vanoci jako to, ze jsem mela dnes jit poprve po letech materske do prace. A zacinam „nahradnim volnem“.
Možná to má být znamení, že máme zvolnit a přestat ty vánoce tolik žrát.. poslouchám, jak si manžel hraje s dcerou s legem a i když u toho kašle, je mi relativně hezky. Jinak cibulový sirup jí chutnal, snědla půl balíku piškotů a pije čaj s citronem a medem..Jdu si lehnout a nabrat síly.. všem děkuji za podporu.
@pomeranca U nás střevní nepohoda zatím jen u jednoho z dětí. Navíc zvýšená teplota. Jinak všichni ok. Ale uvidím jak dlouho. ![]()
jeee, my máme zase vánoční špitálovou tradici
2 roky zpátky, od 12 do 16 loni od 10 do 19
takže samozdřejmě oboje vánoce na atb
ale co už
hlavně že jsme byli doma, rok předtim jezdila na bobech ve městě a trošku pršelo, no takže smaozdřejmě horečka na štědrý den
jsme zvědavá co nás čeká letos
zatim začala pokašlávat a ponudlávat
@Králičice Jestli tě to uklidní, tak u nás jsme byli na hromadě od 3. prosince do neděle. Nejdřív kluk viróza, pak angína se čtyřicítkama, pak já zánět nosohltanu s antibiotiky a po mně jako holka viróza s téměř čtyřicítkama a jako bonus z toho má zánět kyčle. Malé navíc kontinuáln ěrostou zuby, takže tak minimálně tři nocu v týdnu stoji pravidelně za prd.
Do toho chlap v práci finišuje nějaký projekt, takže chodí později než obvykle, a nemůže si vzít dovolenou.
Taky jsem si letošní advent představovala jinak. Když mi někdo řekl, že si mám užívat předvánoční atmosféru a jak to mám super, když jsem s těma dětma doma a mám na všechno čas, tak jsem myslela, že ho vystřelím na měsíc.
@Svistice Tak advent u nás stojí za prd od té doby, co si babička zařídila živnosťák na ruční práce, před vánoci je toho nejvíc a ještě objíždíme řemeslné trhy
Letos ten maraton absolvovala i dcera, do toho jí během dvou týdnů vylezly tři stoličky, tak se ani nedivím, že je marod. Jen doufám, že to nechytnu. Taky mívám chuť ublížit, když mi někdo řekne, jak je super, že si užívám doma ![]()
@Suzuveverka Já po prosincových večerech, když jsem nekmitala kolem horečkujícího dítěte nebo nepadla za vlast rovnou do polechu, tak jsem bu´d pracovala nebo pekla nebo doháněla nahromaděný provozní bordel. ![]()
Ale jako zrekvírovat mě babička na takovouhle opičárnu typu trhy, tak to bych ji asi rovnou poslala někam. Ještě když jsi těhotná (já vloni celý prosinec marně snila o tom chodit spát v šest večer a nevylézat před osmou).
@Svistice Ono se to letos sešlo ještě s mamky neschopenkou a bráchovým dost pitomým rozvrhem ve škole, takže jsem se musela zapojit taky. Přeci jen to není zanedbatelná položka v rozpočtu. Svoje těhotenství a stavy už nějak neřeším, od prvního porodu se mi ještě nepovedlo se vyspat, dlouhodobě funguju s asi tak čtyřmi hodinami denně naspanými po kouskách, stěhováním všeho možného a taháním dítěte se přetěžuju neustále… Mimino je prý v pořádku, moje tělesná schránka je na tom trochu hůř, ale taky zatím nic tragického, tak snad to tak ještě chvíli vydrží.