Vánoce s tchánovcema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3140
4.12.16 15:22

Na to, co si myslí tchyně bych se vykašlala. Co si o tom myslí tvůj manžel? Ten nepovažuje za správné to střídat a po letech, co jste trávili vánoce s jeho rodičema, vyjít vstříc tobě a dopřát taky tvým rodičům, aby si užili děti u stromečku?
My teď hodně let trávili vánoce s mými rodiči, ale kdyby manžel přišel s tím, že letos pojedem k jeho rodičům, přišlo by mi to fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.12.16 15:23
@Dolby píše:
Jejich dcera bydlí kousek od nás. Slaví je s manželem a dětma a sem chodí 25.12. U ní to berou. A to to sem má 5 minut pěšky.
A my prostě nemůžeme.
Nevim v čem je prostě problém, že bych to chtěla takhle.

Je to skutečně zvláštní, když jste v jednom domě. A děti nechtějí mít u stromku i babi a dědu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
4.12.16 15:27

@me2dova
Manžel říkal, že mu je to jedno. Že ví, že vánoce dole trávíme povinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
4.12.16 15:28
@Bábrdl píše:
Je to skutečně zvláštní, když jste v jednom domě. A děti nechtějí mít u stromku i babi a dědu?

Dcera z toho nemá ještě rozum a syn je zvědaví jen na dárky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.12.16 15:29
@Dolby píše:
@me2dova

No tak jeďte k vašim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.12.16 15:31
@Dolby píše:
Dcera z toho nemá ještě rozum a syn je zvědaví jen na dárky :lol:

Takže by mu bylo jedno, kdybys tam nebyla třeba ty? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
4.12.16 15:31

@Bábrdl
Jenže to tchýně nepřekousne. Ona prostě chce slavit dohromady dole a jiná možnost není.
Nedokáže a nebo spíš nechce pochopit, že by to mělo být jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
4.12.16 15:33
@Bábrdl píše:
Takže by mu bylo jedno, kdybys tam nebyla třeba ty? 8o

To nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
4.12.16 15:34
@Taao píše:
Jinak ještě dodám, že jsem byla absolutně zvyklá trávit jinak ty svátky, ale plně jsem se podřídila tchyni. Že nedělá dobrotu bydlet s tchyni, i když byla hodná, nebudu rozepisovat. Zásadně neklepala, takže nás po štědrovečerní večeři nacapala při sexu. Měli jsme jít pak na rodinnou návštěvu, tak jsem samozřejmě nikam nešla. Přítel šel tedy sám.

Já se taky podřizuji, jelikož co ona řekne je svaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.12.16 15:34

Na oživení bych letos pozvala i druhé prarodiče i ty co u nich bydlite k vám.
Zas když tam bydlite sice každý v jiném patře nedovedu si predstavit, že by vy jste si slavili sami, rodice o patro níž taky sami.
Jo kdyby jste bydleli každý jinde, ale v jednom dome no nevím :nevim: asi by to bylo takové studene, nerodinne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.12.16 15:35
@Dolby píše:
@Bábrdl
Jenže to tchýně nepřekousne. Ona prostě chce slavit dohromady dole a jiná možnost není.
Nedokáže a nebo spíš nechce pochopit, že by to mělo být jinak.

Tak musíte jí to prostě říct, ne že utečete jako malé děti. Vysvětlit jí, e minule jste slavili spolu a teď budete u vašich.

Líto jí to bude určitě, ale to je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
4.12.16 15:36
@Dolby píše:
@me2dova

No, tahle fomulace ale přeloženo do češtiny znamená, že to nehodlá řešit a vlastně mu vůbec nevadí slavit vánoce s vlastními rodiči… Protože kdyby to řešit chtěl, tak už dávno slavíte vánoce podle sebe, tedy jak tu někdo psal, neřeš tchýni, řeš manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.12.16 15:37
@Dolby píše:
@Bábrdl
Nedokáže a nebo spíš nechce pochopit, že by to mělo být jinak.

A co jako udělá když pojedete k vašim? Lehne si před auto? Ať se třeba nafoukne, ono ji to zase přejde. Jestli něco chceš, tak se taky musís naučit si to prosadit, nebo nebudeš mít nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
4.12.16 15:38
@Dolby píše:
@j.a.n.i1
Jak myslíš střídat? Že by moje rodiče přijeli sem a vánoce by slavili s námi a s tchánovcema?
To chtěla vloni tchýně, jenže se moc nesetkávají a naši nechtěli.
Prý když by to bylo s námi nahoře tak jo, ale takhle dohromady prý ne.

Ano, myslela jsem to tak, že 1 rok vy a tchánovci u tchánů, druhý rok vy a vaši u vašich a třetí rok jak vaši, tak tchánovci u vás… proti tomu totiž těžko může někdo něco objektivně namítat :mrgreen: max může říct, že přijít/přijet nechce a pak to znamená, že můžete slavit sami / jen s jedněmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
4.12.16 15:39
@terien píše:
A co jako udělá když pojedete k vašim? Lehne si před auto? Ať se třeba nafoukne, ono ji to zase přejde. Jestli něco chceš, tak se taky musís naučit si to prosadit, nebo nebudeš mít nikdy nic.

Neudělá nic, ale nebyla bych se tak úplně jista tím, že to udělá manžel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová